More

  RECENTE POSTS

  PvdA Amersfoort: ‘Slimme ondernemer. Hoe kunnen we hem dwarszitten?’

  Gemeenten haten burgers die de regels in hun eigen voordeel gebruiken. Dat blijkt uit de tweets van een PvdA-raadslid en een VVD-wethouder uit Amersfoort. Wat is namelijk het geval? De gemeente heeft parkeervergunningen ingevoerd in het Gildekwartier te Amersfoort.

  Omdat mensen die daar wonen af en toe bezoekers hebben, bestaan er tijdelijke bezoekersvergunningen waarmee bewoners hun bezoek aan kunnen melden.

  Een slimme student gebruikt die mogelijkheden als inkomstenbron. Andere studenten die niet in de betreffende wijk wonen, maar wel graag dicht bij school parkeren kunnen voor €5 zijn bezoeker zijn. Mooi extraatje voor naast de studiefinanciering studentenlening. Youssefl el Messaoudi reageert op Twitter met ‘slimme ondernemer’.

  Hij verstuurt echter ook een tweet aan de VVD-wethouder van Financiën, waarin hij vroeg wat de gemeente ermee doet of kan. Als u nu verwacht dat de VVD denkt ‘slimme ondernemer, lekker laten gaan’, think again.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Weirdoinventor
  Lid
  28/03/2017 - 15:02 15:02

  Want dat is precies waarvoor de gemeente betaald parkeren ingevoerd heeft, zodat iemand anders daar alle inkomsten uit kan binnen harken.

  Dit is toch een beetje als iemand die het muntgeld uit de parkeermeter jat een slimme ondernemen noemen. Je mag het oneens zijn met het parkeerbeleid, maar het is niet meer dan logisch dan de overheid iemand die hen besteelt die mogelijkheid wil ontnemen.

  Seb
  Seb
  Gast
  28/03/2017 - 15:37 15:37

  Lijkt me makkelijk genoeg om aan te tonen dat de gebruikers van die bezoekerspassen geen ‘bezoekers’ zijn van degene die ze verkoopt. Meestal noemen we dat overigens niet ‘slimme ondernemer’, maar ‘fraude’.

  Trollbuster
  Lid
  28/03/2017 - 15:43 15:43

  Dit is gewoon puur frauduleus handelen. Daarnaast snap ik ook niet waarom je daar zou gaan staan voor de HUA, want je kunt aan de andere kant dichterbij gratis parkeren.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  28/03/2017 - 16:20 16:20

  Het doel van Parkeerzone’s in de binnenstad is ervoor te zorgen dat bewoners (en hun bezoekers) hun auto kwijt kunnen en niet Kms verderop moeten parkeren omdat winkelende buitenlui hun vierwieler urenlang voor hun deur plempen.
  In de praktijk zal slechts een beperkt deel van de bezoekerspassen tegelijk in gebruik zijn en blijft er plek voor iedereen. Tenzij een studentje het systeem verneukt en gaat onderverhuren.
  Terecht aangepakt dus.
  Neemt niet weg dat Youssef een vuile verlinkende NSB-er is.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  29/03/2017 - 11:32 11:32

  “Neemt niet weg dat Youssef een vuile verlinkende NSB-er is.”
  Als er bij jou een dief in huis is, ben je natuurlijk ook sportief en bel je vooral niet de politie, om dat slimme ondernemerschap niet te fnuiken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN