More

  RECENTE POSTS

  Is dat een snel speelgoedbootje of ben je gewoon blij me te zien

  Je ziet; een mens is nooit te oud om te leren. Zo had ik dus nog nooit van mijn leven van “Tethered Hydroplane Racing” racing gehoord. Maar het schijnt best wel een dingetje te zijn. Zo worden er in het verenigd Koninkrijk zelfs regatta’s gehouden met deze miniatuur racebootjes.

  Het idee van tethered is dat je met een miniatuur auto, boot, of vliegtuig gaat racen terwijl het ding aan een touwtje vast zit, dat ergens in een centraal punt vast is gemaakt aan de grond. Het gevolg is dat je alleen maar rondjes kan draaien, maar die rondjes kunnen dan wel echt onwaarschijnlijk snel afgelegd worden. Met kleine elektro- of brandstofmotortjes worden retrodesign autootjes tot over de 200 mijl per uur gejaagd. Dit ziet er spectaculair uit en dat klinkt het zelfs ook nog eens.

  Maar zoals eerder gezegd wordt er dus ook met bootjes aan een draadje geracet. Check onderstaande video uit de Oekraïne maar eens, waarin een tethered hydroplane met ruim 230 kilometer per uur al rondjes draaiend het wereld record tethered hydroplane racing bij elkaar scheurt in een ronde vijver. Je moet toch wel ontzettend veel vertrouwen hebben in het betreffende draadje om zo dicht bij het bootje in het water te blijven staan. Onder het filmpje een aantal foto’s van verschillende modellen tether cars en tethered hydroplanes.

  1-5

  French5

  hydroplane0

  hydroplane1

  hydroplane2

  hydroplane3

  hydroplane4

  IMGP0785

  JL Special 1-2

  Spindizzies_05_1500

  tether-car

  tethercar2

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN