Geld is een dingetje. Als je het niet hebt, wil je het. Heb je het wel, moet je bepalen waar je het aan uit wil geven, want geld moet rollen. In Nederland is geld een enorm taboe-onderwerp, maar wat als je gewoon TE VEEL geld hebt? Dat je zo ontzettend rollt in dough, dat je van gekkigheid niet meer weet wat je ermee moet…

Die mensen bestaan! Die kopen zúlke insane dingen waarvan normale mensen zoals jij en ik zich op het hoofd krabben. Geld doet soms gekke dingen, zullen we maar zeggen. Hier een lijstje van 7 dingen die je kunt kopen als je geld over hebt.

1 Kopi Luwak koffiebonen

We beginnen nog een beetje mild, met koffiebonen. Deze hadden we al eens genoemd in de post Anaal Verhaal, maar het is zo debiel dat we ze gewoon opnieuw aanhalen. Deze koffiebonen worden opgevreten en uitgescheten door een civetkatachtig beest en daarna geroosterd, waardoor ze naar verluid awesomelekkere koffie opleveren.
Prijskaartje: €34,20 voor 125 gram. 

2 IJs met bladgoud

In de bunker zijn nogal wat Bourgondiërs aanwezig die met dagelijkse regelmaat hun culinaire escapades met de rest delen, misschien is dit iets voor ná de 14 kilo vlees. Dit ijsje staat in het Guiness Book of Records als het duurste dessert ooit.
Prijskaartje: $1000,- voor een coupe.

3 Spa Blauwbad

Sowieso slaat water uit een fles in Nederland al helemaal nergens op, tenzij je in Amsterdam woont, waar er ongeveer rioolwater uit je kraan komt. Serena Williams, een beroemde tennischick, gaat in een bad gevuld met Spa Blauw, wegens redenen. Ze zit dan met d’r kont in 1000 liter Evianwater. Iets voor jou?
Prijskaartje: $5000,- per bad.

4 Kerstster met diamanten

Sommige mensen zetten een ster op hun kerstboom in plaats van een piek, zoals wij. Deze kerstster is iets exclusiever dan de gemiddelde boomversiering, wegens diamanten. Glim, glim. Waarom niet? Wel even zorgen dat de kat uit de buurt van je boom blijft.
Prijskaartje: £615.000,-

5 Gouden pleepapier

We verzinnen dit niet, hoor. Dit bestaat echt en kennelijk zijn er mensen die het kopen. Pleepapier van fokking goud. Nou, dan heb je echt de piek wel bereikt van geld over hebben, toch? Veeg je reet af met drielaags papier met 24 karaat bladgoud erin. Prijskaartje: $1.558.335,- per rol. (Als je nu denkt: wat een gek bedrag; klopt. Het is afgeprijsd…)

6 Ruby slippers

High heels vinden we erg leuk, mits vrijwillig gedragen, en Dorothy was heel schattig in the Wizard of Oz met die ‘Ruby slippers’, dus waarom niet. Deze rode hakken zijn de duurste ter wereld en heten Harry Winston Ruby Slippers. Of iemand ze ooit ook daadwerkelijk aantrekt, betwijfelen we echter.
Prijskaartje: $3.000.000,-

7 Tiara voor de hond met diamanten

Voor hondenliefhebbers is soms niets goed genoeg voor hun viervoetertje. Nou, hier is een prachtige accessoire voor Chanel, Squirty, Maizena of hoe mensen hun hond ook maar noemen. Heel nuttig ook trouwens: een tiara. Ja, dat is een soort kroon en dat blijft vast echt goed op een hondenkoppie staan.
Prijskaartje: $4,200.000,-

7

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
4 Reacties
3 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
BismarckWeirdoinventorArduenn Sjofels de Pofelspsycho ambon Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
psycho ambon
psycho ambon

Ja,meestal zo/
Wat je teveel van het ene hebt,heb je te weinig vanhet andere.
Verstand meestal.

psycho ambon
psycho ambon

Soms ook inkomsten,gedorven uit uitgaven.

Weirdoinventor
Uber Heerser

Oké, schoenen en juwelen en zo snap ik, zelfs dat ijsje nog wel. Het is tenslotte toch weer eens iets anders, net zoals zo’n pizza met truffels, foie gras, kaviaar en inderdaad ook bladgoud:
http://www.maxim.com/entertainment/2000-dollar-gold-pizza-2017-1
Het is gemaakt om duur te zijn, maar daarom hoeft het nog niet smerig te wezen.

Maar WC-papier met metaal erin? Dan wil je zo graag iets duurder maken dat je dus de complete functie sloopt. Die slippers zullen ongetwijfeld ook niet lekker zitten, maar WC-metaal kan al helemaal niet lekker… uhh… zitten. Dat is alsof je een gouden mes maakt, of een gouden klimtouw. (En ja, die bestaan vast allebei.) Het materiaal is er gewoon niet geschikt voor, en je kan het er ook niet echt geschikt voor maken, hoeveel meer geld je er ook tegenaan gooit. Dus waarom zou je?

Bismarck
Eindbaas!
Eindbaas
Bismarck

Het hele idee van exorbitante geldsmijterij is om opzichtig geld kwijt te raken, waarbij de enige spelregel is dat het niet ten goede van de gemeenschap/overheid mag komen. Of de extra uitgave effectiviteits-, of comfortwinst oplevert is niet relevant. Als je maar kunt laten zien dat geld voor jou dusdanig overvloedig is dat je het (in dit geval letterlijk) achteloos door de plee kan spoelen.

Sjofels de Pofels
Eindbaas!
Heerser
Sjofels de Pofels

No1 is een tegenvaller…

en als ik dan toch ergens ontiegelijk veel geld op kapot moet smijten dan dit;

Gundam Fix Platinum for $250,000

Arduenn 
Druk baasje

“1 Kopi Luwak koffiebonen” — En dan zijn het nog neppe ook: uitgepoept door civetkatten die in gevangenschap volgestopt zijn met bonen. In het wild kiest de civetkat de beste koffiebessen uit, qua prijskaartje nog veel duurder qua financieel geld.

Weirdoinventor
Uber Heerser

Ah, dus dat is de gein, het is kwaliteitscontrole.

Dat moet toch goedkoper kunnen, en smakelijker.