More

  RECENTE POSTS

  Marianne Thieme: “Hiermee wordt het struikelblok voor opheffing van de bioindustrie weggenomen”

  Retecool interviewde dit weekend Marianne Thieme, de fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren (PvdD), niet op haar vakantieadres in Dieren. In het licht van een recente doorbraak in de productie van mogelijke vleesvervangers ziet de partij van Thieme zich gesteld voor de keuze of het roer niet radicaal om kan in de belangrijkste doelstelling van de partij.

  RC: Mevrouw Thieme, dit moet toch enorme voldoening geven, dat in één klap uw strijd tegen de bioindustrie zo’n enorme sprong voorwaarts kan maken met deze recente ontdekking?

  MT: Oh zeker meneer Retecool, ik ben er ook nog steeds een beetje beduusd van. U moet weten, als PvdD strijden we primair voor het terugdringen van het dierenleed in de bioindustrie, maar op de lange termijn willen we dat geen enkel dier nog hoeft te lijden voor menselijke consumptie.

  RC: Maar, ook in samenwerking met partijen als Wakker Dier, bent u toch best aardig op weg?

  MT: Oh zeker, maar zelfs met 14 Beter Leven sterren op je pakje blijft het natuurlijk zielig dat je dieren houdt enkel en alleen om ze op te eten. Het grote probleem dat aangepakt moest worden is dat er een serieus alternatief komt voor vlees en tot nu toe is dat amper gelukt, het meeste is echt om te janken zo smerig. Bedoel, dit is off the record, maar tofu, dat is gewoon aangekoekte kopkaas van Satan. Kun je het nog zo lang marineren, net als de basis voor je gerecht Conimex is wordt het nooit ook maar enigszins binnen te houden.

  RC: Oh, ja, dat zagen we inderdaad met diverse deelnemers in het Vretecoolfeuilleton.

  MT: Nou precies en vandaar dat we met deze recente doorbraak eindelijk een aanknopingspunt hebben om met recht door te pakken omdat het grootste probleem voor vegetariër worden nu opgelost kan worden. Namelijk: bacon.

  RC: Pardon?

  MT: Ja, steak en spareribs schijnen ook heel lekker te zijn alsdus mijn man, maar de eindoplossing ligt toch echt in het diervriendelijk produceren van bacon, zolang je dat niet vervangen kunt krijg je mensen niet om. Bijvoorbeeld in het Midden-Oosten, waar ze flink wat minder geneigd zijn om opeetbiggetjes te serveren dan hier ten lande, verkopen ze nog steeds wel bacon, dan moet het wel een eerste levensbehoefte zijn en tot nu toe waren de baconvervangers gewoonweg niet te rammen.

  RC: Ok, we begrijpen dat bacon belangrijk is, bijvoorbeeld een complete kalkoenfilet inpakken in bacon en dan in de oven is een vaste prik als insnavelsnackje op RC BBQ’s, maar u denkt dat nu bacon te vervangen wordt de bioindustrie het bijltje erbij neer gaat gooien?

  MT: Nou, het gaat een paar jaar kosten en het gaat economisch voor wat mensen lastig worden, maar die krijgen de tijd om de boel om te gooien. Uiteindelijk moeten we binnen 14 jaar volledig bioindustrievrij kunnen zijn in Nederland.

  RC: Ja maar, maar, maar, tomahawk en dingen enzo?

  MT: Fuck tomahawk, de vegetarische slager z’n kipstuckjes zijn al amper te onderscheiden van echte kip (RC redactie: dit klopt), dus het is een kwestie van tijd en dan is dat ook gefixt. Sowieso, wat heb je nog te klagen, bacon! Dus we gaan na mijn vakantie even bij elkaar zitten met de fractie en kijken hoe we dit gaan insteken, want onze kiezers zullen dan wel niet soppend losgaan op namaakbacon, maar nu het naar bacon smakende zeewier 2 x zo gezond is als boerenkool, wat echt ongelofelijk hipster en powerfood en meer van dat soort bullshit is, moeten we dat wel bij ze door de strot geschoven kunnen krijgen.

  RC: Nou, mevrouw Thieme, dank voor dit interview, wij gaan even de laatste paar biggetjes en geschilde ossen op de BBQ slingeren bij de Retebunker voor de grote omwenteling gaat gebeuren, we horen wel in de media wanneer een en ander plaats gaat hebben.

  MT: Graag gedaan. En vergeet niet: Bacon!

  “Bacon en Hot Wings voor ze geoogst kunnen worden”
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  20/08/2017 - 14:09 14:09

  Flepz, of je grap vliegt over mijn hoofd als een gedropkickede tofuburger, of jij weet niet dat Thieme’s echtgenoot, Jaap Korteweg, de mede-oprichter is van de Vegetarische Slager en medeplichtig is aan Unox’s vegetarische gehacktballetjes in snotsaus.

  Ik bedoel, Thieme’s belangenverstrengeling is net zo onbeschaamd al die van Edith Schippers & haar man, en noem ze maar op.

  FYI

  horrorneefje
  Lid
  20/08/2017 - 21:00 21:00

  Weet je wat ook als Bacon tastte (Taste? Tasted? Tastede?)

  https://www.youtube.com/watch?v=ZrFTR9fucr8

  Mark van Dijke
  Gast
  20/08/2017 - 12:36 12:36

  Over Dieren gesproken, je weet toch voor het volgende uitje:

  http://www.villaveertien.nl/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN