More

  RECENTE POSTS

  Jonny’s Flux Capacitor

  Elektrische auto’s zijn niet heel erg nieuw. De eerste elektrische auto’s werden al zeker 100 jaar geleden gebouwd, maar tijdens de oliecrisis was een elektrische auto opeens ook weer een hot item.

  Zoals de Enfield 8000 ECC. Een soort koekblik met een lading accu’s in het vooronder, waarmee het ding toch nog zo’n 77 kilometer per uur haalde. Destijds niet heel raar, maar tegenwoordig kan je daar met goed fatsoen niet meer mee aankomen. Dat bedacht Jonny zichzelf ook en begon te sleutelen aan zijn Enfield.

  Het resultaat is briljant. Het ding heeft in plaats van een 150 ampère motor een 2000 ampère motor gekregen, waardoor de Enfield een stuk vlotter van z’n plek gaat (0 tot 100 in minder dan 4 seconden) en ook z’n top aanzienlijk hoger ligt, namelijk zo’n 193 kilometer per uur. Hierdoor heeft Het gele scheurijzertje ook andere ook nieuwe remmen, ophanging, banden en bijvoorbeeld een rolkooi gekregen. Het resultaat is te absoluut te gek, zoals je in onderstaande video kunt zien. (via HotRoth)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  07/12/2015 - 18:24 18:24

  Inderdaad briljant!

  Zo’n karretje zouden ze in serieproductie moeten nemen.
  Met een 50Km radius; genoeg voor woon-werkverkeer.
  Liefst nog een tikkie kleiner; dan kan ik door het bos over het fietspad en de files omzeilen.

  Jokkebrok
  07/12/2015 - 18:50 18:50

  Een echte eindbaas bouwt z’n elektrieke auto natuurlijk ‘from scratch’, te beginnen met het aerodynamische stalen frame: https://youtu.be/tvD5GXQstd0?t=3m37s

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN