More

  RECENTE POSTS

  ‘Ik was al bij het derde kootje voor ik het in de gaten had’ – De scherpe messen van de AH

  Uitermate belangrijk nieuws maandagavond op de staatsomroep: de messen die je bij elkaar kunt sparen bij de Albert Heijn (Voor de hele set moet je 11K aan boodschappen doen) blijken uitermate goed te zijn in waar ze voor gemaakt zijn. Ze zijn scherp. Te scherp, zo meldt het NOS-journaal, waar kennelijk het nieuws op was, of waar ze betaald worden voor advertorials. Retecool dook wat dieper in de materie en benaderde enkele mensen uit ons uitgebreide netwerk om hen te vragen naar hun ervaringen.

  We Skypten eerst met Abu Mayo Moustache, de patatjihadi die we eerder interviewden.

  jihaditravels-1021x580
  Jihadi Travels

  Abu! Hoe is het nou? Sta je nog plees te schrobben in Syrië?

  Nee, ongelovige hond. Ik ben weer ingetrokken bij mijn moeder in Lelystad. IS heeft me verbannen. Ik was vorig jaar even op en neer geweest naar Nederland en had een tas vol messen van de Albert Heijn meegenomen, die mijn moeder bij elkaar gespaard had. Handig, dacht ik. Maar nee hoor. Ze vonden ze te scherp, die koppensnellers in Syrië. “Ja, nee, zo is er geen lol aan, deze messen gaan door een keel als door boter. Ze moeten wel lijden Abu Mayo, LIJ-DEN! Je snapt er geen zak van,” zo werd me toegebeten. Daarna stuurden ze me weg. Nu zit ik dus in Lelystad met 14 vlijmscherpe messen en niet één gijzelaar. Maar hey, het is hier wel lekker warm en mama maakt elke dag eten voor me.

  We namen uiteraard ook contact op met de 83-jarige mevrouw Schot-Lansman, die al sinds het begin van de actie de zegels spaart en al drie messensets compleet heeft.

  Mevrouw Schot-Lansman! Leuk u weer eens te spreken!

  Dag meneer. U bent die alleraardigste jongeman die onlangs geen koekje wilde toch? U moet weten, mijn geheugen laat me soms wat in de steek als het om namen gaat, maar ik vergeet nooit om koekjes te maken hoor. Wilt u wellicht het recept?

  Weet u het zeker?
  Weet u het zeker?

  Nee, dank u. Waar ik voor bel….

  Zeker weten? Nou, misschien later dan. U moet weten, ik gaf het recept ook aan mijn buurvrouw Tiny, en die maakt sindsdien bijna elke dag koekjes.

  Waar ik voor bel is het volgende..

  U weet het echt zeker?

  JAAAHAAA! Ik bel om u te vragen hoe de messen van de Albert Heijn u bevallen.

  Ja, die messen. Ik heb dus drie complete sets. U moet weten, ik spaar die zegels al sinds het begin en ik laat al mijn boodschappen bezorgen en dat is nogal wat, want ik maak dus elke dag koekjes. Of had ik u dat al verteld? Nou, en de kinderen en kleinkinderen sparen allemaal mee en zo heb ik dus nu een enorme verzameling van die messen van de Albert Heijn en..

  En wat vindt u van dit snijgerei?

  Meneer, die dingen zijn veel te scherp. Ik ben al drie keer op de Eerste Hulp beland door die dingen. En één keer omdat ik mijn gebit ondersteboven had ingedaan en het toen muurvast in mijn mond zat. Dat was nog een hele toer om toen 112 te bellen, kan ik u zeggen, met een gebit ondersteboven in je mond. Dat probleem heb ik nu niet hoor, want ik ben mijn gebit kwijt.

   

  Ah, daar
  Ah, daar

  Terug naar de messen, mevrouw Schot-Lansman

  Ja, die zijn dus veel te scherp. Zo was ik dus een paar weken geleden hutspot aan het maken, lekker met veel worteltjes en ineens raakte ik compleet in de war. Het leek wel of ik tomatensaus aan het maken was, zo rood werd alles. En tomatensaus is dus smerig in de hutspot. Affijn, ik was al bij het derde kootje, toen ik ontdekte dat de laatste wortel die ik aan het snijden was, mijn vinger bleek te zijn. En ik had het niet eens gevoeld, zo scherp dus. Er zou eigenlijk een waarschuwing op moeten staan, op die messen. Want dat kan nooit de bedoeling zijn, dat ze zo scherp zijn.

   

  Een nazaat van Hattori Hanzō, de beroemde Japanse zwaardmaker, had ook wat te zeggen over deze messen, die hij duidelijk als concurrentie ziet:

  これらのくだらないナイフはあまりにも鋭いです。私はそれらのナイフを憎みます

  私はそれらを作っ1のボールをカットしたいです

  hanzo
  ‘Fuck you’ – Hattori Hanzo XXXVII

  Tot slot belden we met vriend van de redactie Robbert – Genverbrander – van den Broeke. Hij nam contact op met Gerrit Jan Heijn in het hiernamaals en deze wist het volgende te melden:

  Deze messen hadden ze in mijn tijd moeten hebben. Dan had die klootzak die me ontvoerd en vermoord heeft tenminste niet zo lang gedaan over het afsnijden van mijn pink. Spaar snel voor die messen, het is de laatste week! En kijk naar het programma van Robbert! Dit is geen marketingpraatje, dit meen ik echt!

  Meer Retecool? Dat kan. We schrijven bijvoorbeeld vaker over eten. En we hebben onze eigen helpdesk. Dreigen de hele redactie aan schijfjes te snijden doet u via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  09/02/2016 - 10:39 10:39

  De gemiddelde Nederlandse thuiskok gebruikt een snijplank van glas, bamboe of hardplastic. Komt wel goed, met die scherpe messen.

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  wout
  09/02/2016 - 11:25 11:25

  Je weet dat die snijplanken van hard plastic al enige jaren ook verplicht zijn in de horeca hè? Inclusief lullige kleurtjes per productgroep.

  wout
  wout
  Antwoord aan  Reet
  09/02/2016 - 12:25 12:25

  Al heel wat jaren idd. Ik heb er nogal veel afgewassen toen ik nog een klein woutje was. Vermits de messen vaak worden geslepen, is een plastic plank geen probleem.

  Der Webmeister
  Beheerder
  09/02/2016 - 11:50 11:50

  wat een scherpe post weer

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN