Zo zult u wel denken. Leuk jongens, al dat BBQ geneuzel en over eten leuteren, maar zijn jullie als redactie zelf wel in staat om een eitje te bakken, water te laten koken zonder het aan te branden en krijgen jullie zelf wel een magnetronmaaltijd in de magnetron.

Om met de magnetron te beginnen, geen idee, al sinds de studententijd geen magnetronmaaltijd meer gezien, voor de rest, ja duh. Zo schreef onze GREEFMENEER eergisteren een kwijlopwekkend stuk over Mythbustersvrind Adam Savage die met een vriendelijke kookmeneer stukken vlees FOR SCIENCE ging lopen staan dicht te schroeien op vier manieren.

Voor wie het hele filmpje gekeken heeft (buiten de voltallige redactie), de beste methode was dus boven een firestarter de boel even teringhard dichtschroeien. Dus was er een redacteur die direct op de trekschuit naar de slager gespoed is om een stukje sirloin aan te schaffen teneinde dat stukje wetenschap naar demense toe dunnetjes over te doen.

stukje vlees, sirloin steak
“Kom jij maar eens even mee naar huis met papa”

Dat plastic is niet te rammen, dus dat er fluks afgetrokken.

Cruciaal onderdeel van het betere vleesknaagwerk is een goeie dot zeezout en verse zwarte peper. Inderdaad, dat zeezout had nog gecrushed kunnen worden maar godtyphus, het moest nog een uur in de sous vide, AINT NOBODY GOT TIME FOR THAT.

beetje peper en zout op de sirloin steak
Zie. Zout!
sous vide bijna op temperatuur
51 graden is top, even doorblazen nog dus.

Dan het cruciale moment. De sous vide, toevalligerwijs heeft uw redactie hetzelfde materiaal in huis als de spleetoogkoreaanse kookspecialist in het filmpje van Adam Savage. Want ja, dat ding frituurt gewoon enorm de wok uit.

Wellicht denkt u, maar wacht, dat is vast heel moeilijk, zo’n sous vide en dingen enzo. Nou, de sous vide valt mee, het sealen van het vleesch is mogelijkerwijsch het enige waar u nog niet eerder de schouders onder heeft gezet. Vandaar dat wij, behulpzaam als we zijn, daar een klein instructiefilmpje voor gemaakt hebben.

zwemmen sirloin steak
“Sous vide aanzetten, zakkie vlees erin pleuren, wat anders gaan doen, na 1,5 uur terugkomen”

Oh, wacht, u moet nog wel iets doen, ongeveer een half uur voor de anderhalf uur in de sous vide om zijn is het handig even flink de fik te steken in de firestarter. Paar blokjes eronder, halfvol vullen met kolen en dan gas op die lollie. Kunt u nu terug naar waar u mee bezig was.

vuur, kolen, firestarter
“FIRE IN THE HOLE”
sirloin steak na 1,5 uur in 51 graden sous vide
“Steak onder water”

Boven de vacuumverpakte tenderloin in zijn natuurlijke habitat, de sous vide. Onder de sirloin steak op een plankje, drooggedept en klaar voor het hele schroeigebeuren.

drooggedepte sirloin steak
Sirloin steak. Net als eerder, maar dan 1,5 uur verwarmd op 51 graden Celcius.

veel vuur, firestarter

Heet hè, heet hè. De kolen zijn gloedjetyphusteringpaddestoelheet dus het rek kan erop en dan het VLEESCH.

sirloin steak op firestarter na sous vide
“And a goes a little something like this.” Of eigenlijk goes it exactly like this.

2016-07-05 20.28.10

En dan het grote moment. Het aansnijden van het stuk vleesch, recht van de BBQ. Tijd bijhouden van het schroeien zijn we even vergeten, maar het was precies zo als bij Adam Savage.

sirloin steak uit de sous vide op firestarter afgemaakt

Dit smaakt dus zo afgrijselijk lekker. Echt, zo fucking briljant. Zo sappig, zo lekker, echt, man man man.

Om op de vraag terug te komen, iedereen kan dit, ja, we zijn allemaal keukenprinsjes en ja, iedereen is blij ons te zien.

Reaguur dan!

6 reaguursels op "Is Dat Een Recept Van Retecool Of Ben Je Een Enorme Keukenprins Die Blij Is Mij Te Zien?"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
biermeester

…stukken vlees FOR SCIENCE ging lopen staan dicht te schroeien…

*kuch*

https://www.youtube.com/watch?v=JB1x0O-bhrw&feature=youtu.be&t=230

Brinkmeister

Picanha, stelletje amateurs. Anderhalve kilo rundvlees, met een thermoter erin indirect garen tot 55 graden op de Weber en dan met de vetkap naar beneden op het rooster boven de kolen. Vlammen van anderhalve meter, mooi dichtgeschroeid vlees en heerlijk medium.

cspr

koop nou gewoon eens dat boek an Harold Mcgee uit 1984, dan heb je al die napraters op youtube niet nodig.

larzan

Een andere manier is om zo’n vet dik stuk vlees 8 uur in een oven te rammen. En please, koop geen biefstuk bij de supermarkt. Ga gewoon naar een goeie slager:
https://www.youtube.com/watch?v=kkgGCtYPIuA

wout

Ik snap dat niet zo. Je eet goede biefstuk toch gewoon bleu of saignant? Heb je zo’n sous vide niet nodig. Op tijd uit de koelkast en even in de pan of op de gril. Sappiger kan niet.