More

  RECENTE POSTS

  Gewelddadige games verbieden. Heeft Duitsland gelijk?

  Na elke veertiende aanslag, of wanneer bij een doorgedraaide gek een computerspel wordt gevonden, komt onvermijdelijk de discussie weer op gang: moeten gewelddadige games worden verboden? Retecool ging op zoek naar het antwoord, en kwam uit bij een fanatieke gamer en zelfverklaarde kastterrorist, die naar eigen zeggen zelfs het Witte Huis zou kunnen overnemen na het jarenlang spelen van games. Om privacyredenen noemen we hem ‘DijkPie’, en hieronder volgt een verslag van het gesprek dat we met hem hadden.

  'DijkPie' in zijn natuurlijke habitat.
  ‘DijkPie’ in zijn natuurlijke habitat.

  DijkPie. Je bent zelfverklaard ‘kastterrorist’. Wat moeten we ons daarbij voorstellen?

  Nou, meneer Retecool. Dat betekent dat ik echt heel veel games speel en dus alles weet van hoe je mensen (of dieren, of objecten) vermoordt. Zo weet ik dat als je op een paddestoel springt, die fucker altijd van een richel valt. Ook weet ik dat slachtoffers van een sniper rifle na hun overlijden altijd keihard homofobe en raciaal-uitgedaagde dingen tegen je brullen. En dat je jezelf kunt lanceren als je je raketwerper op je eigen voet richt.

  'One day, I'll fly away...'
  ‘One day, I’ll fly away…’

  Je speelt dus nogal veel games. Maar staan die dicht bij de werkelijkheid?

  Ja, enorm. Zo viel ik laatst van de keldertrap (ik woon bij mijn moeder in de kelder ja, al 38 jaar, hoezo?), en nadat ik bij bewustzijn kwam en een EHBO-kit opat, voelde ik niks meer van de verwondingen die ik overhield van de val. OK, ik moest afgevoerd worden naar een ziekenhuis om die EHBO-kit operatief uit mijn slokdarm te laten verwijderen, maar toen ik na anderhalve week weer thuis was, waren die verwondingen door de val zelf hartstikke over. Dus net zoals in een game, is het opeten van een EHBO-kit ook in het echte leven erg goed tegen verwondingen.

  Eet smakelijk.
  Eet smakelijk.

  Dus je bent het met -in dit geval alweer Duitsland- eens dat er nagedacht moet worden over een verbod op gewelddadige computerspellen?

  Nou, dat moet je wel in perspectief zien. Duitsland is al niet blij met computerspellen sinds ze de Tweede Wereldoorlog verloren in Wolfenstein. En dat was toen de hele wereld nog pixelated was, dus die haat zit diep.

  Dé reden waarom Duitsers games haten.
  Dé reden waarom Duitsers games haten.

  DijkPie, je weet dat de Tweede Wereldoorlog écht gebeurd is, hè?

  Ja, natuurlijk. Maar dat was pas later, in Call of Duty. Daarvoor waren ze dus al over de zeik. Het is dat Wolfenstein single player was, anders hadden ze heel hard ‘homo’ geroepen als je Adolf in zijn kasteel overhoop schoot.

  'Nazi zombies, man! Totaal een ding!'
  ‘Nazi zombies, man! Totaal een ding!’

  OK, maar nu heb je het alleen over oorlogsspellen. Fantasy-games, ik noem bijvoorbeeld World of Warcraft, zijn vaak ook erg gewelddadig. Gaat daar ook een dreiging vanuit in het echte leven?

  Jazeker. Ik moest laatst van mijn moeder melk kopen bij een IRL supermarkt. Daar had ik uiteraard geen zin in, want ik zat net in een epische orc-battle. Maar mijn moeder dreigde de modem in brand te steken, dus ging ik toch maar. Onderweg naar de supermarkt kon ik me maar net inhouden. Echt, meneer Retecool, ik had bijna wat voorbijgangers een Chaos Bolt in hun aars geschoven en ik heb zeker vijf mensen een manavloek gegeven. Ik vermoed dat die mensen nu dood zijn. Hoewel ik ze nog niet heb horen roepen dat ik een kuthomo ben. Maar misschien zijn ze offline. Rage quit (offline gaan uit boosheid – red) is echt een dingetje tegenwoordig.

  DijkPie, onderweg naar de supermarkt, firebeamt je de moeder.
  DijkPie, onderweg naar de supermarkt, firebeamt je de moeder.

  Dus je bent het wel met Duitsland en in het verleden ook anderen eens dat gewelddadige games verboden moeten worden, omdat men in het echte leven door die games aanslagen gaat plegen?

  Nou ja, ik wil dat niet zo zeggen, want ik speel dus 49 uur per dag in de kelder games. Maar ik denk wel dat het zou helpen. Zo zouden er ook stukken minder auto-ongevallen zijn als niet iedereen de hele dag GTA V zat te spelen. Weet je, je kunt best met je auto over een dak springen, al schietend op de politie, maar dan moet je wel weten wat je doet. En al die n00bs weten dat niet. Die flippen die auto twee keer en krijgen drie sterren. En dan komen de helikopters. En als je dan geen raketwerper-cheat hebt of al ver voorbij de quest bent waar je die raketwerper krijgt, ben je de Sjaak. Dan pakken ze je, en dan ben je je geld en wapens kwijt en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.

  Dit is dagelijkse kost op de A2, komt door games.
  Dit is dagelijkse kost op de A2, komt door games.

  Kijk, en jij vraagt dat niet, maar ik zeg het toch. Dat Pokémon Go is ook zoiets. Allemaal schattige diertjes die je met een bal voor hun donder moet knallen. Hoe hard denk je dat dat dierenmishandeling in de hand werkt? Ik weet toevallig uit eerste hand dat dit echt heel erg is. Vorige week had ik nog twee basketballen, twaalf hamsters, zes katten, vier fretjes, een gerbil en drie cavia’s. Mag jij raden wat er nu nog over is. Inderdaad, alleen de basketballen.

  Foto: Dierenmishandeling. Regering doet niets.
  Foto: Dierenmishandeling. Regering doet niets.

  Dus als de wereld het goed wil doen houden we het qua computerspellen bij, ik noem maar wat, Tetris?

  TETRIS? DAT IS MOORD OP LIJNTJES EN BLOKKEN, MAN! Heb je dat spel wel eens gezien? Je moet lege plekken bombarderen, en als ze dan volgebombardeerd zijn, dan verdwijnen ze!

  Foto: Genocide.
  Foto: Genocide.

  Dat spel is Syrië, flikker! En Afghanistan! Tetris is dé reden dat fundamentalisten het Westen haten! Je maakt me nu boos. Heel boos. Ik ram mijn firestaff in je reet! HOMO!

  *User DijkPie quit*

  Retecool houdt enorm van games, maar niet zo van aanslagen. Ons een bomgordel sturen doet u via Facebook of Twitter.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  26/07/2016 - 11:45 11:45

  ” Tetris is dé reden dat fundamentalisten het Westen haten!”
  Terwijl het nota bene is uitgevonden door een (ex-)collega van Putin! Weten we meteen wie er achter die hele cultuuroorlog tussen Oosterse jihadisten en Westerse fascisten zit.

  /Xaderp

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN