More

  RECENTE POSTS

  Jonge Journalisten: Jullie zijn gezakt

  Puik stukje bij de Blauwe Buren over de “kuchcolumnistekuch” Hanina Ajarai, die blijkbaar op een middag in nieuwspoort ‘jonge journalisten’ tips mocht geven. We kunnen alleen maar aanraden om het stuk zelf te lezen, want Hanina’s ‘optreden’ wordt daarin prima gefileerd.

  Aan het verslag valt ons op dat Hanina haar ‘tips’, die dus prima gefileerd worden, kennelijk zonder (al te veel) weerwoord mag ventileren. En daarbij vragen we ons af: “What the fuck, jonge journalisten?”

  Wat leren jullie dan in sliertnaam op zo’n journalistieke opleiding? Een beetje knutselen met collages? Hoe je het snelste een ANP-persbericht copy-paste? Juist op een bijeenkomst van mensen met een journalistieke aspiratie verwacht je een kritische houding. Je verwacht weerwoord op het moment dat iemand overduidelijke onzin ten toon stelt. Tuurlijk, we snappen dat 14 pubers (m/v, ook parttime) een keiharde stijve krijgen omdat Hanina in een *gasp* krant publiceert.

  Maar dat wil nog niet zeggen dat je als jonge journalisten een beetje kan gaan zitten circle jerken omdat Hanina, die geen fatsoenlijke column kan schrijven en basically AD’s excuusmoslim is, een verhaaltje staat te houden waar Chris Aalbers met het grootste gemak gaten in schiet groter dan die scene waarin de Terminator 2000 even.. nouja, wellicht is dit voor de doelgroep niet de beste referentie. Laten we het erop houden dat het grote gaten zijn.

  Kritiek als basisvaardigheid

  Kritisch denken is een vereiste vaardigheid voor iedereen die serieus iets met Journalisme wil doen. Of dat nou de schoolkrant is of een persconferentie van MinPres. Uiteraard betekent dat niet dat je elkaar af gaat zitten zeiken op een journalistieke bijeenkomst, maar iemand die zo’n slap verhaal houdt zou toch haar “tips” in Nieuwspoort niet zomaar moeten kunnen spuien zonder dat er scherpe talenten opstaan om te vragen wat dit precies met het thema te maken heeft, waar de bewering vandaan komt dat ze niet zou mogen schrijven als moslim en hoe het kan dat ze beweert zich niets aan te trekken van commentaar maar wel meer is gaan oppassen met wat ze opschrijft.

  Dus, voor alle jonge journalisten die bij die bijeenkomst aanwezig waren: jullie zijn gezakt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN