More

  RECENTE POSTS

  Lelijk gebouw iets minder lelijk door een Tsunami aan graphics

  Ten zuiden van de metropool Moskou wordt momenteel een nogal megalomaan wooncomplex neergezet onder de noemer Etalon City.

  Zo groot is die golf dus niet hè… Dit is bijna ware grootte.

  Het feit dat het wooncomplex “city” wordt genoemd, geeft al een beetje aan hoe groot het geheel is. De negen gebouwen bevatten honderden appartementen, scholen, winkels, kinderopvanglocaties en kantoren. Alleen hoe geef je zo’n betonnen jungle een beetje een eigen smoelwerk? Heel simpel, door één van de meest iconische kunstwerken uit Japan in megaformaat op een aantal van die gebouwen te plaatsen: Kanagawa Oki Nami Ura, oftewel De Grote Golf van Kanagawa van de Japanse kunstenaar Katsushika Hokusai. Zo groot is die golf overigens niet, want de originele houtgravure uit 1832 meet net iets meer dan 37 centimeter bij 25 centimeter.

  Gers!
  Gers!

  Dat moet anders kunnen hebben ze bedacht in Moskou. Want het kunstwerk op de zijkanten van 6 woontorens van Etalon City beslaat namelijk zo’n 60.000m2. Zeg maar honderd miljoen miljard keer groter. En dat ziet er enorm gaaf uit zoals je op de bijgevoegde foto’s kunt zien. De rest van de gebouwen is overigens dan weer zo hondslelijk uitgevoerd dat het bij oplevering al verouderd is (en in Rusland, dus over drie jaar bladdert de verf er weer af en wordt er vervolgens niets meer aan gedaan). Maar goed, boeien, want wij wonen er niet en ook de redactiebunker is niet ten zuiden van Moskou gevestigd.

  Ja, kleurtjes, dus leuk en minder depressief...
  Ja, kleurtjes, dus leuk en minder depressief…
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  12/01/2019 - 00:52 00:52

  Tijdelijk iets minder lelijk dan, want “in Rusland, dus over drie jaar bladdert de verf er weer af en wordt er vervolgens niets meer aan gedaan”.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN