More

  RECENTE POSTS

  Lokale PVV wil boekverbrandingen op lange baan schuiven

  Wij zouden dit niet als moment gekozen hebben om de media op te zoeken, maar de lokale PVV uit Spakenburg wil zichzelf blijkbaar graag profileren tussen de artikelen over de 4 mei herdenking en het 75-jarig bestaan van de Jodenster. En dus lazen we op de dag van dit discutabele jubileum over de ideeën van Peter Frans Koops.

  Peter Frans Knoops is leraar, en dat loopt niet zo lekker, vertelt hij. Wij vinden dat eigenlijk niet zo gek. Zijn Spakenburgse Vrijheidspartij gaat door als de lokale versie van de PVV, een onderdeel van het plan van Wilders om volgend jaar in 60 gemeenten mee te doen. Tevens is dit een lang gekoesterde wens van Knoops, die al in 2014 met zijn éne zetel in Spakenburg hoopte om lokaal Wilders te mogen vertegenwoordigen.

  Koops ziet zichzelf dan ook als de lokale Wilders, zo meldt NOS. Al zeven jaar. Over Wilders is hij helder: dat is de Profeet Elia. Dat herhaalt hij vaker. Maar wat moet Wilders met een religekkie? Want Koops is de christelijke versie van de PVV. Wilders pronkt dan wel met de Joods-Christelijke cultuur, maar kun je tot nu toe toch niet echt van radicaal christendom beschuldigen.

  Koops echter, is een ander verhaal. Over Christenen en de PVV zei hij het volgende:

  Een christen kán niet anders dan PVV stemmen, want alleen Geert Wilders lijkt nog werk te maken van artikel 36 uit de Nederlandse Geloofsbelijdenis van 1536, dat de overheid opdraagt ‘te weren en uit te roeien alle afgoderij en valsen godsdienst, om het rijk van den antichrist te gronde te werpen’. „Allah is een instrument van Satan”, zegt Koops.

  En dat klinkt meer als de SGP. De bijbel als het wetboek. Brr… en dan dit.

  “Op scholen zou je het bij maatschappijleer of godsdienst moeten behandelen, maar je moet niet meteen de Koran verbranden, dat kun je altijd later nog doen.”

  Boekverbrandingen is dus prima, maar nu even niet. Aldus Peter Frans Koops, die mekkert dat hij moeilijk een baan als leraar kan vinden. Tja.. misschien is dat maar goed ook.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/05/2017 - 10:02 10:02

  Zijn idee dat je “afgoderij en valsen godsdienst” uit moet roeien vind ik prima.
  Maar doe dan gelijk die laatste god er ook bij…

  Verder is het gewoon een domme kortzichtige eikel in een gemeente waar dat niet echt opvalt.

  Weirdoinventor
  Lid
  04/05/2017 - 10:34 10:34

  Hij heeft her verhaal goed aangepast aan zijn lokale gemeenschap. Als de politiek niks wordt kan hij altijd nog de marketing in.

  Dan moet hij misschien stoppen met zijn eigen verhaaltjes te geloven, maar dat is maar een klein stapje.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN