More

  RECENTE POSTS

  Is dat een caravan, of ben je gewoon blij me te zien?

  Zoals jullie ongetwijfeld weten, zijn we hier op de redactie van jullie geliefde Retecool niet erg gecharmeerd van kamperen. En al helemaal niet van het voortslepen van een surrogaatwoning van bordkarton, oftewel een caravan.

  Maar uitzonderingen bevestigen keer op keer de regel. En aangezien we toch al bezig zijn met dingen die je wilt hebben, presenteren wij vandaag een caravan die je absoluut wilt hebben. Gewoon omdat het kan en uiteraard ook omdat ‘ie groter is dan een gemiddeld appartement in Amsterdam.

  Grote caravan is groot

  Ja, hier zit een Opel Astra aan gekoppeld

  We hebben het over de 1953 Vagabond, model 35 caravan. 1953 staat uiteraard voor het bouwjaar, maar die 35 staat ongetwijfeld voor de lengte: 35 feet, haast 11 meter. En dan komen we gelijk op één van de voordelen, maar ook één van de nadelen van deze caravan: het formaat. Want naast dat je met een gemiddelde Opel Astra natuurlijk geen meter ver komt met je ruim 3600 kilogram wegens caravan, is het ook nog eens een aardige opgave om een camping te vinden waar je, al manoeuvrerend, deze rijdende doorzonwoning kunt neerzetten.

  Luxe? Luxe!

  Is dat gezellig of wat?

  Maar zodra je dat probleem hebt opgelost is het tijd om je te laven aan luxe van bijna 65 jaar geleden die tegenwoordig nog steeds niet verkeerd is. Wat te denken van een grote zithoek, dus niet zo’n ombouwbed, maar een echte zithoek met bank en los fauteuil. Of een volledig uitgevoerde keuken met serieus gasfornuis, dubbele wasbak en een Amerikaanse designkoelkast. En om het af te maken een badkamer met ligbad. Dus geen hoekje waar ze een douche met opklaptoilet in hebben gepropt, maar gewoon een badkamer zoals thuis.

  Het is nog net geen bubbelbad.

  Let wel, deze caravan bevindt zich in originele, niet gerestaureerde staat. Alles wat je ziet staat dus al bijna 65 jaar in deze caravan en ziet er eigenlijk nog gewoon best heel erg goed uit. Zelfs de houten betimmering aan de binnenkant is nog niet gescheurd of afgebladderd. Wellicht zijn de gordijntjes niet helemaal je smaak, maar functioneel zijn ze wel.

  Kopen?

  Mocht je geïnteresseerd zijn, dan moet je wellicht haast maken, want hij staat al sinds 2015 te koop. Nu zal de prijs van $75.000,- ook niet meehelpen. Ik kan alleen nergens vinden of hij al verkocht is of niet.  Maar wees bij misgrijpen niet getreurd; er zijn nog grotere Amerikaanse caravans te koop.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  01/08/2017 - 18:47 18:47

  Uitermate geschikt voor een woonwagenkamper dus

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN