More

  RECENTE POSTS

  RC Docu: The Current State of the USA

  Normaal gesproken zijn het mannen als Michael Moore die op een pijnlijk realistische wijze de huidige staat van de Verenigde Staten van de USA of Amerika weten weer te geven.

  Deze keer echter is het regisseur en schrijver Mike Judge die op een visionaire wijze in de 120 80 minuten durende documentaire “The Current State of the USA” ook wel bekend onder de naam “Idiocracy” de huidige maatschappelijke problemen in de Verenigde Staten van Amerika weet bloot te leggen. Op duidelijke en heldere wijze laat Judhge via een timeline de neergang van het Amerika zien zoals we dat kenden tot we terecht komen in het heden: het Amerika van Donald Trump, in de film gespeeld door Terry Crews als President Camacho.

  Hieronder staat de volledige versie van de 120 minuten durende documentaire Idiocracy en hier staat de film ook in zijn geheel. Meer achtergrondinformatie over de docu en hoe deze tot stand is gekomen kun je hier lezen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/01/2019 - 12:22 12:22

  Geniale film! Wie hem nog niet gezien heeft (onder een steen geleefd???) moet dat dan nu alsnog doen. Bindend kijkadvies.

  Sinds het verschijnen ervan volgt de VS verrassend genoeg exact de geschetste timeline. Toch zal uiteindelijk op een ander scenario overgestapt worden. Namelijk dat een andere grootmacht (China ligt het meest voor de hand) het stokje overneemt en de VS langzaam wegzakt. De bevolking pikt dat niet en Washington zal simpelweg een zondebok aanwijzen en dreigen met militair ingrijpen. “The unfair Chinese trade is hurting us badly. We’ll block them one way or the other.” Je hoort het Trump haast zeggen.
  De boel escaleert; Trump betrekt de NAVO erbij en Rusland kiest de kant van China, zonder daadwerkelijk officieel militair betrokken te raken.

  Aangezien China eerder bereid is om een deel van z’n bevolking op te offeren zullen de VS dit nooit kunnen winnen. Wat er dan gebeurt is onzeker. Of de VS binden in en worden een soort Canada-light (dat kan alleen als de jongeren van de chaos gebruik maken en de macht grijpen) of de boel stort in elkaar.

  Misschien maar eens een boek over schrijven…
  … of een film.. of een Podcast… of een Tweet.

  Bismarck
  16/01/2019 - 13:57 13:57

  “de 120 minuten durende documentaire”
  Gniffel

  On a side node zie ik dat Reet al aangetast is, als ie 1 uur en 20 minuten aanziet voor 120 minuten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN