More

  RECENTE POSTS

  Hoedjesdag!

  Uw Retecool was natuurlijk in Den Haag, met extragratis domme hoedjesparade die wij misten, omdat u ons echt niet in de rij krijgt voor een paar domme hoedjes op dito politici. We waren er dus wat later.

  Op tijd voor de fanfare, de militaire fanfare en de Marechausseeparade. Iedereen toeteren, heel indrukwekkend in 1833. En voor wat bejaarden. Met hoedjes. Intussen werden we ter hoogte van de ABN Amro omvergelopen door een kolonne eurofielen die, de vlaggen hoog en de rijen hecht gesloten houdend, heen en weer marcheerden. Waarom weten we niet en we hebben er ook maar niet naar gevraagd.

  Terwijl Ome Mc en ondergetekende wachtten op de Glazen Koets en onze waxinelichtjeshouders gewoon thuis gelaten hadden, viel het vooral op dat er meer agenten dan mieren rondliepen, -kropen, -fietsten en op andere manieren zuigend rondbewogen. Echter, deze mierenkolonie in uniform was relaxed als een dolle. Op elke straathoek stonden tenslotte zandzakken en bloembakken, al dan niet met de heftruck er nog aan vast. Dus een Suzuki Swift was geen partij.

  Na het obligate zwaaien naar die Dikke en zijn Juntachick, die in een koets voorbij kwamen waarvan alleen de ramen van glas zijn en de kroon er bovenop van enorm Tokkiegoudverf, gingen uw redacteuren even uitpuffen op het Buitenhof. Hier werd het pas echt leuk.

  Vrijwel direct kwamen er mensen op ons af. De bekende en gerespecteerde politicus Johan Vlemmix had bijvoorbeeld de Koning en dat Juntawijf bij zich. Van karton, en zijn pak was ook niet van echte dollars gemaakt. Vermoedelijk was dat laatste zijn redding, want in plaats van hem de kleren van het lijf te rukken (in het kader van onze eigen stijgende koopkracht) hebben we hem toen geïnterviewd.

  Verder kwamen er allerhande mensen in hoedjes langs die wij, om u het aanzicht te besparen, niet op film gezet hebben. Stelt u zich een generatie bejaarden met kortpittige kapsels voor en de volgende generatie wannabe-Maxima’s. Nou, dat ongeveer. In een koets die niet in de parade meereed, maar wel vol zat met vrouwen met belachelijke hoedjes. Persoonlijk stelden wij ons voor dat dat ongeveer is hoe het moet zijn om je eigen uitvaartsstoet mee te maken voor je zelf dood gaat.

  Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niets op beeld hebben gezet, dus hier kunt u uw eigen Retecools op Prinsjesdag aanschouwen:

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/09/2016 - 13:06 13:06

  Taart, hoedjesvloggert dat je d’r bent!

  Bas Taart
  Bas Taart
  Gast
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  23/09/2016 - 16:53 16:53

  Hoedjes zullen de wereld redden, Roel.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN