More

  RECENTE POSTS

  HEET! We gaan allemaal dood! (Overleef dankzij deze tips!)

  Mocht je het weerbericht niet hebben meegekregen omdat je in een molshoop woont; het is vandaag tropisch en heet. Maar echt. Op sommige plekken kan het wel 32 graden worden. (Hallo, Amsterdam.) Ehrmagherd! We zijn dan ook met z’n allen de bunker uitgekropen om hiervan te kunnen genieten. Varen, raketjes eten met mini-me’s en barbecueën, de hele redactie heeft de zomer in de bol. MAAR! Alarm, code… eh… rood? Want het is vandaag eigenlijk gewoon té heet.

  Het is verraderlijk, zo’n tropische dag. Bejaarden vallen om, volwassen mannen veranderen in eng rode Hell Boys en kleine kinderen zijn niet meer te hanteren. Heet! Zon! Mayhem! Hier zijn vijf voor de hand liggende maar briljante tips die je leven kunnen redden.

  1 Insmeren

  Met een zon die hell-bent is op zo hard mogelijk stralen vandaag, ga je d’r aan als je niet oppast. Lobster-men zijn niet heet en aantrekkelijk. Diep dan ook gauw je zonnebrand op uit het badkamerkastje en smeren. Wangen, armen, schouders, eigenlijk het liefst elk stukje ontblote huid. Extra voordeel: je ruikt meteen naar zomervakantie. Hashtag, happy feelings.

  2 Keppie op

  Deze moet je echt niet onderschatten, want een zonnesteek ligt gewoon op de loer vandaag. Het is natuurlijk heel verleidelijk om met je snoet in de zon te gaan zitten en ongeveer elke zonnestraal gulzig op te zuigen, maar zet wel effies een keppie op. Een hoed mag natuurlijk ook. Okay, je zorgvuldig gestylede kapsel gaat wel helemaal aan gort, maar dat gaat het waard zijn. Echt.

  3 WATOR DRINKON

  Even geen geintje. Je zweet vandaag liters en dat móet je bijvullen, anders ga je dood. Vraag maar aan alle dooien die dood gingen omdat ze niet genoeg water dronken op een tropische dag. Zorg dat je een flesje water bij je hebt als je de hort op gaat en bestel ook na elk heerlijk glas bier een glas water. Water is love, water is life!

  4 Schaduw

  Het lijkt een tof plan om lekker in dat zomerzonnetje te gaan zitten, maar de schaduw is officieel een veel betere plek. Zelfs als je ingesmeerd en met een keppie op je kop zit, kun je in de schaduw een hitteklap krijgen, dus ook in de schaduw geldt tip 3 echt heel erg. Naar verluid kun je zelfs in de schaduw bruin worden, dus daarvoor hoef je die moordlustige zon niet in.

  5 Ga genieten, dan

  Herinner je je die grijze kutweek nog? Waarbij monseigneur Wilders met allemaal geniale tips kwam? Die gelden nu ook, maar dan andersom, want nu wordt het heet. Geniet van die zon, want voor je het weet komt het weer met bakken uit de hemel. Kan zomaar! Dit is Nederland, weet je. Pak straks dus dat lekkere witbiertje uit de koelkast, zoek het water (en schaduw!) op met deze briljante -zij het voor de hand liggende- tips in je achterhoofd en enjoy.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  27/05/2017 - 21:47 21:47

  Tis gewoon nog lente en de eerste hittegolf (en hitteonweer) staat er al aan te komen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN