More

  RECENTE POSTS

  Nog Even Over Suwinet

  Suwinet, dat buitengewoon handige systeem waarmee overheden gegevens over burgers en bedrijven digitaal met elkaar kunnen uitwisselen, zuigt! Dat komt uiteraard niet als een verrassing, want de vaste bezoekers van Retecool weten inmiddels ook wel dat Overheid en ICT niet samen gaan. Maar goed. Wat blijkt, het Ierse ministerie van sociale zaken kan al jaren vrij rondsnuffelen in Suwinet en heeft daardoor toegang tot de financiële gegevens van zeker een miljoen Nederlanders. Zo ontdekte het College Bescherming Persoonsgegevens. Waarom het Ierse ministerie van Sociale Zaken toegang heeft tot de database van Suwinet is me een compleet raadsel, maar het is zo. Wat misschien nog wel kwalijker is, is dat de toegangsregistratie nog harder zuigt dan Suwinet zelf (ja, dat is mogelijk). Er bestaat namelijk geen adequate logging bij de implementatie van mede-eigenaar van dat systeem: het UWV. Dat betekent dus dat de duizenden medewerkers van het UWV op hun dooie akkertje kunnen rondneuzen in Suwinet, zonder dat er wordt geregistreerd WIE er aan het rondneuzen is. Het is dus vrijwel onmogelijk om na te gaan of er onbevoegden toegang hebben tot Suwinet: “…Bij het UWV wordt niet goed gelogd wie welke gegevens raadpleegt. Het is juist van belang en wettelijk verplicht om alle raadplegingen bij te houden, omdat daarmee onbevoegde toegang kan worden opgespoord en daartegen stappen kunnen worden ondernomen…”. Dus wil je de achter de financiële koppelingen van uw buurman met diverse overheden komen? Zorg dan dat je iemand bij het UWV kent en knallen maar. (via Ome MC)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  04/12/2014 - 17:35 17:35

  Kun je je gegevens bij sovjetnet ook laten veranderen door je contacten bij het UWV?

  behanger
  Beheerder
  04/12/2014 - 17:35 17:35

  Ach, suwi wordt sovjet in autocorrect.

  rubbw, professionele onruststokert
  04/12/2014 - 17:49 17:49

  Kijk ook eens rond op de webside van het BKWi en wat zien we daar?? Bestel nu de bureaukalender Veilig gebruik Suwinet 2015. Als het niet zo treurig was dan zou ik er nog om kunnen lachen. Stelletje droeftoeters!

  Ome Mc
  Lid
  04/12/2014 - 19:37 19:37

  En mocht je nou denken: “Ach, het zal wel loslopen met dat geneus in mijn bestanden”, bedenk dan even dat je zelf ook je eigen gegevens kunt opvragen op werk.nl.

  Hoe? Even je DigiD gereed houden. Ja, die inlog die je 1 keer per jaar gebruikt om je belastingaangifte te doen, maar waar inmiddels naast overheidsinstellingen ook ruim 400 PRIVATE partners gebruik van maken om je te identificeren. Van de 400 aangesloten instellingen blijken er bij in ieder geval 21 DigiD-aansluitingen belangrijke beveiligingsmaatregelen te ontbreken. Nog zorgelijker is dat ‘slechts 25% van de DigiD aansluitingen voldoet aan de beveiligingsnormen.’

  Beter gebruiken we DigiD dus alleen bij onze aangiftes en het onvermijdelijke aanmelden voor de WW/Bijstand tegen de tijd dat alle baantjes doorgeschoven zijn naar verplichte vrijwilligers.

  MadDieu, drukt zijn snor
  04/12/2014 - 22:45 22:45

  Als alles openbaar is, dan kun je zien wie zijn kop boven het maaiveld uitsteekt.
  (Nivilleren is een kunst. Hans Spekman)

  Jokkebrok
  04/12/2014 - 23:50 23:50
  Charlietoffert
  05/12/2014 - 00:46 00:46

  Suwinet, SYri, als het al geen controle staat is, dan is het wel een samenleving waarin je gewoon qua privacy niet veilig bent voor de overheids-overlords. Echt, hoeveel respect is er nog voor het indivudu.. echt helemaal niets dus.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN