More

  RECENTE POSTS

  McFacepalm – Mr. Berend door de juridische wereld

  Jazeker schermbuiskindertjes, jullie favoriete befkoning Mr Berend is weer terug van vakantie.  En wat een mooie case lag er te wachten in mijn postvakje in de bunker bij terugkomst. De Amerikaanse burgerkoning (niet die in het Witte Huis) vecht al een tijdje een strijd uit met de Ierse keten Supermac’s.

  Nou en dat gaat lekker hard tegen hard en de befteckels van McD zijn redelijk hard op hun snufferd gegaan op basis van pure arrogantie. Die Ierse burgerbaas heet dus van achteren iets met Mc<hoestbui>, dus die mag z’n toko prima SuperMac’s noemen. Maar nu wil die keten uitbreiden in Europa en roept de McD hier te breed en daar te lang etc. Strijd loopt al even, met meest recent een aanval van SuperMac’s op het Europese trademark van de BigMac.

  Nou, een klein inkijkje in hoe de rechtspraak werkt, want waar een kinderrechter of familierechter zelf uitgebreid vragen zal stellen en daarmee onderzoek doet, is bijvoorbeeld (in Nederland) een bestuursrechter veel beperkter qua vrijheid, lijdzaam. Als je een grond niet aandraagt zullen ze die niet snel aanvullen.

  Nou, bij het EUIPO moet je dus tot vervelens toe ieder puntje onderbouwen. Belangrijk is namelijk dat de beslissing volgt op wat er voorligt en niet op “wat de rechter zelf nog heeft lopen googlen”. Het moet voor iedereen hetzelfde zijn qua proces en bewijsvoering en omdat je toevallig de grootste hartvervettingsveroorzaker bent ter wereld wil niet zeggen dat je wat foldertjes op mag sturen en dan klaar bent met je onderbouwing dat je je product daadwerkelijk verkoopt. Staat gewoon in de regels, hadden de teckels van McD even niets mee gedaan.

  En dan kun je wel heel hard roepen “Ja maar dat is toch duidelijk” of “BWARHAAHGBL EUSSR ZIE JE NOU WEL MOSLIMS FAKSISME” zoals respectievelijk Slate en het roze margeblogje deden, maar het spel is simpel, als je trademark aangevallen wordt en men vraagt je te onderbouwen met inhoudelijke cijfers dat je het merk dat aangevallen wordt actief in de markt zet, moet je niet aankomen met alleen wat folders. Dan moet je doen wat er gevraagd wordt. Dit is het Spel – dat zijn de prijzen, zo zijn de regels en zó moet het gespeeld worden. Voor wie terug wil lezen, hier de beslissing (PDF alert, 8 kantjes), uw favoriete sneer uit de beslissing graag in de comments hieronder.

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  22/01/2019 - 22:41 22:41

  Die Supermac’s ziet er kwalitatief wel aardig uit. Ik kan niet wachten tot ze hier een zaak openen. Als ik er een week lang elke dag naar toe ga, ben ik er van mijn leven meteen even vaak geweest als in een Mekdrek. Nog weddenschappen over hoeveel meter ik daarna nog loop voor ik een hartaanval krijg?

  Apekut
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  22/01/2019 - 22:46 22:46

  Op de foto’s ziet de MacDonalds er ook best aardig uit, dus ik zou het er niet direct op wagen. Misschien is het een mooie ‘Vretecool-over-de-grens’.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  24/01/2019 - 23:21 23:21

  Smaken verschillen.. Ik kom bijna elke week bij de Mac. Maar ik ga nu niet opeens naar de Supermac’s want die hebben niet zo’n grote gele M op een hoge paal langs de snelweg staan (duh). Kleuterrechtspraak is het

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN