More

  RECENTE POSTS

  De Privacy Ligt Op Straat, Meneer de Rechter

  Toch een prettig idee dat men in Nederland erg goed omgaat met gevoelige stukken. Alles netjes versleuteld, veiligheid tip-top in orde. Kijk maar naar de Belastingdienst. Maakt u zich vooral geen zorgen! Nou ja, een beetje.

  De Krant van Chocoladeletterend Nederland heeft namelijk een karrenvracht aan dossiers van de rechtbank Amsterdam in handen gekregen. Wat! Errag! Schande! De privacy ligt op straat!

  Nu is het inderdaad best slordig dat deze in een kamer lagen die door bouwvakkers werd verbouwd en niet, zoals de rechtbank aangeeft, “in de papierversnipperaar terecht zijn gekomen”. Maar even hé, klein puntje maar hoor. Stel: ik laat mijn badkamer verbouwen door een handige neus. Hypothetisch, hé? Ik betaal daar nog geld voor ook. En stel, deze handige man vindt in mijn badkamer iets wat in mijn slaapkamer thuishoort. Iets wat een beetje beschamend is voor vanille-mensjes en niet iets wat ik meteen op straat wil hebben. Privacy en zo. U bent er nog? Mooi! Zou die handige man dan niet eerst discreet tegen zijn opdrachtgever moeten zeggen “Ahem, ik heb hier iets gevonden waarvan ik denk dat het niet de bedoeling was dat het er lag: wat zal ik daar mee doen?” IN PLAATS VAN METEEN MET DE SPULLEN, WAAR JIJ ALLEEN MAAR BIJ KON OMDAT IK JE HEB UITGENODIGD IN MIJN HUIS, NAAR DE KRANT TE RENNEN? NOU?!?

  Dus nee, de dossiers lagen niet op straat: de dossiers waren alleen toegankelijk voor werklui die daar aan het verbouwen waren. Slordig dat ze er lagen maar ze stonden NIET aan de krant van de weg. Die werklui hebben op zijn minst het vertrouwen van de opdrachtgever beschaamd met deze actie en op zijn ergst diefstal gepleegd. Als ik iets uit de rechtbank zou meenemen zou ik, heel gek, best zeker willen weten dat ik daartoe gerechtigd ben, maar dat ben ik. En dan kan je leuk victorie kraaien als krant van zwakker Nederland, maar dan zou je jezelf moeten afvragen of je niet stiekem schuldig ben aan heling.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ghettoforce Light 2.0
  Ghettoforce Light 2.0
  10/02/2017 - 12:53 12:53

  “… aan de krant van de weg”

  Tikfoutje, of geniaal gevonden?

  MadDieu, drukt zijn snor
  Antwoord aan  Ghettoforce Light 2.0
  10/02/2017 - 18:47 18:47

  Freudiaans.
  In Nijmegen rijdt regelmatig een officiële documentenvernietiger met achterop de wagen: “Elke dag, een snipperdag”

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN