More

  RECENTE POSTS

  Grootste Brexit-voorstander komt erop terug

  Dominic Cummings, de campagneleider van het Leave-front, is teruggekomen op zijn standpunt dat de Brexit een puik plan zou zijn voor Groot-Brittannië. Hij was de man die met de slogan op de Brexitbus kwam, dus hij heeft nogal een u-turn gemaakt, meningwise. Hij noemt de Brexit inmiddels een ‘error’ en een ‘guaranteed debacle’.

  Dominic Cummings verzon ook de slogan: “Vote leave. Take control.” waardoor twijfelaars begonnen te geloven dat een afsplitsing van de EU beter zou zijn voor het land dan te blijven.

  Twitter

  Op Twitter heeft Cummings zich al eerder negatief uitgelaten over de op handen zijnde Brexit waar hij eerst nog zo’n voorstander van was. Op 3 juli beantwoordde hij een tweet met de woorden dat hij het referendum een dom idee was en dat de EU verlaten een fout zal zijn.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Monade
  05/07/2017 - 22:23 22:23

  zijn standpunt dat de Brexit een puik plan zou zijn voor Groot-Brittannië.

  Dominic Cummings heeft een heul interessante blog die ik vanwege de hoge informatiedichtheid in hele kleine stukjes tot mij neem. Ik vind hem een brits-rechtse tegenhanger van Yanis Varoufakis(*)

  Cummings gedachtengang is écht een stuk subtieler dan “Brexit for da win!1!” En dat staat trouwens gewoon in het artikel dat jij aanhaalt maar blijkbaar overheen leest:

  Dominic Cummings, the Vote Leave campaign director, described the referendum as a “dumb idea” before other ideas had been tried to win back powers from Brussels.

  Dat was en is zijn standpunt: niet je botweg speelgoed oppakken en weglopen uit de zandbak, maar eerst proberen te onderhandelen met Brussel. Of dat gepast en gerechtvaardigd is, is vers twee. De UK is al jaren een ‘pain in the ass’ van de EU. Altijd uitzonderingen bedingen, altijd het vieze gekonkel van ‘the City’ beschermen tegen regulering en eerlijke mededinging, enz.

  He has also warned that Brexit is shaping up to be a “guaranteed debacle”, without big changes in Whitehall to deliver a successful negotiation.

  Hij deed op zijn blog uitgebreid een boekje open over Whitehall. Denk ‘Yes Minister’ in het echie maar dan niet grappig, En aangezien Theresa May haarzelf, de tories, en de ‘hard brexit’ keihard in de voet schoot, gaat Cummings bunkerhard gelijk krijgen.

  (*) Het (ha!ha!) gedachtengoed van Mark Rutte, Femke Halsema, Martin Bosma enz zijn de purkjes uit de verkouden neuzen van de honden van Cummings en Varoufakis. Waarom moet bestuurlijk Nederland het hebben van zulke kleuters?

  Ketsman
  05/07/2017 - 23:26 23:26

  Vrees niet Engeland, ik heb een plan om jullie te bevrijden.
  comment image

  Bismarck
  06/07/2017 - 00:19 00:19

  Misschien zijn de memberries op in Londen?

  ThE_ED
  Beheerder
  06/07/2017 - 10:35 10:35

  Ja, een Brexit lijkt leuk en makkelijk. Maar pakt toch anders uit. Of niet.

  Flepz0r
  Beheerder
  Antwoord aan  ThE_ED
  07/07/2017 - 01:13 01:13

  Makkelijk en snel en eenvoudig. Oh wacht

  RobM91
  RobM91
  Gast
  09/07/2017 - 19:59 19:59

  Plaats vergaan is afgegaan. DaagDaag

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN