More

  RECENTE POSTS

  iHieperdepiep iHoera

  Vandaag is het 10 jaar geleden dat de verkoop van de iPhone begon. Op de tekentafel was de iPhone eigenlijk begonnen als een iPod waar je mee kon telefoneren. Dit vanwege het enorme succes van de iPod. Maar het klikwiel bleek ongeschikt om namen of telefoonnummers in te typen. Er moest dus flink op achterhoofden worden gekrabt hoe je die twee apparaten kon combineren.

  Tien jaar later weten we dat dit een doorslaand succes is geworden; de iPhone is niet meer weg te denken.

  Close Call

  Bijna was het hele concept van de tekentafel geveegd, toen iemand op het idee kwam om de technologie van de multitouch tablet, waar ze op dat moment ook mee bezig waren, te combineren. Het heeft nog twee jaar geduurd, en het hele project heeft zelfs muurvast gezeten, omdat ze op een of andere manier het toetsenbord niet voor elkaar wisten te krijgen. Maar!

  Revolutie

  Uiteindelijk vond de introductie plaats tijdens de legendarische presentatie van Steve Jobs op 9 Januari 2007. De iPhone die hij daar in zijn hand heeft werkte nog maar half, maar toch was het het eerste apparaat ter wereld met een groot kleurenscherm waarmee je muziek kon luisteren, kon bellen én internetten.

  Profiteren

  Vanaf die dag ging het hard met de smartphone. Android werd geïntroduceerd als concurrent van het Apple-besturingsysteem en, aangemoedigd door het enorme succes van de iPhone, rolden andere bedrijven over elkaar heen om een nóg beter apparaat op de markt te krijgen. En die strijd, daar profiteren wij nog steeds van, want nu komt bijna maandelijks een telefoon op de markt die nog beter is dan al zijn voorgangers.

  Apps

  En laten we de Apps niet vergeten. Samen met de introductie van het concept ‘smartphone’ waren daar supergave spelletjes die je alleen kon spelen, maar ook met je vrienden. Er ontstonden rages en er waren apps die inmiddels niet meer weg zijn te denken uit het openbare leven. Dit alles heeft er in 10 jaar voor gezorgd dat je waar je ook ter wereld bent altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws en altijd in contact staat met mensen. Je hebt bij wijze van spreken de hele wereld in de palm van je hand. Hoe retegaaf is dat dan?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  grotesnor
  29/06/2017 - 22:36 22:36

  Watdeneuk!Zestien mingolen en geeneens geen flamewar? De tering zeg. Oké, iPhone zuigt apekloten. Het is een kindertelefoon en Apple wil bepalen wat ik er op mag zetten. En hij kost ook nog eens veel te duur kwa financieel geld. En hij wordt gemaakt door kinderchineesjes voor geen salaris. Daarom: Android FTW! Woohoo! Ubuntu!!ONE!1

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  Antwoord aan  grotesnor
  30/06/2017 - 09:41 09:41

  Ok, dan wil ik ook nog wel een duit in het zakje doen.
  “het eerste apparaat ter wereld met een groot kleurenscherm waarmee je muziek kon luisteren, kon bellen én internetten.”
  Wat de neuk? Ik had ruim voordat dit kreng op de markt kwam (2003 geloof ik) een Ipaq. Dat ding had een (redelijk) groot kleurenscherm, ik kon er op internetten en ik kon muziek afspelen. Sterker nog, ik kon vanaf het fucking strand een RDP connectie maken naar de servers op mijn werk en daar maintenance op uitvoeren! (de resolutie was zo dramatisch laag dat het eigenlijk geen doen was, maar toch!). Ding had ook nog eens een werkende fingerprint scanner. het OS (WindowsCE) was ont-zet-tend slecht, het ding was traag, van apps hadden ze nog nooit gehoord en de snelheid was beperkt tot 9k6, De batterij hield het niet lang en hij lag niet erg lekker in de hand, maar fok dat!
  De Iphone maakte deze devices mainstream, maar dit is weer een typisch voorbeeld van het toekennen van zaken aan Apple die ze gewoon niet toekomt.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bobbie rotkop
  30/06/2017 - 10:25 10:25

  De iPhone was dan ook vooral een mooi glimmend vehicle om consumenten klant te maken van de appstore. Een verdienmodel dus met vendor lock in.

  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  30/06/2017 - 14:26 14:26

  Er zijn hele websides gewijd aan het succesvol weerleggen van elke innovatie-claim die Apple ooit heeft gemaakt, dus dat sla ik hier maar even over. Op één na: de LG Prada. Aangekondigd en uitgebracht vlak vóór de iPhone.

  comment image

  En het zelf kunnen maken en uitbrengen van native IOS apps is ook alleen maar doorgegaan omdat die hard developers zelf een SDK uitbrachten, zeer tegen de wil van Steve Con Jobs in.

  Het voordeel van iPhone tegenwoordig is dat a) Apple betere kwaliteit kinderchineesjes gebruikt dan de rest b) iPhones stiekem retesnel zijn c) Apple fanboys (m/v/*) met de aanschaf van een iPhone hebben bewezen ruim geld over te hebben, zodat de apps een stukje hoger kunnen worden geprijsd dan bij Android.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  30/06/2017 - 10:32 10:32

  @Frodooh: je iPhone staat op Pools. Nieuwe buren?

  Willem Treur
  Redacteur
  18/12/2019 - 14:28 14:28

  Is dit onderdeel van een cursus artikelen verneuken?

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN