More

  RECENTE POSTS

  Jordi Rietman (PVV Hengelo): “Racisme is genetisch bepaald”

  Vandaag gaan we met de trein naar het Oosten en op bezoek in het altijd bruisende Hengelo (Ov). Daar is namelijk Jordi Rietman (samen met Jeanet Nijhof) bezig zich te profileren voor een stoeltje in de gemeenteraad aldaar namens de meeuwenpartij, dus we gaan hen even op een portie aandacht <s>vergassen</s> vergasten.

  Uiteraard hebben ze van ome Geert de kapotte langspeelplaat gekregen over moslims dit en dat, zo willen ze net als de landelijke PVV dat alle moskeen dicht gaan. Er staat in het lokale spelfoutenfuik sufferdje een heus interview met deze noeste strijders. Rietman: „Ik heb geen probleem met moslims die zich aanpassen. Het gaat om hun ideologie. Zij moeten onze manier van leven respecteren. De Nederlandse wet moet leidend zijn.”

  Nou, Jordi Rietman, newsflash, de wet verbiedt het om een school te sluiten of een moskee te sluiten alleen maar omdat ze volgens jou het verkeerde denkbeeldige vriendje hebben. Pak eens een wetboek, lees het eens rustig door. Zullen we afspreken dat de Nederlandse wet leidend is, ook als die je niet aanstaat? Hoezee, gaan we door.

  De PVV wil verder geen oproep tot gebed, vanuit de minaret.  „Dat hoort bij het verhaal dat wij vertellen”, aldus Rietman. En Nijhof vult aan: „Je wilt je niet vanuit je tuinstoel in Turkije wanen.” Het luiden van de kerkklokken is geen probleem. „Die klokken hebben een heel andere rol dan een oproep tot gebed.”

  Ja, behalve dat er (januari vorig jaar) per dag rond de 1300 mensen een all-inclusive vakantie boekten naar Turkije met Cor en Don, voornamelijk uit de demografische onderbuik waar je in vist Jordi. Sinds de onrust in Turkije is toegenomen is dat gedaald naar 700-800 vakanties per dag via Cor en Don, maar das nog steeds een kwart miljoen Nederlandse mensen die zich graag in een tuinstoel in Turkije wanen wagen. En kerkklokken zijn niet om op te roepen tot het bezoeken van de mis? Echt niet? Gast, het is niet zo dat als een traditie niet in je straatje past, die daarom maar niet bestaat he?

  Maar wacht, de uitsmijter komt nog! „Het is ons ambitieniveau die normen en waarden en cultuur (de Nederlandse dus, red) te bewaren. Dan is het belangrijk dat de islamitische ideologie niet de overhand krijgt. Daar gaan we, als we in de gemeenteraad komen, heel scherp op letten. Dat zit in ons dna.”

  Het zonder enig benul van de werking van de wet jezelf enorm vastkletsen met rabiaat racistische rukplannen is volgens Jeanet Nijhof dus in hun DNA ingebakken. En Jordi Rietman stond erbij en knikte ernaar.

  HEEFT ER DAN NIEMAND UIT Z’N VRIENDENKRING OF FAMILIE ZICH OMGEDRAAID, HEM GOED DOOR ELKAAR GESCHUD HEEFT EN GEZEGD: “JORDI, OUWE RACISTISCHE HAATHOND….”, oh wacht, er komt net een persbericht binnen. Dat heeft z’n familie dus gedaan. Jordi “De wet is de basis tenzij we het er niet mee eens zijn” Rietman stopt als lijsttrekker van de PVV Hengelo vanwege heftige emoties en reacties uit de familiaire kring.

  Dan schakelen we (na een krap kwartiertje aan de zuurstof) over naar de kijkersvraag van vandaag:

  Wat bewoog Jordi Rietman er toe om het PVV lijsttrekkerschap in Hengelo neer te leggen?

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/03/2018 - 18:01 18:01

  Anders!
  Hans Anders om precies te zijn. Hij kocht een bril, las het PVV manifest en zag dat het fout was.

  Of Anders Breivik. Die inspireerde hem om het democratische pad te verlaten. In dat geval zou de AIVD hem vanaf nu maar goed in de gaten moeten houden.

  En anders is het gewoon de zoveelste onderbuikchaoot die plots besluit achter een ander dweilorkest aan te gaan lopen.

  Weirdoinventor
  Lid
  07/03/2018 - 18:36 18:36

  Is dit een nieuwe rubriek: “Raad het staartje?”

  Lijkt me wel wat.

  Eens zien… Zijn zus geeft hem zijn gameboy niet terug zolang hij haar haar Marokkaanse geliefde niet teruggeeft?

  Zijn vader heeft besloten dat men in deze familie traditioneel FvD stemt?

  Monade
  08/03/2018 - 11:10 11:10

  Wat bewoog Jordi Rietman er toe om het PVV lijsttrekkerschap in Hengelo neer te leggen?

  Anders: sterk teruglopende klandizie in de snackbar(*) van zijn pa.

  En als een beige narcistische transgender roeptoetert dat ‘de witten’ genetisch racistisch zijn, dan ís dat zo. Wie zijn wij boze witte mannen om dat tegen te spreken, Flep?

  (*) Zonder gein: een snackbar is één van de meest succesvolle multiculturele locaties van Nederland. Niet de buurtsoos, en niet de lokale afdeling van GroenLinks of Art1kel Bij1.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN