More

  RECENTE POSTS

  Pyongyang vanuit de lucht

  Aram Pan, een fotograaf uit Singapore, is een groot fan van Noord-Korea (Best Korea!). Zo maakt hij al sinds 2013 de website DPRK360, waar hij vooral fotografisch verslag doet van het zeer gesloten land.

  Op deze manier probeert Pan het andere Noord-Korea te laten zien. Het Noord-Korea waar mensen wonen en werken. Niet zo lang geleden kreeg Pan toestemming om met een Piper Matrix PA-46 over de hoofdstad van Noord-Korea, Pyongyang, te vliegen en de stad vanuit de lucht te filmen:

  Video of my flight over Pyongyang. It’s a rare treat that a foreigner is allowed photography and filming over the skies of North Korea and even rarer to be doing so in a Piper Matrix PA-46 Light Plane

  Pyongyang

  Tijdens deze vlucht kan je goed zien dat Pyongyang enorm groot is en vol staat met opmerkelijke architectuur. Alleen de kleur van veel gebouwen is al bijzonder te noemen. Wat ook opvalt is dat de infrastructuur prima op orde lijkt te zijn, maar dat er vervolgens vrijwel geen gebruik van wordt gemaakt wegens een chronisch gebrek aan auto’s. Via Facebook doet Aram Pan overigens nog veel uitgebreider verslag van zijn avonturen in Noord Korea.

  Propaganda

  Hoe mooi het beeld dat Aram Pan van Noord-Korea maakt ook is, het blijft natuurlijk propaganda. Voor een wat realistischer beeld van Noord-Korea is deze documentaire uit 2014 van Frontline een absolute aanrader: “Secret State of North Korea. FRONTLINE shines a light on the hidden world of the North Korean people, revealing how ordinary citizens are resisting one of the world’s most oppressive regimes.” Hieronder via youtube te zien.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  06/09/2017 - 18:35 18:35

  Wel interessant, ongefilterde luchtbeelden van Pyongyang zijn propaganda, een door de Amerikaanse publieke zender gemaakte documentaire met geselecteerde beelden is een wat realistischer beeld…

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Reet
  07/09/2017 - 12:37 12:37

  Leet bedoelt waalschijnlijk Ror…..

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN