More

  RECENTE POSTS

  Zo dan, die is goed met houtbewerking!

  Andrey Muntyan van MTM Wood woont in Izjevsk, ergens in the fucking middle of nowhere in Rusland. En als je in Rusland in the fucking middle of nowhere woont, dan is er echt helemaal niets te doen. Behalve dan wanneer je gek bent op wapentuig, want Michail Kalasjnikov heeft in Izjevsk jaren lang de AK-47 gebouwd.

  Maar goed, Andrey Muntyan dus niet. Andrey is meer van de handenarbeid. En aangezien er dus verder geen hol te doen is, heeft Andrey tijd genoeg om zich serieus te verdiepen in het bewerken van hout. Met behoorlijk wat resultaat overigens, want Andrey maakt echt de meest briljante objecten van hout. Check bijvoorbeeld deze bakjes maar eens, of deze intens mooie schaakborden. Maar waar Andrey vooral een ster in is, is het maken van gedecoreerde snijplanken. Zo op het oog lijkt het vrij eenvoudig, maar wanneer je goed kijkt hoe de snijplanken in elkaar gezet zijn, Dan Valt Je Mond Open Van Verbazing. Elke andere kleur van de snijplank is namelijk een ander stuk massief hout.

  Check maar eens hoe onwaarschijnlijk bruut deze snijplank in elkaar zit. Zoals je begrijpt, doet Andrey er behoorlijk lang over om zo’n snijplank in elkaar te zetten en dat weerspiegelt zich dan ook in de prijs. De eerder genoemde snijplank kost bijvoorbeeld bijna 400 US Dollar. Maar dan heb je ook wat. Andrey maakt gelukkig zeer regelmatig video’s van zijn creaties en dan vooral HOE hij zijn creatief maakt. Check hieronder hoe hij een snijplank maakt in de vorm van een Union Jack.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ketsman
  05/10/2017 - 14:56 14:56

  comment image
  comment image

  Ketsman
  Antwoord aan  Reet
  05/10/2017 - 15:10 15:10

  comment image

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  05/10/2017 - 15:47 15:47

  Dat doe ik tenminste altijd hoor, als ik heel hard moet lachen, maar ik wil nog niet klaarkomen –>Denk aan waterpolo.

  L B
  L B
  Beheerder
  05/10/2017 - 15:40 15:40

  Ik vind dit soort goed gedocumenteerd vakmanschap heerlijk rustgevend om naar te kijken. Voor demense die vakmanschap waarderen op het gebied van fijnmetaalbewerking, check dan het Youtube kanaal “Clickspring” waar Aussie Chris laat zien hoe je een klok bouwt, of een replica van het Antykithera mechaniek, of gereedschap. Goed gefilmd met rustgevende voiceover van Chris zelf.

  https://www.youtube.com/channel/UCworsKCR-Sx6R6-BnIjS2MA

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  05/10/2017 - 18:47 18:47

  Wow…Er zitten echt hele mooie spullen tussen.
  Een snijplank met Escher motief; wie wil dat nou niet hebben?
  Kost dan wel ruim 300 EUR (wat volgens mij nog steeds op een armzalig uurtariefje neerkomt) maar dan heb je ook wat.
  Alleen zou ik het nooit als snijplank durven gebruiken.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN