More

  RECENTE POSTS

  Lamborghini Espada CHD Edition

  De Lamborghini Espada was destijds, voor de Countach en vervolgens Volkswagen het roer overnam bij de Italiaanse supercar bouwer, één van de best verkochte Lamborghini’s. Met 1224 exemplaren in tien jaar nog steeds geen enorme cijfers. Maar voor een vrij lelijk model, dat ook nog eens de duurste Lamborghini verkrijgbaar was, eigenlijk best prima.

  Want zeg nou zelf, met een rare kont die vanaf de b-stijl alle kanten op gaat en vier zitplaatsen kan je het niet echt een begeerlijke supercar noemen. De prestaties waren overigens wel meer dan in orde, want met een V12 die minimaal 350pk produceerde, wilde de Espada best vooruit. Inmiddels lachen we een klein beetje om dergelijke cijfers, want een beetje hot hatch doet het met twee vingers in de neus, maar in de jaren zestig en begin jaren zeventig was een top van 245 kilometer per uur en van nul naar honderd in 5,9 seconden enorm vlot.

  Maar dan blijft dat wonderlijke uiterlijk. Dat vonden de heren van CHD Edition uit Frankrijk blijkbaar ook. Het gevolg is dat ze een Lamborghini Espada een extreem enthousiaste restomod hebben gegeven, want in bijna niets meer lijkt de Lamborghini Espada CHD Edition op de donorauto. Het enige wat je nog herkent zijn de koplampen en voor de echte petrolheads ook de motor. Maar daar houdt het wel mee op, want het apparaat is een onwaarschijnlijk brute hot rod geworden, die dankzij zijn extreme styling toch wel weer herkenbaar is als Lamborghini.

  Overigens blijft het hier waarschijnlijk niet bij, want wanneer we de site mogen geloven kunnen we rekenen op omgebouwde Rolls Royces, Deloreans, Hummers en nog veel meer bruut materiaal. Tot die tijd moeten we het even doen met de Pure Neo Lamborghini Espada CHD Edition.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RoHS
  RoHS
  01/10/2018 - 19:04 19:04

  Dodehoek rechtvoor(r)uit mobiel.

  RoHS
  RoHS
  01/10/2018 - 19:10 19:10

  De combi van geen spatborden en geen ruitenwissers is ook briljant.

  Begrijp me goed. Ik hou best van leuk omgebouwde auto’s en motoren, maar dan wel dingen waar je echt mee kan rijden en de weg op mag.
  Dit is vooral jammer van zeldzame hardware voor een ding dat alleen op shows zal staan en daar misschien een klein rondje doen, terwijl het blok aan gort wordt getrapt om herrie te maken. Maar echt er mee rijden, ne.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN