Het Koningshuis krijgt compensatie voor de verplichte belasting die ze moeten betalen. Dit is ooit op oud-Duitsche wijze afgedwongen door ieders knuffelboefje, Bernhard van L. Voor de jongelingen onder u: dat is de Oranje die zijn uniform in moest leveren wegens schimmige deals met Lockheed. Zeg maar, de spirit animal van Hennis.

RTL dook het archief in en vond wat documenten die nog krampachtig tot Staatsgeheim omerta geprobeerd zijn te maken. Op een bepaald moment moest het Koningshuis (vermogen 800 miljoen ‘naar beneden bij te stellen’) net als elke gewone burger vermogensbelasting betalen. Dit was tegen het zere been van Capo di Tuti Casa Reale. Deze deed de Belastingdienst en de het toenmalige Kabinet een aanbod wat ze niet af konden slaan. Er moest compensatie komen voor de voortaan te betalen belasting en dit werd na een halfslachtige tegenwerping door het kabinet (‘maar majesteit, denk toch om onze 13 miljoen bloedjes van onderdanen’) listig door de Tweede Kamer geloodst. Ruim 47 jaar heeft de Nederlander moeten zuchten onder deze afperser. Uitgaande van die 800 miljoen, is dat tegenwoordig zo’n 9,6 miljoen dat in een bruine enveloppe door de enforcers van Bernhard van L. wordt geïncasseerd. Met gespeelde verontwaardiging wil nu een meerderheid van de met dikke klonten boter op het hoofd opererende ‘volksvertegenwoordigers’ dit gaan aanpakken. Te beginnen met de soldati: kijken of die iets loslaten.

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Toxteth O'GradyDs. Ploppo Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Ds. Ploppo
Eindbaas!
Eindbaas
Ds. Ploppo

We zijn toch zo van de marktwerking in NL? Geef Van Oranje BV een toelage van pakweg 50 miljoen per jaar en laat ze verder alles met hun eigen centen doen wat ze willen.
Wel gewoon netjes belasting af tikken zoals elk bedrijf (maar zonder schimmige offshore constructies). Aan het eind van het jaar wordt de balans opgemaakt. Aantal succesvolle staatsbezoeken, aantal zwaaiuren, populariteitscijfers. Is de troonrede wel netjes voorgelezen. Alles wordt meegenomen. Is het slechter dan het jaar ervoor, dan gaat de toelage omlaag; is het beter dan krijgen ze misschien wel meer. Kijk, dan kunnen ze de Groene Draak wel laten verpauperen, maar dat levert dan weer slechte pers en kost dus geld. Reken maar dat Wimlex dan snel een werfje vindt dat het bootje voor een fractie van de huidige kosten in tiptop conditie houdt. En de binnenboel van zo’n paleisje kun je zelf ook met een likje latex van de Gamma te lijf gaan. Bovendien… Oma Trix kan toch zo goed schilderen?

Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Eindbaas

Ploppo voor Minister van Koningszaken!