More

  RECENTE POSTS

  PvdA wil 9-urige werkdag

  Vanmorgen in het Parool stond dat Martijn van Dam, die als dertiger en vader even een nieuw stukje sociaal-democratie naar de mensen toe mocht uitdragen: we moeten met z’n allen 4 dagen gaan werken. “Vier dagen werken moet de nieuwe norm worden”.

  Martijn van Dam vindt het fascinerend dat 60% van de werkende vaders minder zou willen werken. De vraag is wellicht waar zijn fascinatie vandaan komt? Iedereen die op een kantoor werkt weet dat de productiviteit van de huidige werkweek sub-optimaal is. Al jaren zijn er discussies over het nut van de 8-urige werkdag en initiatieven als Het Nieuwe Werken proberen invulling te geven aan een manier van werken die kenniswerkers op basis van resultaat in plaats van een aantal uren laat werken. De overheid heeft dit zelfs deels ingevoerd. De 60% van Martijn kan van alles zeggen. Misschien bijvoorbeeld dat mensen wel minder uren willen werken maar dat dat een stukje consequentie heeft wat even niet uit komt qua financieel geld.

  De cultuurverandering zit bij hen allang tussen de oren. Maar kennelijk voelen we een belemmering om het te doen.

  Wat een scherpe analyse! Hulde voor dit baanbrekende politieke inzicht. Martijn van Dam for president!!!!14!!! Wat heeft deze goeroe van de Partij van de Allesroepenalshetmaarstemmenoplevert ons nog meer te vertellen? Wacht, nee, nog niet. Eerst inzetten. “Door ontwikkelingen in de laatste jaren hebben we veel problemen met werkloosheid, het sociale vangnet, de praktische uitvoering van de pensioensleeftijdsverhoging gecombineerd met structurele leeftijdsdiscriminatie op de arbeidsmarkt waardoor 50-plussers zonder baan maar moeilijk aan het werk  komen. De PvdA wil graag inzetten op een integraal beleid waarbij het financieel aanmoedigen van verse ouders om meer tijd met de kinderen te besteden, wat de druk op de kinderopvangvoorziening kan verminderen, om op deze manier de werkgelegenheid bij het oudere deel van de werkbevolking te verbeteren. Hierbij willen we een integraal regiment aan financiële instrumenten ontwikkelen om dit te bereiken.” Zoiets zal het zijn, toch?

  Oh, hmm, nee, Van Dam wil een 36-urige werkweek invoeren, met 4 werkdagen als de norm. Dan wordt 9 uur dus de norm. Ok, Martijn. Jongen. Vertel eens, wat wil je nu echt met dit breed uitgemeten persberichtje bereiken?

  De afgelopen jaren ging het alleen maar om geld en economie. Nu we uit het dal zijn, is dit het moment om het weer over dingen te hebben die mensen ook belangrijk vinden.

  Ah, juist. Of we het even met z’n allen niet over het beleid van de PvdA van de afgelopen jaren willen hebben. Denk aan de kinderen! De ouders! Seks met de Koningin (brr)! Hier is een filmpje van een schattige uil: KIJK DAAR NAAR!!! Het maakt eigenlijk niet uit wat, als het maar niet over geld, de economie of, mag ik dat zeggen? (NEE DAT MAG JE NIET!!!!), de daadwerkelijke politieke koers van de PvdA gaat.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hoofdmeester
  03/10/2015 - 13:28 13:28

  Politici als Van Dam zouden enkel gebruikt moeten worden als vulmateriaal bij de aanleg van wegen.

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Hoofdmeester
  03/10/2015 - 20:30 20:30

  Van Dam weg. Dat klinkt niet verkeerd.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  03/10/2015 - 16:03 16:03

  Vanuit een andere hoek in de bunker: vind het eigenlijk wel een goed plan! *duikt weg*

  Hoofdmeester
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  04/10/2015 - 00:59 00:59

  Wellicht, maar de PvdA -en mensen uit die partij- zijn wel de allerlaatsten die het mogen hebben over dat alles de laatste jaren enkel over de economie ging. Daar zijn dergelijke wegvulmensen zelf godverdomme de oorzaak van.

  MadDieu, drukt zijn snor
  03/10/2015 - 20:44 20:44

  Een groot deel van de “eenvoudige” banen zou je inderdaad beter over werkende en werklozen kunnen verdelen. Vooral ook omdat “eenvoudig” werk vaak lichamelijk belastend is.

  De ellende is echter dat we in Nederland een minimum loon hebben en daaraan gekoppeld een bijstandsinkomen. Een bijstandsgerechtigde kan dus niet parttime gaan werken, want dan accepteert hij of zij een verplichting en verliest rechtszekerheid zonder extra geld compensatie. (als je niet braaf blijft werken voor de kat z’n k*t, dan wordt je gekort op je bijstand.)

  Bismarck
  05/10/2015 - 14:10 14:10

  Van mijn mocht het wel wat radicaler: Ga richting de 30-urige werkweek (met keuze CAO: 4*7,5 of 5*6, al naargelang wens).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN