More

  RECENTE POSTS

  Polen glijdt af richting communistische heilstaat, Hongarije doet ook mee

  Nou, we mogen van Hugo en Mark weer dingen, joechei. Waar demense echter helemaal niets meer mogen straks is in Polen en Hongarije. Gisteren heeft Hongarije namelijk de rechten van transgenders door de goulash gedraaid, ondanks een recente uitspraak van een rechtbank dat je naam wijzigen een mensenrecht is.

  Maar in Polen overtoepen ze nu de overburen, want daar wordt onwelgevallige muziek verboden. Wacht, wat? Ja, er zouden presidentsverkiezingen zijn deze maand en die zijn na extreem veel druk uitgesteld, iets met een lockdown en dingen. Het hoofd van de grootste partij (PiS) heeft zich, tijdens die lockdown, naar de begraafplaats laten brengen, iets dat andere Polen verboden werd vanwege de bapaoblaf. En daar een lollig liedje over maken om dat aan de kaak te stellen, dat is dus VERBOTEN. Het nummer werd vrij rap populair en kwam op nummer 1 binnen in de hitlijsten en werd vervolgens door de publieke omroep op de zwarte lijst gezet. Ja, ho eens even, het is daar toch godverdomme niet de retecoolredactie maar een democratie??!!1!?

  Dus vandaar deze morgen Pools zoals Pools bedoeld is en zonder autotune.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/05/2020 - 11:34 11:34

  JAAAAaaaren geleden, toen de meeste reaguurders nog in luiers rondliepen (sommige doen dat inmiddels weer) was ik betrokken bij het clubje dat nieuwe Oost-Europese lidstaten klaar moest stomen voor de EU. De consensus was dat Roemenië en Bulgarije eigenlijk nooit hadden mogen worden toegelaten en dat anderen zoals Polen en Hongarije weliswaar al de regels en structuren op orde hadden, maar dat er een groot risico bestond dat het later mis zou gaan. Nog weinig ervaring met het begrip democratie maakt gevoelig voor populistische geluiden. Verder was er een corrupt middenkader, dat zich even koest hield maar makkelijk weer de fout in kon gaan.

  Daar is toen voor gewaarschuwd en er zijn voorstellen gedaan om betere controle en bijstuur mechanismen in te bouwen.
  Maar de kans moest gegrepen worden om Oost-Europa voorgoed uit de handen van de Russen te trekken en dus werden er uiteindelijk weinig obstakels opgeworpen.

  Het resultaat is nu wel duidelijk.

  Bobbie Rotkop
  Bobbie Rotkop
  Lid
  20/05/2020 - 13:13 13:13

  Ok jongens, stop eens met het posten van links naar kutkranten met cookie walls.

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Bobbie Rotkop
  20/05/2020 - 15:51 15:51

  Ja, vertel liever dat je met het verwijderen van een cookie kutkranten kunt lezen!

  Bismarck
  21/05/2020 - 00:13 00:13

  Beetje misleidende kop erboven wel. De regeringspartijen in Polen en Hongarije zitten toch echt aan het andere uiterste van het politieke spectrum (sterker nog, ze ondermijnen beiden de rechtsstaat onder het mom van het uitroeien van communistische restanten), eerder vergelijkbaar met het gedachtengoed van de PVV. Met die aantekening dat Orban ook nog een sausje nauwelijks verhuld antisemitisme over die goulash uitgiet, waar de Hongaren blijkbaar graag van smullen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN