More

  RECENTE POSTS

  Niet Fucken met Rotterdamse Klassiekers

  Het kan je haast niet ontgaan zijn. De ene na de andere stad stelt een milieuzone in om zo van oude auto’s in de stad af te komen, want dat zou zo enorm vervuilend zijn.

  In Rotterdam mogen sinds a januari 2016 oude “vervuilende” auto’s het centrum niet meer in (let op, site is nog maar half af, maar de regelgeving is al van kracht). En dat centrum is blijkbaar nogal groot, want het komt er op neer dat eigenlijk alles ten noorden van de Maas tot een no-go area is verklaard door de Rotterdamse milieumaffia. Maar wat nog gekker is, is dat de gemeente Rotterdam de selectie van wat er wel en wat er niet in mag, op een nogal wonderlijke manier organiseert: ze hebben een jaartal gepakt en alles van voor dat jaartal mag er niet meer in. Dus een Citroën 2CV die voor dat jaartal op kenteken is gezet heeft pech, maar een Citroën 2CV die na dat jaartal op kenteken is gezet, maar over exact dezelfde motor beschikt, mag de stad wel weer in. Voor benzine en gas gestookte auto’s is dat jaartal op 1992 gezet en voor oliestokers is het jaartal zelf op 2001 gezet. Oldtimers van 40 jaar of ouder mogen gek genoeg wel weer zonder problemen die milieuzone in.

  Ondanks dat de milieuzone al per 1 januari van kracht is, gaat de gemeente Rotterdam per 1 mei pas beboeten. En daar probeert de stichting Rotterdamse Klassiekers een stokje voor te steken. Via diverse procedures (waarover later meer) is de stichting bezig om de gemeente Rotterdam op andere gedachten te brengen. Afgelopen 12 maart had de stichting bijvoorbeeld een oldtimer meeting georganiseerd op de Coolsingel. Via facebook kon je aangeven of je meedeed aan dit evenement, waarna de stichting ongeveer 250 deelnemers had verwacht. Uiteindelijk kwamen er ruim 1000 oldtimers naar het centrum van Rotterdam met als gevolg totale chaos in de stad en ver daar buiten.

  chaosrotterdam
  Blinde paniek in de stad

  “Dat moet nog beter kunnen” bedachten ze bij de stichting Rotterdamse Klassiekers, dus wordt er komend weekend nog zo’n “meeting” georganiseerd. Alleen gaat deze keer de tocht niet naar het centrum van Rotterdam, maar van Rotterdam, via Utrecht en Amsterdam naar het Haagse malieveld waar de stoet rond vijf uur hoopt aan te komen:

  Op zondag 3 april organiseert Stichting Rotterdamse Klassiekers een protestrit door Nederland als protest tegen kostbare en zinloze milieuzone’s voor auto’s. Het doel is het al rijdend versterken van onze slagkracht naar de landelijke politiek door het verbinden van gedupeerde autoliefhebbers uit Rotterdam, Utrecht, Amsterdam en Den Haag

  Meer informatie over deze briljante rit? Dat kan via de pagina van stichting Rotterdamse Klassiekers, waar je ook het reglement en de tijden kunt checken. Aanmelden hoeft niet, je kan gewoon aanhaken bij de stoet die op zijn gemak door de randstad toert. Foto’s van het vorige evenement in de Rotterdamse binnenstad kun je hier vinden en via de facebookpagina van de stichting wordt je op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  29/03/2016 - 19:31 19:31

  De lobby voor eigen hobby?

  wout
  wout
  29/03/2016 - 22:05 22:05

  Een brommer/scooter stoot net zoveel fijnstof uit als een vrachtwagen. Dat ze daar eerst eens wat aan doen.

  Hangmat
  Lid
  30/03/2016 - 00:04 00:04

  haha! krijg de typhus rotterdam.. of je daar voor je lol het centrum in wilt met je auto. lekker parkeren bij de bijenkorf of zo? Parkeren doe ik altijd bij de kralingse zoom voor 2 eurotjes (onbeperkt) en hup zo tussen de negers (etc) de metro in..

  8000rpm
  8000rpm
  Gast
  30/03/2016 - 18:00 18:00

  Rotterdam loopt te zeiken over de uitstoot van die die paar autootjes, maar vergeet even dat ze gigantisch veel uitstoot heeft van de havenactiviteiten en de industrie. Het beleid van de milieuterroristen is belachelijk en ken dan ook steeds meer hoger opgeleiden/mensen met flink geld die Rotterdam met hun bedrijf de rug toe keren.

  teringbibber
  Lid
  31/03/2016 - 00:06 00:06

  Die StinkBussen moeten de binnenstad uit. Ik weet niet of je wel eens achter een bus hebt gefietst, maar ik verzeker je dat een heel pakje Gauloises zonder filter daar niet tegen op kan. En dan zit daar 1 of max 2 werkelozen in… De hypocrisie! Raaah!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN