More

  RECENTE POSTS

  Maandagochtendsnoepje: Een Pickup met een 12,4 liter stermotor.

  Past een 12,4 liter stermotor in een Plymouth pickup uit 1939? Ja hoor, met een beetje hak- en zaagwerk past alles, dus waarom dit niet?

  Nou, bijvoorbeeld omdat een stermotor meestal in een vliegtuig wordt toegepast. In een vliegtuig zorgt het draaien van de krukas van de motor er voor dat de boel gekoeld wordt door de propeller. Dat gaat in deze pick-up helaas niet op, dus moet de motor om de zoveel minuten stop gezet worden zodat de boel kan afkoelen. Maar boeien, het heerst gewoon wel echt enorm hard.

  Check hieronder maar eens het moment waarop ze de motor starten in een matig geventileerde garage. Daar weer onder een video waar de pickup een stukje gaat rijden. En daar weer onder een feature van Jay Leno’s Garage over deze oneindig hard heersende pickup. Een typisch gevalletje “niet omdat het moet, maar omdat het kan”.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jan Van Draeckensteijn
  Gast
  05/09/2016 - 06:42 06:42

  Zou het helpen als je met dat ding gewoon heel hard door Alaska rijdt? Koeling zat.

  Retecool
  Gast
  Antwoord aan  Jan Van Draeckensteijn
  05/09/2016 - 07:00 07:00

  Ja, dan wel!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/09/2016 - 12:42 12:42

  De eenvoud van een stermotor is geweldig; het geluid prachtig en die koeling… ach, daar zou je ook nog wel wat op kunnen verzinnen.
  Maar, het allermooiste van dit project vind ik de rode en groene boordlichten die ze kennelijk ook van het vliegtuig overgenomen hebben.
  Als je oog voor dat soort details hebt… sprakeloos..

  Edwin Emanuel Posse
  Gast
  05/09/2016 - 15:15 15:15

  in rotterda is het eerder irritant , teveel “mannetjes” die hun auto hebben gepimpt ( zodat hij meer lawaai maakt ) er er dan agressief mee rijden!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN