More

  RECENTE POSTS

  Maar ze hebben toch al tuinbroekjes aan!?!

  Asha ten Broeke. Of je haat haar. En dan ben je naar alle waarschijnlijkheid een weldenkend mens die zich niet gewoon is zich iets aan te trekken van wat paniekerige feminazi’s allemaal plachten te vinden van dingen. Of je hebt haar lief. En dan werk je waarschijnlijk bij een asiel, is de potvis (harhar) je favoriete dier en weet je nauwkeurig geblinddoekt het verschillen tussen schaamhaar en Javaanse Jongens driekwart te proeven. Asha ten Broeke, die zich het leed van alle mokkels waar ook ter wereld aantrekt, is weer ergens verbaasd en verbolgen over. Waarover dan? Worden er ergens meisjes op vieze tafels gebonden om met roestige botte boterhammesjes verlost te worden van die verschrikkelijke clitoris? Want dat is erg, heel erg. Nee. Er is een film. Een tekenfilm. Met tekenfilmfiguurtjes. Die toevallig allemaal jongetjes zijn. En dat moeten we dus niet willen met zijn allen. Want boeh. En bah. En slecht. Waarom zijn die verschrikkelijke Minions niet ook meisje. Of genderneutraal. En waarom zijn ze allemaal geel? WAAROM ZIJN ER GEEN ZWARTE MINIONS?! En mochten er onverhoopt wel ergens een stapel zwarte Minions zijn, waarom moeten zwarte minions enorm ondergeschikt zijn aan een ongetwijfeld roomblanke superboef die uit is op superblanke wereldheerschappij?!

  Dit is waarom we geen leuke dingen meer mogen hebben. Omdat er altijd wel een of ander speciaal en uniek sneeuwvlokje vindt dat het gekwetst is en daarom enorm gaat liggen snotteren. Gendergelijkheid in je broekje! Dit moet ophouden. Nu.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  16 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  16 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  bijbalbij
  Gast
  16/07/2015 - 14:03 14:03

  En waarom zaten er in Frozen wel twee prinsessen ? Godevr wat ben ik kwoad…

  Madam vraagt zich af waarom ze niet genderloos zijn ?

  : Omdat ze er dan uitzien als Asha ten Broeke. En daar komt geen hond naar kijken.

  Bismarck
  16/07/2015 - 14:07 14:07

  Hé, dit stukje is per ongeluk op de verkeerde site terecht gekomen. Dat moest natuurlijk bij de Roze Khmer gepubliceerd worden. Reet, er is iets mis met je logistiek!

  Jake
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  16/07/2015 - 14:10 14:10

  Normaal reageer ik niet op dit soort onzin maar de Geenstijlwin begint een beetje sleets te worden.

  Bismarck
  Antwoord aan  Jake
  16/07/2015 - 20:44 20:44

  Dat komt omdat de vloed aan Roze topics hier ook wel een beetje een canyon begint in te slijten. Daar mag best eens (elke keer zelfs) op gewezen worden.

  Blasfemist
  Blasfemist
  16/07/2015 - 14:12 14:12

  En waar zijn alle films over Disney prinsen? Waarom moet het altijd de prinses zijn die gered moet worden? NOU!?
  En waarom zijn er geen roomblanke minions?
  Waar is Spiderwoman?
  Waar is Iron Woman?
  En waarom is Iron Man altijd blank? En Superman? nou?

  Anders gezegd: ROT OP MET JE GEKUT! GEWOON! KAPPEN! NOU! OP!HOEREN!
  Niet alles is seksistisch of racistisch, soms is gewoon iets omdat het zo is! Kinderen zullen hier geen last van hebben. Weet je waar die last van hebben? Volwassenen die tegen hen zitten zeiken dat ze bepaalde dingen niet mogen zien terwijl alle vriendjes dezelfde film wel mogen zien en de grootste lol hebben.
  Laat kinderfilms aan de kinderen en ga lekker zeuren over andere dingen die wel een probleem zijn.

  Incator
  Incator
  16/07/2015 - 14:19 14:19

  Bedenk ten eerste dat deze films gemaakt worden door een bijzonder commerciele organisatie die er enerzijds alle belang bij heeft om de dubbele marketing in stand te kunnen houden (‘ik wil niet naar frozen, da’s een film voor meisjes’) om zo ook de dubbele merchandising te kunnen realiseren, en anderzijds dat het voortkomt uit een cultuur (corporate amerika) waar heel doelbewust alles wat niet white-christian-male nog altijd ook bewust wordt achterggesteld. In een land waar discriminatie van zowel vrouwen als zwarten systematisch en endemisch is.

  Het gaat hier niet over iets kleins, het gaat over een miljoenenbusiness. Als je dan niet [i]bewust[/i] je best wilt doen om tegenwicht te bieden aan een omgeving waar overtuigingen als ‘die gozer die 9 zwarten neerschoot was geen racist’ of ‘verkrachte vrouwen worden niet zwanger’ makkelijk gedijen, valt er wel degelijk wat aan te rekenen.

  Maar de eerstvolgende tweet linkt naar http://pigtailpalsblog.com/2015/07/minions-matter-the-celebration-of-stupid-boys

  En daar worden verschrikkelijk ongenuanceerde dingen gezegd als:
  [quote]That is not to say you can’t enjoy the movie and crack up over the funny parts. Do those things. BANANAS.

  But be aware there are some problematic themes present pertaining to gender and while not unique to this film, stereotypes of both males and females are reinforced here and serve to reinforce gender stereotypes our kids learn everywhere.
  [/quote]

  [quote]Co-director and voice of the minions Pierre Coffin explained why we don’t see any female minions with, “Seeing how dumb and stupid they often are, I just couldn’t imagine Minions being girls.”

  Wait. What?

  Dumb and stupid must make them male? Stupidity is the male default, all boys possess this trait?[/quote]

  Maar goed, het is wel fijn dat er elke keer wel iemand is die zich druk maakt om ongelijkheid, want dan kun je die weer overgevoeligheid aanwrijven, en dan voelt iedereen zich veilig met elkaar verbonden, want niets zo heerlijk als een gezamelijke vijand, en het levert een gestage voorraad aan stukjes op. Makes the world go ’round.

  (Iemand die nog wat wil schrijven over Bløf of de Top2000? Dat [s]verbroedert[/s] [s]verzustert[/s] [s]versiblingt[/s] [i]fuck it[/i] ook enorm.

  Bert
  Bert
  Lid
  16/07/2015 - 14:24 14:24

  Oempa loempa doompadee doo,
  if got a perfect job for you,
  Oempa loempa doompadee dee,
  Go to kitchen and bring me some tea

  E.R. Deoz
  16/07/2015 - 14:30 14:30

  Het is zo simpel: in de volgende film moeten ze gewoon roze minions in jurkjes stoppen, die chocolade cakejes bakken en schoenen kopen. Gegarandeerd geen klachten meer!

  En waar blijft godverdomme mijn Super Maria?!

  Hoofdmeester
  16/07/2015 - 14:48 14:48

  Dit is waarom normale mensen* een terechte tyfushekel hebben aan doorgeslagen feminazi’s.

  *mensen die niet dwangmatig zijn geobserdeerd door genderkwesties en hun obsessie op werkelijk alles en iedereen projecteren.

  Illuminatus Magnus
  16/07/2015 - 14:49 14:49

  Waarom zijn er geen meisjes-minions? Eén woord: smurfin.

  Puh!
  Redacteur
  16/07/2015 - 14:54 14:54
  Illuminatus Magnus
  Antwoord aan  Puh!
  16/07/2015 - 15:36 15:36

  Dat zijn geen transgenders, hoor. Er is helemaal geen sprake van dysforie. Ze lijken het gewoon leuk te vinden, GODVERDEGODVER!

  Brinkmeister
  16/07/2015 - 16:24 16:24

  Omdat ze aangenomen zijn om te werken. Als er ondergeschikten nodig waren om urenlang dom te ouwehoeren met een bak thee of de leidinggevende te pijpen, waren ze waarschijnlijk wel vrouwelijk geweest. Maar dat had niet in de film gepast.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/07/2015 - 17:27 17:27

  Minions zijn de helpertjes van een onderwereldfiguur en iedereen die wel eens een maffiafilm gezien heeft weet dat dat epr definitie altijd mannen zijn. Maar aan maffiafilms stoort Asha zich niet, want daar zijn het slechterikken en dan is het juist WEL goed dat er geen vrouwen bij zijn.
  Krom geredeneerd, maar ach… tis een vrouw, dus wat verwacht je…

  barq
  Lid
  18/07/2015 - 19:03 19:03

  Over roze topics gesproken, Asha tuin Broeke is en wordt dan wel weer erg leuk gevonden.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN