België. Als je aan een goed pintke zit denk je nog wel eens “hmm, daar kan ik wel wat mee”. Als je dames met een Gents accent hoort praten al helemaal. Maar op weg naar de Ardennen worden we jaarlijks geconfronteerd met de realiteit die België heet, en we moeten u zeggen: we hebben getwijfeld over België. Hard. En veel.

Zo hebben ze in België een tunnel die onderbroken wordt door een brug omdat er een rivier in de weg ligt. Sowieso duurt het in Belgie gemiddeld langer om ergens te komen dan het vanaf een willekeurige locatie in Nederland duurt om bij de Belgische grens te komen. In België bestaat er een “Weg naar Opoeteren” (nee, die T verzon u er zelf bij). In Belgie kan je wel heel goedkoop met het openbaar vervoer, moeten we zeggen. Daarmee bedoelen we eigenlijk de bus. Kost weinig, maar dan heb je ook uren ellende van haastige chauffeurs in bussen vol met zwetende tieners die youtube filmpjes (met speaker-geluid) kijken, mocht je verder dan 14 kilometer hemelsbreed willen reizen.

Twijfel

Kortom: België is het gehandicapte zusje van Limburg, dat ook alleen maar bereikbaar is wegens de A2 en de intercity. Het gaat ons aantal WTFs dan ook enorm te boven dat Gekke Geert de Eerste gisteren tijdens zijn orakelkunstje in België voorstelde om Vlaanderen aan te sluiten bij Nederland.

Ik beloof u: Als ik premier word, geef ik Nederland terug aan de Nederlanders. En als u wil pak ik Vlaanderen er nog bij!

Nope. Nope. Nope. Nope. Nope.

EmbarrassedPresentCentipede
Nope

We houden de godwin even voor ons maar DOE EENS NIET. Het laatste wat we in Nederland nodig hebben is onze eigen versie van Oost-Duitsland. Waar is nou in ene die ‘eigen volk eerst’-mentaliteit, Geert? Oh. Wacht. Limburger. Belgie mag lekker blijven waar het is. Of in 2en splitsen, kan ook. Moeten ze zelf weten, maar dat land van ze hoeven we niet. De prima kwaliteiten van het bier en andere lekkernijen zien we graag gewoon als importproduct. En als we dan toch aan het handelen zijn, mag Geert ook best die kant op.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chubbychaser
06/03/2016 - 09:25 09:25

Vlaanderen nee bedankt. Belgie wordt pas leuk als ze Frans gaan spreken, Vlamingen zijn vooral achterbakse zeurkousen.

Alpha Kenny Wun
Antwoord aan  Chubbychaser
07/03/2016 - 17:43 17:43

Heb Chubby maar weer even geplutst.
Niet dat ik het zo op Waloniers heb, maar uit jarenlange werkervaring met Vlamingen kan ik wel zeggen dat zij het meer achter de ellebogen hebben. Zij noemen dat beleefdheid (niet durven zeggen wat ze denken, maar wel doen ondertussen) en vinden Ollanders met een mening of dikkenekken of onbeschoft.

Roel Zwaar
Roel Zwaar
Gast
07/03/2016 - 10:18 10:18

Geert, wacht nu eerst eens tot we het referendum over de Oekraïne hebben gehad. Organiseer daarna in België een referendum, ene Jan R. schijnt daar redelijk bedreven in te zijn. Weet je meteen of die mensen zo’n Anschluß wel willen.

Bismarck
07/03/2016 - 10:45 10:45

In België bestaat er een “Weg naar Opoeteren”
Tja, dat heb je met landen die wel zoiets hoogteverschil kennen.

Ds. Ploppo
Redacteur
07/03/2016 - 15:17 15:17

Gelukkig liet Roel het woord Anschluß al vallen. Kan ik het tenminste copy/pasten zonder de ringel-s op te zoeken. In de discussie in hoeverre Wilders een fascist is kan dit mooi aan het rijtje argumenten toegevoegd.

Roel Zwaar
Roel Zwaar
Gast
Antwoord aan  Ds. Ploppo
07/03/2016 - 17:34 17:34

Alt 225.