More

  RECENTE POSTS

  Hollandse Hits Maandag – Danny Poppinghaus – Ademloos

  U dacht dat het lekker warm was? Wat heet! Hier zijn de koude rillingen over uw rug! Want het is tijd voor een Hollandse Hits Maandag met niemand minder dan Danny Poppinghaus.

  Net als z’n naam suggereert ziet hij er ook uit als een B-merk biljartbal. En zo klinkt het ongeveer ook. Voor de clip heeft hij de vrouwelijke versie van “Iedereen kan schilderen vakjes inkleuren van Ravensburger” ingehuurd, want als u rond seconde 20 denken “Wat heeft die mevrouw toch een druk dekbed”, nou dat zijn haar armen. De clip begon overigens met een breed droneshot van de hei. En daarmee was meteen het meest natuurlijke in de clip voorbij.

  Nee, dit is niet de “voor-foto” van een haartransplantatiereclame, dit is Danny z’n grootste hobby. Kent u die treurige terracotta poppetjes waar tuinkers op groeit? Nou, die doet Danny dus na, vooral “einde eerste week” is hij echt subliem in. Een soort mossige furry moet u maar denken. Terug naar z’n vrouw (want hij is met haar getrouwd, hier beelden van hun honeymoon kamperen). Daar wil hij dus altijd bij zijn. En dat zingt hij ook:

  “Altijd bij jou zijn, ja dat is zo fijn.”

  Goedverredoeme poëzie man! En al één tweelettergrepigwoord erin! Knap! Maar hij is dus perkament verliefd op haar, zeker als hij in haar ogen kijkt. Of het dubbelloops jachtgeweer van haar pa die een caravan chalet verderop woont, maar dat geeft niet, want hij is zo gelukkig met Sharona. Waar hij ook gelukkig mee is, is het resultaat van deze rammende hit:

  Het resultaat is boven verwachting. Ik ben zo blij dat we weer het land in kunnen om te doen wat ik het liefste doe (zingen), Aldus een dol enthousiaste Danny

  We negeren dan even voor het gemak dat het nummer bloedelozer is dan een schaap, 14 minuten na de start van een halalslachting, op 2,5e minuut het wegmoduleert naar B omdat er niets meer inhoudelijks te bedenken bleek en dat nagels anderhalf keer de lengte van Wolverine vooral gewoon levensgevaarlijk zijn, maar voor de rest inderdaad prima hitje. Gemaakt door de beukers van Kaska. Kent u die nog?

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  10/08/2020 - 16:18 16:18

  Nog effekes en die kan bij café de Coop, Sprundel, gaan bietsen om gratis koffie met een stukje vlaai

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  11/08/2020 - 09:43 09:43

  Het was op die dag
  Toen ik jou daar zag
  Ik kreeg zo’n vreemd gevoel
  Dat kwam door jouw lach

  Ik verwachtte rijmschema AABB en dus: “smoel”
  Maar Danny is creatief en doet AABA.

  Helaas is dat te hoog gegrepen, want in het 2e couplet….
  Ik wou bij je zijn
  Jij verdreefde mij
  Ah wacht… dat was natuurlijk eerst “mijn” maar is door een taalkundige kennis (die de hele mavo doorlopen had en er dus verstand van had) in “mij” gecorrigeerd.

  Dus afgezien dat het kutmuziek is (dat is smaak en ook maar een mening) is het te gemakzuchtig in elkaar gedraaid. Als je als singer-songwriter niet meer dan een half uur voor het schrijven uittrekt (om vervolgens weer snel met je drone te kunnen gaan spelen) dan wordt het nooit wat.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Flepz0r
  11/08/2020 - 12:55 12:55

  INDERDAAD!!! Dit schreeuwt om een Ollekebolleke

  Dit is toch schandelijk!
  Poppinghaus’ Ademloos
  Rijmt voor geen meter;
  Is louter gelul

  Binnen het kader van
  Songwritervaardigheid
  Scoort onze Danny
  een nul komma nul

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN