More

  RECENTE POSTS

  Kijken, kijken, niet komen

  Het zal dit jaar niet mee vallen om nog een goedkope bestemming te kiezen voor je welverdiende vakantie. In allemachtig prachtig Tunesië, waar je bij aankoop van twee blikken kippensoep gratis 8 dagen all-inclusive kon verblijven, word je van je ligstoel geschoten. Bij ‘My Friend!’ in Egypte, waar je je voor een vuistvol euro’s kon laten vollopen, ben je ook al niet meer welkom. En we gaan pas weer naar Griekenland als ze betaald hebben.

  Laten we eens kijken naar de opties voor je vakantie.

  Turkije maar even overslaan

  Het reisadvies naar Turkije staat al een poosje onder druk. Met dank aan Dictatürk zou je zomaar na een lollig bedoelde opmerking tegen de receptioniste van je 14 sterren hotel de rest van je leven (die dan ook gelukkig niet zo lang meer duurt) Alanya van een hele andere kant kunnen bekijken. Het loopt door alle ontwikkelingen dan ook niet echt storm bij Cor en Don. En dan rijst natuurlijk gelijk de vraag: Waar moet je als rechtgeaarde SBS-kijker dan wèl naartoe op vakantie?

  Optie 1: Spanje

  Good old Spanje. Waar je op zuip-safari in Lloret da Mar op je 18e je maagdelijkheid verloor. Het land waar ze alles mañana voor je doen, heeft de bui al zien hangen. Vooral op Tenerife zijn ze overal extra etages op de flats aan het bouwen om de stroom toeristen straks weg te kunnen stouwen, mits die veilig landen natuurlijk. Reisbureaus struikelen op dit moment over elkaar heen om je de beste aanbieding te doen.

  Bijlmer aan zee

  Optie 2: Portugal

  Ook de Algarven zullen oranje gaan kleuren. De Algarven waren van oudsher het terrein van de middenklasse maar is in verval geraakt door de opkomst van het glamperen. Hun kinderen zitten veel liever 8 uur in de file op de Route du Soleil naar hun telefoon te staren dan dat ze voor de zoveelste keer gevisiteerd worden door een dikke zweterige douanier op vliegveld Faro. Albufeira zal nooit meer hetzelfde worden nu de prijzen ook daar zeer gunstig aan het worden zijn.

  Alles beter dan een vinger in je reet.

  Optie 3: Italië

  Ook Italië wordt als veilige bestemming aangegeven. Dat wil zeggen dat je niet bang hoeft te zijn voor een aanslag. Wel moet je je vrouw en je dochters goed in de gaten houden. Ook hier kun je zalig glampen volgens D-reizen. Brandde je in Zuid Frankrijk je tent al uit? Hold my beer zeggen ze dan in Toscane.

  Welkom in Rome, het Venetië van Italië

  Optie 4: thuisblijven

  Thuisblijven is wellicht nog wel de beste optie. Geen kilometers file, geen huilende kinderen tijdens de vlucht. Geen handtastelijke Zuid-Europese haantjes of norse Fransen. Gewoon lekker op Playa Balconia of glampen op camping ‘Le Petit arrière-cour’. De kinderen hebben Wifi dus die hoor je niet. Altijd schone toiletten, geen rijen bij het eten en ‘s morgens alvast ongegeneerd je handdoek op je ligstoel leggen. En met al het geld dat je er mee uitspaart kun je iedere dag een OMGWTFBBQ vieren. Heerlijk.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/04/2017 - 13:57 13:57

  Of …optie 5, Het pittoreske Luxemburg.
  Net effe beter weer dan in NL (want geen wind) en echte bergen!
  Kost je slechts 14 liter benzine en die is er zo goeikoop dat je de reis met tanken al terugverdient (wees slim; neem een extra jerrycannetje mee).
  Drank maken we zelf en kost een drol.
  En voor de rokers… jezelf doodpaffen voor weinig kan hier nog.
  Kanoën, met de kinderen op mini-stoom-spoor avontuur door de mijnen, kabelbanen, of gewoon spareribs kluiven op de camping (waar ze perfect Nederlands spreken). Een soort België, maar dan zonder kinderlokkers.
  Alles kan er, maar mocht je toch plots geen zin meer hebben; de grens is nooit ver weg.

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/04/2017 - 15:00 15:00

  Luxemburg? Dan kan je net zo goed naar Maastricht gaan? Iets duurder, iets minder bergen, iets minder gezellig en pittoresk, iets minder alles eigenlijk.

  Monade
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  19/04/2017 - 15:22 15:22

  Limburg is minder Luxemburg, maar ook minder Friesland, en dat vind ik een pluspunt.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  19/04/2017 - 17:07 17:07

  Je zegt het zelf al. Alleen maar pluspunten! En dan heb ik nog niet eens over het lokale spraakje gehad, waar je als Hollander prima mee overweg kan. Het is goed te verstaan maar als wat ze zeggen je niet bevalt kun je gewoon doen of je er niks van begrijpt. Vinden ze niet erg. Een Luxemburger wordt nooit boos. Ze rijden je misschien met hun grote SUVs overhoop, maar altijd met een glimlach. Zo rollen ze hier.

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  19/04/2017 - 18:11 18:11

  Alleen jammer dat Luxemburg weinig meer is dan een camping en een plaatselijke dorpskroeg, dus met 14 caravans is Luxemburg vol.

  Terra Incognito
  Lid
  19/04/2017 - 14:05 14:05

  Zoekplaatjuuuuh! Zoek: een wit petje, een blauw petje en een grijs petje. Zoek dan: een dubbel bikinitopje (weird), hanguiers die richting oksels wijzen en een bikinitopje met een blauw vlakje erop. Zoek tot slot: een blauw zonnetje, anorexiaschouderbladen, en twee Coca Colaparasols.

  rubbw, professionele onruststokert
  19/04/2017 - 19:09 19:09

  Ik mis de beste reistip nog, Kroatie!

  Guy
  Guy
  Gast
  20/04/2017 - 12:10 12:10

  Naar Tenerife, een veelzijdige bestemming, waar je in lokale restaurants heerlijk en goedkoop kan eten 🙂
  Een fiesta meepikken is een must, lees hier:
  http://www.tenerifevakantie.com
  Veel plezier,
  Guy

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  20/04/2017 - 14:42 14:42

  Duitsland. Beter, uitgebreider en goedkoper eten dan in Nederland. Beter Bier, naar keuze bergen, platteland of heuvels en vanaf de grens met Emmerich in drie minuten te rijden.

  Supertrips
  Supertrips
  Gast
  09/01/2018 - 01:56 01:56

  Er zijn nog veel meer mooie glampingvakanties in Europa! Lees meer: https://supertrips.nl/glamping/

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN