More

  RECENTE POSTS

  Infiniti Prototype 9 is bruut en elektrisch

  Ondanks dat het submerk van Nissan, Infiniti, nog maar 28 jaar bestaat, vonden ze het toch nodig om een retromodel te lanceren. En wel een op oude jaren 30 Gran Prix Racers gebaseerd scheurijzer.

  Maar schijn bedriegt, alleen het uiterlijk is retro. De body is gemaakt van met de hand geklopt aluminium, maar onderhuids heeft Infiniti namelijk gebruik gemaakt van de modernste aandrijftechnieken. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de Infiniti Prototype 9 elektrisch wordt aangedreven. Voor deze aandrijving heeft men gebruik gemaakt van een 30 kWh accupakket. Dat klinkt niet als heel erg veel, Tesla begint bij 70 kWh, maar de Infiniti weegt nog geen 900 kilogram. Een beetje Tesla begint bij minimaal 2000 kilogram.

  Deze cijfers zorgen er in ieder geval voor dat de Infiniti Prototype 9 binnen 6 seconden naar de 100 schiet en een top van ruim boven de 200 kilometer per uur heeft. Helaas gaan we zo goed als zeker niet meer zien van de Prototype 9, want het onvoorstelbaar mooie conceptmodel is meer bedoeld om te laten zien wat men kan bij Infiniti. Daarbij, zeker in Europa, krijg je zoiets nooit gekeurd voor de openbare weg. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  René Bleuanus
  Gast
  14/08/2017 - 22:24 22:24

  Vind het wel wat voor jou Hubert!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN