De provinciaaltjes onder ons zal het beslist niet ontgaan zijn: Carnaval is Coming! Nog ruim drie weken en dan mogen we weer losgaan op dat jaarlijkse stukje hoogstaande Brabantse Cultuur, voorafgaand aan de Katholieke Ramadan.

Carnaval is in z’n meest slechte vorm natuurlijk niks meer dan stom zuipen, begeleid door zo mogelijk nog stommere muziek, maar ieder jaar is daar gelukkig ook weer onze eigen cultheld Lamme Frans. Nou ben ik persoonlijk geen groot liefhebber van die hoempapa meuk die voor Carnavalsmuziek moet doorgaan, maar Lamme Frans is toch wel effe andere koek. Daar spat het talent letterlijk van het scherm af. Afgezien van een enkel uitstapje verblijdt Frans ons ieder jaar met tot in de puntjes verzorgde Carnavalsclipjes waar werkelijk ieder detail klopt, maar je zou toch af en toe toch willen -ik in ieder geval wel- dat de man z’n gave eens wat breder zou inzetten dan pakweg CV de Lamknatsers.

4

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
3 Reacties
1 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Weirdoinventor, slaapmemberMonadeBismarckTerra Incognito Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Terra Incognito
reaguurder
Terra Incognito
Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Beetje jammer van die denigrerende toonzetting, meister. Deze kerel is duidelijk in het verkeerde land geboren. Was hij een Limburger geweest, dan was hij inmiddels waarschijnlijk een volksheld, waarover alle Limburgers het eens waren dat hij zijn talenten ten volste heeft ingezet voor de juiste carrière. Bijkomend voordeel was geweest dat hij dan ook Limburgs praatte, en belangrijker: zong, hetgeen meteen een veel groter publiek voor zijn creaties had gegarandeerd.

Monade
Eindbaas!
Eindbaas

Sterker nog, ook in het Brabantse provinciestadje Rio de Janeiro in het Generaliteits-generaliteitsland Brazilië(*) is Lamme Frans een held, als hij het zou ambiëren.

(*) Janeiro is Maas in het Brabants, dus in het Nederlands betekent ‘Rio de Janeiro’ ‘Maaskantje’

Weirdoinventor
Eindbaas!
Uber Heerser

Wel erg veel tempowisselingen enzo. Ik vind het erg dat ik het over zo’n nummer durf te zeggen, maar misschien is het wel wat te hoog gegrepen voor een carnavalshit.