De Russische (maar uiteraard in tech-city San Francisco gevestigde) startup Hoversurf brengt met de intens heersende concept Scorpion-3 de toekomst een stukje dichterbij naar demense toe.

Ze hebben namelijk een elektrische hoverbike ontwikkeld die door de bestuurder gecontroleerd wordt alsof je op een streetbike zit. Niet helemaal overigens, want de controls bestaan uit twee joysticks. En om potentiële ongelukken te voorkomen worden zowel de hoogte als de snelheid voorlopig door de computer geregeld. Maar de richting wordt in ieder geval wel bepaald door de piloot/bestuurder. Daarnaast is de hoversurf ook op afstand te bedienen, alsof het een drone is.

Het ziet er dan ook ontzettend kick ass en eigenlijk zelfs behoorlijk haalbaar uit. Wel lijkt het me een goed plan om de propellers op de één of andere manier af te schermen, want anders krijg je me toch een bloedbad als je het apparaat in een drukke winkelstraat wilt parkeren.

Met de Hoversurf kan een snelheid behaald worden van ruim 60 mijl per uur, een hoogte van ongeveer 10 meter en kan zelfs dikkie dik een stukje vliegen, want tot 120 kilogram laadgewicht is er geen probleem. Zoals gezegd is de Hoverbike tot nu toe nog een prototype. Hoversurf verwacht nog een stuk of 7 van dit soort prototypes te moeten maken voor ze met een productiemodel op de markt gaan komen. Maar ze zijn tot nu toe behoorlijk goed op weg. Check hieronder alvast een voorproefje van de Hoversurf, waarmee in een grote fabriekshal een stukje wordt gevlogen. Daaronder nog wat extra afbeeldingen van de Hoversurf voor uw en ons plezier.

Tegen de tijd dat dit apparaat op de markt komt, lijkt het me een gevalletje van “Shut up and toake my money”. Alleen moet er dan wel nog even een fijn hot rod sausje overheen gegoten worden.

HoversurfHoversurfHoversurfHoversurfHoversurfHoversurf

2

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
2 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
teringbibbergrotesnor Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
grotesnor
Eindbaas!
Uber Heerser

Niet elektrisch maar heerst wel tien keer harder!

teringbibber
Newbie
teringbibber

Bestond al lang!