More

  RECENTE POSTS

  Henk Krol wil formatie vlottrekken met naakt olietwisteren

  De 50Plus-voorman Henk Krol komt vandaag met een onorthodoxe oplossing om de formatie uit het slop te trekken. Hij wil dat alle fractievoorzitters tegen elkaar gaan naakt olietwisteren middels een laddercompetetitie en wie overblijft met de meeste punten, kan een kabinet gaan vormen.

  Dat zal de leider van de ouderenpartij vandaag bij informateur Edith Schippers voorstellen. Krols plan is een variatie op een oudere, maar nog steeds ongewone oplossing voor een moeilijke formatie: het gezamenlijk schrijven van een Hollandse Hit over de richting waar het land heenmoet. Wim Kok deed dat eerder toen zijn PvdA de grootste werd. Als er voor zo’n oplossing wordt gekozen, is er de hoop dat er zo veel mogelijk partijen hun handtekening eronder willen zetten. Degene die het schrijft heeft zich namelijk ook van heel dichtbij in de wensen van andere politieke stromingen verplaatst.

  “Sharon Dijksma ging reeds op trainingskamp”

  Krol vindt het een goed plan als Rutte dat (het naakt olietwisteren, niet het schrijven van een Hollandse Hit) nu als eerste zou doen met de informateur op een mat op het Binnenhof, maar hij wil liever nog een stap verder gaan. Volgens hem zou het goed zijn als álle fractievoorzitters zich gaan “verplaatsen” in de anderen. Ze kunnen hun voorkeuren voor de indeling van de laddercompetitie bij Schippers inleveren en zij moet van Krol de competitie daarna opstellen. „Doordat de informateur de indeling maakt, heb je ook niet meer dat de een per se niet met de ander wil. Het gaat gewoon om de inhoud.”

  Krol is vandaag de eerste die opnieuw aanschuift bij informateur Schippers. De zoektocht naar een nieuwe regering is momenteel compleet vastgelopen dus er wordt naarstig naar manier gezocht om die weer in beweging te krijgen. Volgens Henk is daarbij handwarme olie onontbeerlijk.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  28/05/2017 - 08:12 08:12

  Het is gewoon een complot. De formatie wordt zo lang gerekt dat Dijsselbloem zijn termijn als Griekenlandsloper kan uitzitten.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN