Goed nieuws vanochtend! De gemeente Emmen mag komende Oud en Nieuw een TOP2000vrije zone instellen in het centrum. Dat heeft de Raad van State deze woensdag besloten in het hoger beroep dat het plaatselijke babyboomers van seniorenflat “Huize Avondrood” tegen de gemeente had aangespannen.

De uitspraak van de hoogste bestuursrechter heeft implicaties voor gemeenten in heel Nederland: ook daar zijn de colleges van B&W nu gerechtelijk bevoegd om TOP2000vrije zones aan te wijzen. Voor babyboomers en andere tegenstanders van zulke zones wordt het nu erg lastig, zo niet onmogelijk om hier nog tegenin te gaan: tegen de uitspraak van de Raad is geen beroep mogelijk.
De TOP2000vrije zone wordt landelijk steeds vaker ingezet tegen overlast en schade door de dagenlange diarree van aftandse en bombastische rockballads. Tijdens de TOP2000 van 2013 stelden zo’n twintig gemeenten voor het eerst een TOP2000vrije zone in. Inmiddels wijzen zo’n zestig gemeenten in de laatste week van het jaar één of meerdere gebieden aan waar de TOP2000 niet te horen is. Vaak zijn dat zones rond sterrenrestaurants, musea met moderne kunst, grachtengordels en andere gebieden met een hoge concentratie van mensen met goede smaak. Ook rondom scholen zijn er hier en daar zulke zones, om de tere kinderzieltjes zo min mogelijk in aanraking te laten komen met die teringbagger.

Handhaving van een TOP2000vrije zone

Maar TOP2000vrije zones blijken voor veel gemeenten een lastig punt. Het aantal nieuwe steden en dorpen dat komende week een TOP2000vrije zone instelt is minder groot dan voorgaande jaren: vanaf 2013 kwamen er elk jaar tientallen nieuwe gemeenten bij, dit jaar slechts zeven. Een aantal gemeenten is er alweer mee gestopt: In grote steden rukt de M.E. nog regelmatig uit om radio’s die afgestemd staan op de TOP2000 met één welgemikte dreun van de wapenstok het zwijgen op te leggen, maar voor kleine dorpen is het handhaven van zo’n zone nauwelijks te doen. Ook is een aantal kleine plaatsen in achterstandsgebieden ermee gestompt omdat de inwoners het ongezellig vonden zonder de TOP2000.
De gemeentelijke Hollandse Hits Festivals, zoals Emmen die elk jaar als alternatief aanbiedt, gefinancierd uit de gemeentekas, bleek overigens geen onverdeeld succes. Behalve twee redacteuren van een niet nader te noemen kwaliteitsblog kwam daar de afgelopen jaren geen hond op af.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hangmat
Hangmat
Gast
22/12/2016 - 11:24 11:24

De top 2000 is toch NPO? Heb je daarnaast niet de top 1000 van Veronica? En kun je daarmee de Top 2000- vrije zones niet breken? Alle babyboomers dus naar Veronica! Men zal mij voor dit weldoortimmerde advies goed gaan betalen * wrijft in handen *

TheStef
22/12/2016 - 15:45 15:45

De uiteindelijke vernietiging van de TOP2000 gaat met kleine stapjes, maar Rome is ook niet in één dag gebouwd.