More

  RECENTE POSTS

  Het is in Nederland toch godverdomme een democratie?!1!!??

  Nou, als zelfs uw retecoolredactie overweegt om een geel hesje aan te trekken dan is het wel heel erg gesteld met de wereld. Gaan we natuurlijk niet echt doen, we willen niet geassocieerd worden met Jan Dijkgraaf of die wandelende woordsaladebar, maar als de VVD de rechtstaat wil omverwerpen moeten we daar toch wel wat over zeggen.

  Dus bij deze, Minister Stef Blok, sodemieter even een flink eind bij de grondwet vandaan aub. Wat wil ome Stef precies? Nou, als de Brexit op een no-deal uitdraait wil hij graag per decreet nieuwe wetten aannemen. Dus niet dat stomme gedoe met checks and balances en dat de Staten Generaal er dingen over mogen zeggen. Zegmaar waar de regering echt een enorme mening over had toen Erdogan dat wel deed na die fopstaatsgreep en waar ene A. Hitler enorm efficiënt kon doorpakken in 1933.

  In een onwaarschijnlijk geval van samenwerking heeft de volledige Tweede Kamer (behalve de vrijheidshaters van de VVD) zich op het standpunt gesteld dat Stef even heul hard mag ophouden met die kolder. De VVD vindt als enige dat het prima in de gewone wetgevingsprocedure besproken kan worden en dat er best wel even naar waarborgen gekeken kan worden. Wat dacht je van gewoon niet? Stelletje achterlijke idioten. Het is namelijk maar een heul klein beetje in strijd met de Grondwet. Niet dat dat op het moment nog schijnt te boeien, als we naar het OM kijken, maar dit is niet een wet die je met wat extra waarborgen kunt afzwakken.

  Want wat gebeurde er ookalweer met die sleepwet die weggestemd werd in het referendum? Waar we toen extragratis waarborgen toegevoegd kregen als reactie op die uitslag? Oh ja, geen kut:

  De CTIVD constateert risico’s voor onrechtmatig handelen door de beide diensten. Essentiele waarborgen voor de rechtsbescherming van de burger missen nog, geheel of gedeeltelijk, hun invulling in intern beleid, werkprocessen en de inrichting van technische systemen.” Sterker nog: “Zo is het criterium ‘zo gericht mogelijk’ niet in het interne beleid van de diensten opgenomen en krijgt het nog geen herkenbare toepassing in hun werkprocessen. Ook is het onduidelijk hoe de beoordeling van de relevantie van gegevens plaatsvindt binnen het proces van bulkinterceptie.”

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Broeder Bolognese
  06/12/2018 - 11:33 11:33

  Zelfs in Turkije hebben ze daar een ‘mislukte’ staatsgreep voor nodig.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  06/12/2018 - 12:56 12:56

  Wat een gaaf land!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/12/2018 - 13:19 13:19

  Wat de man bezielt?..
  Ik denk dat hij bang is dat er bij een no-deal Brexit gebeurt wat er altijd in de politiek gebeurt. Men doet geen flikker totdat er duizenden vrachtwagens opeens niet meer van A naar B mogen, de troep ligt te verrotten en de winkelschappen leeg raken.
  Dan moet je dus FF snel kunnen handelen; een paar telefoontjes; een paar decreten en hup, een dag later rijdt de boel weer.

  Dat kun je natuurlijk ook gewoon van te voren regelen. Een no-deal draaiboek, waar de 2e Kamer nu al over mag debatteren. Netjes volgens de regels.

  Maar dat wil niemand; want dat draaiboek laat zien dat NL in geval van een no-deal gewoon bereid is verder te gaan als vanouds om de eigen economie te sparen. En dat geeft nou net het verkeerde signaal af naar die xenofobe populisten in de UK; dat ze weg kunnen met behoudt van de lusten en zonder de lasten.

  En dus is er geen openbaar draaiboek no-deal.
  En dus wordt het chaos als het zover is.
  En dus wil men dan maar de rechtsstaat buiten werking stellen.

  Bismarck
  06/12/2018 - 13:23 13:23

  Ik vind de aanleiding ook nogal raar. Als de Engelsen besluiten om alle banden met de EU door te snijden, moeten we dat vooral hun probleem laten zijn. Hoeven geen wetten voor aangepast te worden, gewoon behandelen als elk ander land waar we geen handels- en visumverdrag mee hebben. Is misschien jammer voor de bloemenexport en de Engelse vrijgezellenavondjes in Amsterdam die even niet doorgaan. Bovendien moet hoe dan ook uiteindelijk een EU-brede overeenkomst met het VK tot stand komen, dus het heeft weinig zin hier in Nederland even eenzijdig snel wat wetjes er door te jassen, die dan een paar maanden later ongeldig of zelfs illegaal blijken.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/12/2018 - 14:32 14:32

  Verder trek je een geel hesje aan als je met pech langs de kant van de weg staat. Het signaalgeel steekt af tegen de omgeving en valt om die reden op. Dat komt de veiligheid ten goede.
  Als iedereen te pas en te onpas een geel hesje aantrekt valt het niet meer op. Dat maakt het onveilig, zeker ook voor iemand die met pech langs de weg staat als er zo’n groep gele paupers voorbij trekt. Die wordt dan aangereden en dat is de schuld van die hesjes-paupers.

  Het zomaar dragen van gele hesjes zou derhalve verboden moeten worden. Bestraft met 1 jaar celstraf wegens poging tot doodslag.
  Misschien kan Blok hiervoor even een decreet uitvaardigen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/12/2018 - 16:47 16:47

  wat lief …. een anonieme minnaar

  Woehaa
  Woehaa
  Lid
  13/12/2018 - 21:15 21:15

  Hoe heet dat toch dat als je het over Stef Blok hebt op een internet je altijd bij A. Hitler uitkomt.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN