More

  RECENTE POSTS

  Hallo Sanne Rambags, welkom op het internet!

  We gaan vast enorm goede vrienden worden Sanne Rambags uit Tilburg. Ik heb daar alle vertrouwen in.

  Al is het alleen maar om je potsierlijke bio met dit soort getrut er in “Ze is als één van de weinige zangeressen van haar generatie in staat om op een open manier te improviseren, soms met zelfgeschreven teksten en gedichten, dan weer door zich volledig tussen de musici te positioneren. Hierdoor heeft haar stem een instrumentale functie waarmee zij op zoek gaat naar de uitersten van de stem, nieuwe klanken en een eigen geluid.” Of dat je zonder blikken of blozen rept over “de stem die het dichtst bij het hart ligt”. Ik weet niet hoe het bij jou zit Sanne Rambags, maar bij mij is ligt mijn aorta nog net ietsje dichterbij en die was na het aanschouwen van die jijbuis video die je zo graag van de interwebs afgeswifferd wil hebben uit pure wanhoop zo enorm zijn best aan het doen dicht te slibben dat ik met een beetje mazzel je volgende optreden niet mee ga maken.

  Of dat mensen zich nog steeds afvragen wat het is dat je doet en slecht de keuze kunnen maken tussen Engelse folk of Libanese bergzang. Het is een beetje alsof je een restaurant hebt en mensen zich hardop afvragen of ze net hamburgers of lauwe brinta hebben zitten kanen.

  Ik heb net een nummer van je opgezet en ben toen even hard gaan schijten. En dat ging helemaal prima, dus kudo’s daar voor. Toen ik terug kwam stond de hele redactie met bloedende trommelvliezen boos naar de stereo te kijken. Of ik dat niet meer wou doen waar normale mensen bij waren. Goed. Ik denk niet dat ze ons snappen Sanne Rambags. Ik denk niet dat ze zo als jij en ik verhalenvertellers zijn die balanceren tussen magie en werkelijkheid. Wij snappen tenminste wél dat jazz bij uitstek muziek is voor mensen die heel moeilijk willen klinken maar elk talent tot het maken van echte muziek ontberen.

  En daarom snap ik ook dat jij dat filmpje zo graag van de interwebs wil. Het moet geen gemakkelijke keuze zijn geweest voor je, willens en wetens je gitaar op schoot nemen voor iets wat nog het meeste lijkt op een audiovisuele representatie van een Scania die loeiend donuts draait op wat voorheen een nestjes puppies was maar zich nu het beste laat omschrijven als een hele dunne, lauwe hondpizza met stukjes. Jij bent een Echte Artiest. Maar er moet glutenvrij brood op de plank. Jij moet ook eten. En dan kom je er achter mensen dat zomaar opnemen en op de jijbuizen kwakken. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. De schoften. Helemaal omdat je straks ook buiten Europa bekend bent en de Efteling natuurlijk als best wel heel bekende toeristische attractie met best wel heel veel bezoekers uit binnen- en buitenland nu niet per se iets is waar jij en je geforceerde, ingewikkelde kutmuziek mee geassocieerd wil worden. Dus moeten die flikka’s van het internet af. Want dat recht heb je als artiest (hahaha, nee).

  Ik hou van mensen zoals jij Sanne Rambags. Mensen die in derde persoon zonder enige ironie dit soort dingen over zichzelf schrijven; “Zangeres Sanne Rambags schrijft nummers met poëtische teksten geïnspireerd door verlangen, melancholie en stilte. Invloeden van Joni Mitchell en Eefje de Visser zijn hoorbaar in haar spel. Zichzelf begeleidend op gitaar, vertolkt ze de nummers met haar warme stem en melancholische klanken.” Dan ben je echt een narcist van de buitencategorie. Dan ben je zo enorm dol op jezelf dat het inderdaad moeilijk is om te bevatten dat niet iedereen zit te wachten op je Libanesebergzangfolkjazz. Trut.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  20 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  20 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  joris
  joris
  Lid
  15/09/2017 - 14:04 14:04

  In eerste instantie dacht ik, is dit nodig om op vrijdagmiddag nog even snel een 22 jarig meisje zo af te branden?
  .. maar toen klikte ik de linkjes….

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  joris
  15/09/2017 - 14:14 14:14

  Wij doen dat hier op de Retecools niet voor niets hè!

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  MENEER DE GREEF
  15/09/2017 - 23:25 23:25

  Waar is Dijkie eigenlijk?

  Bismarck
  15/09/2017 - 14:59 14:59

  “Ik streef een serieuze muziekcarrière na. Dan helpt het niet als mensen zien hoe ik zit te zingen naast een grote taart bij het huisje van Hans en Grietje.”

  Als je niet wil dat mensen zien hoe je zit te zingen naast een grote taart bij het huisje van Hans en Grietje, kun je ook… naja kop maar in.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  15/09/2017 - 15:15 15:15

  Ik moet opeens denken aan de 80-er jaren klassieker “Yab Yum op stelten”.
  Daar probeert een zangeresje oude porno opnamen van zichzelf te vernietigen om haar carrière als kindersterretje (no pun intended) niet de grond in te boren.

  Kijk, plaatst iemand een stiekem genomen filmpje op de internets waarin je jezelf met je gitaar aan het bevredigen bent, dan kun je van privacyschending spreken.
  Maar wanneer jij voor commercieel gewin jezelf verlaagt tot gepingel waarmee je in de jazzscene uitgelachen wordt, dan heb je daar mee te leven.

  Iemand die gewend is “te balanceren tussen magie en werkelijkheid” zou dat toch moeten begrijpen.

  Quintana
  Lid
  15/09/2017 - 15:39 15:39

  De nummers die je via haar website kan aanklikken hoef je niet mooi te vinden, dat is een kwestie van smaak. Het boeit mij niet, maar de geluidskwaliteit is prima in orde. Het Efteling-filmpje is waardeloos opgenomen en het is terecht dat ze weg wil hebben. Het is ook nog mogelijk dat ze na haar experimenteerfase komt met nummers die ik wel mooi vind, want ik meen te horen dat ze wel kan zingen.

  Monade
  Antwoord aan  Quintana
  15/09/2017 - 15:54 15:54

  De nummers die je via haar website kan aanklikken hoef je niet mooi te vinden, dat is een kwestie van smaak.

  Je verwart Sanne met Nance. Die komt ook uit Brabant, dus die fout is makkelijk te begrijpen.

  Ketsman
  Antwoord aan  Monade
  15/09/2017 - 16:01 16:01

  [i]”Een kwestie van smaak”[/i]
  Je hebt gewoon geen [url=http://gielisgreat.tk:8000]smaak[/url].

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  15/09/2017 - 16:37 16:37

  En ff wél serieus: Rambags’ arrangementen zijn zeau gejat van David Sylvian en Lisa Gerrard (Dead Can Dance). Dat is niet erg, maar kom niet aanzetten met glutenvrije hoogdravende artistiekerigheid.

  David Sylvian bijvoorbeeld begon als falsetto pretty boy, en Lisa Gerrard was eerst viswijf of zoiets. En Rambags begint in de Efteling met een taart(*) op schoot. Soit.

  (*) Niet dé Taart. Mocht ie willen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  Antwoord aan  Quintana
  15/09/2017 - 16:12 16:12

  “want ik meen te horen dat ze wel kan zingen”
  Als je op een mooie zomerse dag langs Psychiatrisch Ziekenhuis Vogelenzang fietst zie je niet zelden lieden op een tak in een boom in het zonnetje volledig de weg kwijt zijn maar prachtige liedjes fluiten.
  Vaak zijn ze opgenomen omdat ze “balanceren tussen magie en werkelijkheid” en om die reden denken een Merel te zijn.
  (Ze zijn een stuk gelukkiger dan zij die denken een Specht te zijn en de hele godganselijke dag met hun kop tegen de bast lopen te beuken.)
  Na zonsondergang gaan ze allemaal vanzelf weer naar binnen. Het wordt niet op prijs gesteld als je er filmpjes van maakt en op de jijbuis zet.

  Wtrdk
  Lid
  15/09/2017 - 17:01 17:01
  horrorneefje
  Lid
  15/09/2017 - 18:18 18:18

  “Invloeden van Joni Mitchell en Eefje de Visser zijn hoorbaar in haar spel.”

  Eefje ‘waarom leef je?’ de Visser? Die stond vorig jaar op ITGWO. Ik ben naar een ander podium gerend, maar halverwege in het bos hoorde ik d’r nóg. Onverdund trauma.

  Weirdoinventor
  Lid
  15/09/2017 - 19:46 19:46

  Over muziek gesproken. Ik werd laatst op straat staande gehouden door een Est die daar met zijn bandje stond te leuren. Ze hebben geen platencontract “omdat ze bands willen laten zien hoe het ook kan”, uhuh, en hebben hier in Turnhout (haha, Weirdo is Belg geworden) voor 8 december al een groot optreden weten te scoren in een Ierse pub. Dus de Heineken Music Hall is vast next. Dus ik lekker doorleuteren, en uiteindelijk een CDtje gekocht voor het leuke gesprek en de grappige manier van werken. Maar dat is dan natuurlijk complete bagger hè? Wat blijkt? Illumenium is, ondanks dat ze zeker een 7/10 scoren op de hipster-rockers schaal en af en toe gevaarlijk richting een band als Linkin Park zwaaien, best te hachelen. Veel beter dan ik gedacht had in ieder geval. Dus hierbij doen ik ze even pluggen.
  https://illumenium.com/music-videos
  Want een hippe artiest zijn met dromen van een grote carrière kan dus ook als je echt een beetje muziek kan maken.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  15/09/2017 - 23:28 23:28

  Daar zou je eens over moeten bloggen!

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Flepz0r
  16/09/2017 - 00:00 00:00

  Ja, op Goldmember ofzo. Was inderdaad een goed idee geweest.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  16/09/2017 - 10:53 10:53

  ken nog steeds hè

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Flepz0r
  16/09/2017 - 14:19 14:19

  Ze komen blijkbaar binnenkort met een nieuw album, het sleutelwoord is “harder”. Ik zal het in de gaten houden en als dat wat is plug ik ze nog eens als post.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  16/09/2017 - 14:25 14:25

  O, en dan al ik kijken of ik dat ruim voor december kan doen, zodat de fans 2 december naar Assen kunnen, of 8 december naar Turnhout.

  (6 oktober kan je al naar Eernegem onder Brugge, maar plaatsen die klinken alsof ze verzonnen zijn vertrouw ik niet.)

  Geert Pennings
  Gast
  18/09/2017 - 09:34 09:34

  Whoeaa, ze klinkt als een verkouden Laaf….zo slecht

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN