More

  RECENTE POSTS

  Is dat een Volocopter of ben je gewoon blij me te zien?

  In 2010 kwam men in Karlsruhe op het idee dat het wel vet zou zijn om het principe van een multicopter in te zetten als klein personenvervoer in de lucht. Enkele jaren later, in 2013, werd een onbemande binnentest gedaan met de zogenaamde ‘Volocopter’: een multicopter met 18 rotoren waar twee passagiers in zouden moeten kunnen.

  Eind maart is de Volocopter luchtwaardig bevonden door het DULV en mag het dus deelnemen aan het luchtvaartverkeer en dat is dan ook meteen gevierd met de eerste bemande vlucht van een Volocopter ooit. Hoe vet is dat dan? (Nou, behoorlijk vet, dus)

  Het besturen van de Volocopter is voor piloten enorm sympel: de richting aangeven met een joystick. De onafhankelijke systemen die samen voor de vlucht zorgen worden door de Volocopter zelf aangestuurd. Daarbij wordt onder andere gebruik gemaakt van de Intel uitwijktechniek die momenteel reeds in bepaalde drones wordt toegepast. Zo vliegen dat soort drones onder andere automatisch niet in no-fly zones en kon tijdens een test rustig een boom omgegooid worden: de drone ging stilhangen en wachtte tot het gevaar geweken was voordat er verder gevlogen werd.

  De eerste editie van de volocopter moet een laagvlieger blijven en zal niet harder dan 25 km per uur gaan vliegen. Met een latere editie mikt E-Volo, de ontwikkelaar, op 50 km per uur om uiteindelijk op een model van maximaal 100 km per uur uit te komen.

  Wat het kost? Geen idee! Maar wellicht dat we er wel wat subsidie voor kunnen krijgen, want dit ding moet natuurlijk ook op het dak van de bunker pronken!

  Meer heersends op Retecool? Dat kan. Zo zijn we in de bunker gek op eindbazen, eindbazen en nog eens eindbazen, en vinden we dat niet van Thierry Baudet. Ons vertellen dat die drones ons naar de bol stijgen kan op Twitter. “Je bent zelf een Multicopter”-roepen kan dan weer op Facebook, maar like dan wel eerst even onze pagina.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN