More

  RECENTE POSTS

  Kawasaki Ninja 400

  Omdat elke motor wel iets leuks heeft, en wij ons graag laten verrassen, werd er ingeschreven voor de Kawa demodag bij Motoport Goes. Vooraf waren de Z650 en de Ninja 400 aangekruist en het lot koos voor de 400, een prima keus zo bleek.

  Zie hem daar staan dat bluffertje, met zijn volle kuip en de vechtstrepen van zijn grote broer, een echte Ninja: ready for combat. Klein is ie zeker niet, hij mist wel een schijf in het voorwiel en zijn spierballen zijn beperkt via een paralleltwin van 400cc (geschikt voor een A2-rijbewijs).
  Zo stoer als ie oogt, zo eenvoudig laat ie zich meenemen. De bediening is licht en gemakkelijk, alle knoppen steken op de bekende plek en de zithouding is licht sportief maar niet oncomfortabel.
  Bij de eerste meters slaat de twijfel toe, ik vermoed een 650 mee gehad te hebben. Zo dan, deze kleine wil rennen als een jonge hond! Het vermogen komt er zeer vlot uitgerold en dat zorgt ervoor, in combinatie met een trefzeker rijwielgedeelte, dat we al snel vrienden zijn. Kawa heeft een mooi efficiënt pakket samengesteld.

  Technisch is het allemaal niet zo bijzonder en wie voorbij de agressieve styling kijkt ziet toch te veel plastic en een dashboard wat echt niet meer kan in 2023. Ook zal je tevergeefs zoeken naar verstelbare grepen op het stuur of stelschroeven bij de vering. Alle waar naar zijn geld, dus klagen mogen we niet. Bovendien, deze motor klopt. Stap op en laat je verrassen: dit is een echte volbloed Kawa, een heuse pretraket.

  Raket? Zeker wel. Wie niet sterk is, 45PK, moet slim zijn. Beter ben je dan goed afgetraind, 168kg, en tover je het vermogen al vroeg tevoorschijn met een prima injectie en trefzekere versnellingsbak. Het rijwielgedeelte en remmen maken de uitrusting compleet en zorgen voor veel vertrouwen. Dat is fijn voor de opstapper en direct feest voor meer ervaren rijders. Samen lol maken, daar gaat het om. Waarom rijd je anders motor?

  En lol hadden we. Elke bocht was goed, elke versnelling raak. We reden in de stad, op B- en snelwegen, korte bochten, lange doordraaiers, de Ninja vindt alles best en haalt spontaan de Leonardo in mij boven. Intussen houdt de kuip de ergste rijwind weg en is het zicht naar achteren trillingvrij.
  Het krappe demo-uur was echt te kort, maar de Kawasaki Ninja 400 moest nog meer mensen blij maken.

  En, zou ik er een kopen voor €7449,- als het spaarvarken obees was? Nee, maar wel de kuiploze versie, de Z400, hou je ook nog eens 600 euris in de pocket.

  5 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Flepz0r
  Beheerder
  17/04/2023 - 23:00 23:00

  Weer eens wat anders dan kkete recensenten, brommers kieken

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN