More

  RECENTE POSTS

  Nostalgie met Heroes of Might and Magic III

  Heroes of Might and Magic III is een snoeihard heersend turn-based strategy spel uit 1999. Hoewel dat inmiddels heul lang geleden is, blijft Homam 3 ontzettend awesome. De clou is dat je een kasteel opbouwt en de manschappen die daarbij horen kweekt. Je kunt dan met je heroes rondbanjeren in een soort landkaart waarin je met je opgebouwde leger tegen allerlei tegenstanders vecht en vette artifacts vindt. Okay, het klinkt suffer dan het is… Maar als je dit zit te lezen, ken je het spel waarschijnlijk al, dus dan weet je hoe hard dit spel REGEERT. Nog steeds.

  Heroes

  Je hebt bij Heroes of Might and Magic III allemaal verschillende soorten… heroes… die allemaal bij hun eigen type stad horen. (Dat heb je in de realiteit eigenlijk ook een beetje, daarom zijn er campings.) Bij ‘Dungeon’ horen bijvoorbeeld ‘Dungeon Overlords’. Daar zijn wij in de bunker fan van wegens bunker, maar ook omdat je bij Dungeon gewoon retehandige units kan trainen. Goed, Troglodytes zijn niet enorm zinvol, want traag als stront aan een ketting, maar Harpy Hags ruleren, want die vliegen een eindje terug nadat ze hebben aangevallen. Ook Evil Eyes en Medusa’s zijn nuttig, want die schieten. (Schietende units for the win.)
  Een hero heeft uiteraard verschillende skills. Je kunt denken aan leadership, mysticism, tactics, logistics, attack, defence en knowlegde. (Skills die je in de realiteit ook tegenkomt inderdaad. Zodra je parallellen gaat trekken met het echte leven, wordt het steeds grappiger. Het vermoeden bestaat dat bij OGL alle skills in expertniveau aanwezig zijn, op necromancy na.) Die skills kun je uitbreiden door ervaring op te doen middels battles en schatkisten. Altijd experience kiezen, mensen!

  Op de iPad

  Omdat Heroes of Might and Magic III zo waanzinnig gaaf is, besloten ze een paar jaar terug om er een tabletvariant van te maken en de graphics wat op te poetsen. Je kunt je misschien voorstellen wat 1999-graphics ongeveer zijn; daar word je als je GTA 5 gewend bent niet enorm heet van. Het stoort gelukkig niet zo vanwege de genialiteit van het spel. Als je Heroes of Might and Magic III al sinds je 15e op een pc speelt, is een iPad even wennen, maar het is goed te doen, ook als je samen speelt. Uiteraard blijft Homam 3 op een laptop spelen het beste. Start toch weer eens een potje op! Maar trek er wel genoeg tijd voor uit, zodat je minstens een medium kaart kan uitspelen.

  Voor de kenners: probeer eens onze favoriet Gunnar (Dungeon). Zijn expertise is logistics, maar hij heeft ook nog tactics. Ook Lord Haart (Castle) is een handige hero, omdat hij goud genereert.

  Deze Brit vergelijkt de opgepoetste versie van het spel met het origineel.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  15/02/2017 - 18:11 18:11

  Toch blijft Commander Keen de game die bij de meeste nostalgie oproept. Geluid uit de mini-speaker op het moederbord i.p.v. luidsprekers ftw!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN