Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn we hier op de redactie van jullie geliefde Retecool niet erg gecharmeerd van kamperen. En al helemaal niet van het voortslepen van een surrogaatwoning van bordkarton, oftewel een caravan.

Maar uitzonderingen bevestigen keer op keer de regel. En aangezien we toch al bezig zijn met dingen die je wilt hebben, presenteren wij vandaag een caravan die je absoluut wilt hebben. Gewoon omdat het kan en uiteraard ook omdat ‘ie groter is dan een gemiddeld appartement in Amsterdam.

Grote caravan is groot

Ja, hier zit een Opel Astra aan gekoppeld

We hebben het over de 1953 Vagabond, model 35 caravan. 1953 staat uiteraard voor het bouwjaar, maar die 35 staat ongetwijfeld voor de lengte: 35 feet, haast 11 meter. En dan komen we gelijk op één van de voordelen, maar ook één van de nadelen van deze caravan: het formaat. Want naast dat je met een gemiddelde Opel Astra natuurlijk geen meter ver komt met je ruim 3600 kilogram wegens caravan, is het ook nog eens een aardige opgave om een camping te vinden waar je, al manoeuvrerend, deze rijdende doorzonwoning kunt neerzetten.

Luxe? Luxe!

Is dat gezellig of wat?

Maar zodra je dat probleem hebt opgelost is het tijd om je te laven aan luxe van bijna 65 jaar geleden die tegenwoordig nog steeds niet verkeerd is. Wat te denken van een grote zithoek, dus niet zo’n ombouwbed, maar een echte zithoek met bank en los fauteuil. Of een volledig uitgevoerde keuken met serieus gasfornuis, dubbele wasbak en een Amerikaanse designkoelkast. En om het af te maken een badkamer met ligbad. Dus geen hoekje waar ze een douche met opklaptoilet in hebben gepropt, maar gewoon een badkamer zoals thuis.

Het is nog net geen bubbelbad.

Let wel, deze caravan bevindt zich in originele, niet gerestaureerde staat. Alles wat je ziet staat dus al bijna 65 jaar in deze caravan en ziet er eigenlijk nog gewoon best heel erg goed uit. Zelfs de houten betimmering aan de binnenkant is nog niet gescheurd of afgebladderd. Wellicht zijn de gordijntjes niet helemaal je smaak, maar functioneel zijn ze wel.

Kopen?

Mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je wellicht haast maken, want hij staat al sinds 2015 te koop. Nu zal de prijs van $75.000,- ook niet meehelpen. Ik kan alleen nergens vinden of hij al verkocht is of niet.  Maar wees bij misgrijpen niet getreurd; er zijn nog grotere Amerikaanse caravans te koop.

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
1 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ReetHangmat Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Hangmat
Hangmat

Uitermate geschikt voor een woonwagenkamper dus