Na het debacle met de Fyra, u weet wel, die snelle trein die niet reed, en de op de band al wegroestende transportheli NH90, leken de kwaliteiten van het Italiaanse Finmeccanica (moederbedrijf van de producenten van deze faalproducten) afdoende bewezen, zal Jeanine Hennis gedacht hebben. Daarom ging ze naar Italië, om daar te praten over de bouw van ‘onze’ JSF’s. Die zouden dan daar gebouwd worden. In ruil zou het onderhoud van de toestellen, ook de Italiaanse, hier gebeuren. Mooi, zou u wellicht denken.

MAARRRRRRRR!!! Welk bedrijf denkt u dat ‘onze’ JSF’s gaat bouwen? Nou? Eén keer raden. Inderdaad: Finmeccanica, bewezen prutsers en zo’n corrupte bende dat doorgewinterde maffiosi erover zeggen: “Nou, nou, dat kan wel wat minder.” Eén lichtpuntje is er voor ons. We mogen de JSF nu gewoon officieel een ‘Vliegende Fyra’ noemen.

Onze vermoedens dat Hennis al lang een contract van Lockheed heeft liggen voor na haar ministerschap, trekken we nu in twijfel. Ons geld staat er inmiddels op dat de minister haar blonde lokken over enkele jaren in Italië laat uitwapperen.

18

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
18 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
BIokhuthypotheekxaderp.Illuminatus MagnusDs. PloppoFrisco Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Toxteth O'Grady
Eindbaas!
Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

Dat dit gaat gebeuren verbaast me allang niet meer. De verantwoordelijke politici hebben nu eenmaal een combinatie van ondeskundigheid en opportunisme die maakt dat ze ermee weg kunnen komen en er uiteindelijk flink aan verdienen.

Wat me wel verbaast is dat de kiezer consequent op partijen blijft stemmen die gootleverancier van dergelijke politici is.

Roel Zwaar
Roel Zwaar

Als iemand nu roept dat je een ontzettende Hennis bent dan kun je daarvoor vanaf nu aangeklaagd worden.

xaderp.

Stem dan toch SP of piratenpartij, roep ik al jaren. Maar nee, altijd weer één of ander kutsmoesje. Straks mag D66 het gaan proberen met premier Pechtold. Er gaat dan HELEMAAL NIETS veranderen.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

@ Xaderp
De D66-ers die ik persoonlijk ken zijn stuk voor stuk intelligente integere mensen.
Het is lastig bepalen of dat voor de hele fractie geldt natuurlijk, maar deze steken ze met kop en schouders boven de VVD-brallers uit.

G. de Vader

Echt, ik kan er nog altijd met mijn verstand niet bij met dat ding.
Stelt u zich eens voor: u bent van plan een nieuwe auto te kopen, zeg een Renault Megane. Die wordt u zes jaar te laat geleverd – althans: u moet hem komen halen in Marseille. Inmiddels zijn er al heel wat nieuwere en betere modellen te koop. Ook is de auto een stuk duurder geworden dan u aanvankelijk in de folder las. Laten we zeggen: 3x zo duur, waarmee ik u bijzonder mats t.o.v. de Vliegende Fyra.
Bij de aflevering zit er een briefje bij, waarop staat dat de software nog niet af is en dus nog niet is geïnstalleerd. Er wordt niet vermeld wanneer de software voor gebruik gereed is. Verder ontbreekt nog een deel van het dashboard, schiet af en toe de brandstofleiding los, ontstaat soms een scheur in het motorblok en o ja, de auto is nog niet getest of iets dergelijks. Maar mochten er nog gebreken naar boven komen, dan lost Renault die voor u op. Op uw kosten. Verder geldt momenteel nog een kleine restrictie van de RDW, namelijk dat u de weg niet op mag. U mag er ook niet in zitten; dat mogen alleen Franse technici en Franse testchauffeurs. En hij moet in een Franse garage blijven staan, in de buurt van Bordeaux, waarvoor u huur betaalt.
U mag er wel naar kijken. Op afspraak.

Zou u zo’n auto kopen?

.

G. de Vader

O, sorry, dat aspect miste ik nog.
Tijdens de aflevering op het terreintje in Marseille en terwijl u een praatje maakt met de dealer, wordt achter u een andere Megane de fabriek uitgeduwd. Deze vliegt na 30 meter in de hens. Haastig wordt de uitgebrande Megane een schuurtje ingeduwd. De dealer vraagt of u vooral geen foto’s wilt maken.

G. de Vader

Gelukkig heeft u wel een keurig onderhoudscontract afgesloten voor uw nieuwe Megane.. De goedkoopste aanbieder bleek glazenwassersbedrijf De Zompige Spons uit Roermond, een bedrijfje gerund door een neefje van Jos van Rey.

fishbowl
fishbowl

“Verder ontbreekt nog een deel van het dashboard, schiet af en toe de brandstofleiding los, ontstaat soms een scheur in het motorblok ”
Plausibel in het geval van een Renault Megane.

Frisco

En dat gelul over vijfde generatie vliegtuig tegenover vierde generatie doet mij heel sterk aan iets denken.

Illuminatus Magnus
Illuminatus Magnus

@Ploppo: De D66-ers die ik persoonlijk ken zijn stuk voor stuk intelligente integere mensen.

Ik denk dat je had willen schrijven: De D66-ers die ik persoonlijk ken zijn stuk voor stuk hoog opgeleide mensen.

Ds. Ploppo
Eindbaas!
Ds. Ploppo

@IM
Dat zijn het waarschijnlijk wel maar is niet wat ik bedoelde.
Er is immers geen relatie tussen hoog opgeleid zijn en integriteit.

Illuminatus Magnus
Illuminatus Magnus

Helaas ook niet tussen hoog opgeleid zijn en intelligentie.

xaderp.

Helaas ook niet tussen integere mensen en politici.

BIokhuthypotheek
BIokhuthypotheek

De meeste hoog opgeleiden hebben een ietwat minder integere inslag.

BIokhuthypotheek
BIokhuthypotheek

Mezlef uitgesloten uiteraard.