More

  RECENTE POSTS

  Koud hè! Retecool en Nu.nl weten raad

  Op Nu.nl stond zaterdag een zeer informatief artikel over wat u kunt doen als het koud is. Wij wisten het niet, maar Nu.nl blijkt dus ook een helpdesk te hebben. Met handige tips als ‘zet een muts op’ en ‘trek kleren aan’. Wij spelden dit artikel geheel uit en toen we eindelijk konden stoppen met lachen en tot drie maal toe een schone onderbroek aantrokken (over elkaar heen, met luchtig laagje ertussen), besloten we dat het artikel enkele aanvullingen nodig heeft. Bij deze dus een zondagse Retecool Helpdesk, waarvoor we te rade gingen bij een leeuwentemmer en een zak pelpinda’s.

  Foto: Niet. Gerelateerde leeuwen. Temmer.

  Blijf klam

  Het is koud, dus als u klam blijft, heeft u het lekker warm. Beetje zweterig hooguit, maar toch. Volgens Nu.nl en de door hen geraadpleegde huisarts is het prima om meerdere lagen kleding over elkaar aan te trekken. Dit is natuurlijk een beetje algemeen. De meeste mensen doen dat sowieso wel. Behalve Jake, die gaat altijd commando. Wij vroegen leeuwentemmer Hans de Leeuw (zijn echte naam) wat hij hier van vond.

  Laagjes

  RC: ‘Hans, wat vind jij van deze tip?’

  HdL: ‘Nou kijk, het is wat simpel om te zeggen dat meerdere lagen kleren zorgen dat je het warm krijgt. Zo liep ik gisteren in zeven lagen eetbaar ondergoed buiten, maar het bleef tyfuskoud. Het werd ook steeds kouder, want één van mijn leeuwen, Hennis, bleek enorm van eetbaar ondergoed met kersensmaak te houden, waardoor ik vrij snel naakt was.’

  Laagjes in je broekje.

  Sokken

  Nu.nl en hun huisarts stellen ook dat je best twee paar sokken mag dragen. Nu wisten wij niet dat hier eventuele legale stappen op konden volgen, dus we zijn blij dat dit niet het geval blijkt. Wel hebben wij hier enkele vragen bij. Want we zijn nu ietwat confuus. Je hebt dus twee paar sokken. Eén wit paar en één roze. Hoe draag je die dan? Doe je beide roze sokken aan één voet en de witte aan de andere, en zo ja, welke kleur aan welke voet? We vroegen dit aan de zak pelpinda’s.

  Extra moeilijkheidsgraad..

  RC: ‘Zak pelpinda’s, hoe doe je dat, twee paar sokken dragen?’

  ZPP: ‘….’

  RC: ‘Dank voor dit verhelderende antwoord.’

  Koud douchen

  Warm douchen is volgens Nu.nl en hun huisarts ook geen goed idee. Raar, want wij hebben het nog nooit koud gehad onder een warme douche. Volgens hun huishuisarts krijg je het echter koud omdat je bloedvaten open gaan staan. Volgens onze leeuwentemmer is dit probleem uitstekend af te vangen door niet onder de douche vandaan te gaan.

  RC:Nu.nl beweert bij monde van hun huishuisarts dat warm douchen zorgt dat je het koud krijgt. Bent u het daar mee eens?’

  HdL: ‘Dit probleem is uitstekend af te vangen door niet onder de douche vandaan te gaan.’

  In sommige gevallen hoef je de kraan niet eens open te draaien.

  Ontbijt

  “Het lichaam houdt zich warm door verbranding. Essentieel daarvoor is dat je goed ontbijt; die motor moet aan,” aldus Nu.nl. Wij op de redactie grepen deze uitspraak aan om direct een kilo of wat kip te maken met het uitgelekte recept van de KFC en een vat bier aan de pomp te hangen.

  Foto: ‘Ontbijt’

  ‘Hoho’, roept Nu.nl: “Met alcoholische versnaperingen moet je daarentegen oppassen. “Alcohol zet de bloedvaten open en daardoor raak je eerder onderkoeld.”” Wij legden deze schijnbare paradox voor aan zowel de leeuwentemmer als de zak pelpinda’s.

  RC: ‘Hoe zit dat?’

  ZPP: ‘…’

  HdL: ‘Deze huishuisarts weet duidelijk niet waarover hij praat. Eerst gaan je bloedvaten open door douchen, dan weer door drank. Weet je waar je bloedvaten van open gaan? Als mijn leeuw Greet zijn tanden in je kuitbeen zet. En wat is ‘ontbijt’? Is dat iets dat je na elf uur ‘s morgens niet meer mag bestellen bij de Mc Donald’s? Moet je dat voor een bepaalde tijd eten? Of is het gewoon de eerste maaltijd van de dag? En wat nu als je dús pas ontbijt om half negen in de avond? Ook die onderkoeling door alcohol is discutabel. Dat kan misschien voorkomen, maar hey, het interesseert je bij genoeg drank natuurlijk geen ene fuck meer.’

  Foto: Open bloedvat

  Slapen

  Nu.nl verzon ook het beroep ‘slaapcoach’ voor dit artikel, omdat dat wetenschappig klinkt. Wij, en u, weten dat dit geen echt beroep is. De opleiding ervoor alleen al zou dan moeten bestaan uit je dagelijks laten opsluiten in de IKEA en er alle bedden te testen, of een SGP-congres bijwonen.

  Gelukkig beseft Nu.nl dit ook. “De ideale temperatuur in de slaapkamer ligt tussen de 16 en 20 graden. Als het buiten heel koud is en je hebt je raam open, komt de kou de slaapkamer binnen. Het kan zijn dat je vervolgens niet kunt slapen omdat het té koud is,” verzinnen ze als uitspraak. Om vervolgens te melden dat je dan meer dekens kunt pakken. Maar dat kan dan zwaar worden.

  Foto: zwaarder dan één deken.

  RC: ‘Hans, zak pelpinda’s, is dit satire of krijg je het echt warmer als je meer dekens pakt als het raam open staat?’

  ZPP: ‘…’

  HdL: ‘Het is natuurlijk een feit dat meer dekens zwaarder zijn dan minder dekens. Dit valt niet te ontkennen. Zo zijn vier leeuwen ook zwaarder dan eentje. En warmer, garandeer ik u. Al is het maar wegens het angstzweet dat u krijgt als er vier goddamn leeuwen op u liggen.’

  Foto: Zwaarder dan een motherfucker.

  RC: ‘Volgens de uiteraard verzonnen ‘slaapcoach’ die ‘Kwakman’ heet is het handiger om het raam te sluiten voor u gaat slapen. Als het weer weer warmer weer wordt, mag het raam langer open. Wat is hierover uw mening?’

  ZPP: ‘…’

  HdL: ‘Nou ja, als je niet wilt dat je leeuwen ontsnappen terwijl je slaapt is dit een goed idee. Maar met warm weer wil je dat ook niet. Wel fijn om te weten dat er geen juridische consequenties zitten aan het openzetten van ramen.’

  “Ook een kruik in bed vindt Kwakman niet zo’n goed idee. “Je kunt je eraan verbranden en de kruik kan gaan lekken, dus liever niet. Bovendien zorgt een kruik ervoor dat je het extreem warm krijgt.””

  Foto: Te warm

  HdL: ‘Ja, het was toch godverdomme de bedoeling dat je het niet meer koud hebt?’

  ZPP: ‘…’

  Tot slot

  “Voor koude voeten en een koud hoofd heeft Kwakman ook een oplossing. “Vooral handig voor kalende mannen: zet een muts op. En tegen mensen met koude voeten zeg ik: trek een paar lekkere sokken aan.”

  HdL: ‘Ik zou met koud weer ook kalende vrouwen aanraden een muts te dragen. Sommige mensen raad ik zelfs aan om 24/7 een integraalhelm te dragen, al is het maar omdat de rest van ons ze dan niet hoeft te zien. Heb je gezien hoe LELIJK sommige mensen zijn? En qua lekkere sokken.. Mag dat met twee paar tegelijk en doe je dan het witte paar aan één voet en het roze aan de andere, of mix je dit?’

  Foto: ‘Warm’

  Al bijna een jaar lost de Retecool Helpdesk op onregelmatige basis allerhande veelvoorkomende problemen op. Wat te doen als u een clown op een kinderfeestje bent, bijvoorbeeld. Of hoe u maandag overleeft. Ook een prangend probleem dat dringend een oplossing behoeft? Schroom niet en leg het voor aan ons via Twitter of Facebook.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Terra Incognito
  Lid
  08/01/2017 - 12:28 12:28

  Weet je wat ook uitstekend helpt? Op vakantie naar Australië. In Sydney wordt het vandaag zo’n 28 graden en zonnig. Pak jij de sateetjes in, neem ik een kratje witbier mee. Mc regelt de marinade wel.

  Monade
  Antwoord aan  Bas Taart
  08/01/2017 - 13:53 13:53

  de bevolking uitgezonderd.

  Nou, nee, maar gelukkig hebben ze daar alle kannibalen al lang geleden opgegeten.

  Der Webmeister
  Beheerder
  08/01/2017 - 14:13 14:13

  Ik had toch graag van die Huisarts en Slaapcoach gehoord hoe zij aankijken tegen het gebruik van winterbanden. Is dat nou medisch gezien zinvol, of slechts een placebo om simpele mensen geld uit de zak te kloppen?

  Xloph
  08/01/2017 - 18:46 18:46

  Gelukkig maar dat we in dit land professionals hebben om ons in dit poolklimaat te helpen overleven. Dank je wel, Bas Taart!

  P.S.: Die rollade waarover ik je in het vorige Helpdesk-topic om raad naar vroeg, begint zich inmiddels een weg naar buiten te vreten door de tralies van de kooi.
  Voorlopig is de cavia nog veilig in de tegenovergestelde hoek van de kooi, maar hulp in de vorm van een goede raad is nog steeds dringend gewenst.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN