DELEN HEERST HARD

Twee dagen na de aanslagen in Brussel haalt de Bloemenbuurt in Waddinxveen opgelucht adem. Ze kunnen nog steeds maar amper bevatten wat er gebeurd is. Maar één ding weten ze zeker: Ze hebben ongelooflijk veel geluk gehad.

Direct na de aanslagen van dinsdagochtend werd op last van de Politie de bushalte aan de Azalealaan extra bewaakt. Ook de busverbinding naar Gouda werd stilgelegd. “Er staan soms wel 5 man tegelijk bij de bushalte en dan ga je toch denken….“, legt een politiewoordvoerder uit.

“ik hoop dat ik het een plekje kan geven”

Je wilt dan toch geen enkele risico nemen. De neef van de slager van de buurvrouw van een collega-agent zat een week voor de aanslagen óók in een vliegtuig. Weliswaar op Vliegveld Weeze, maar toch. Dan komt het toch wel erg dichtbij.” Toch gebeurde waar heel de Bloemenbuurt in Waddinxveen voor vreesde. “Rond 3 uur ’s middags kregen we een melding dat er een mevrouw met een Albert Heijn tas bij de bushalte aan de Azelealaan stond. Een omwonende zag haar een uur lang steeds afwisselend op haar horloge en de vertrekstaat kijken, vertrouwde de zaak niet helemaal en belde 112. We zijn er met 8 eenheden heengereden want in deze tijd zijn we extra voorzichtig, natuurlijk. We hebben de mevrouw direct een paar keer in haar knieën geschoten, en de omgeving ontruimd. De verdachte tas is dinsdagavond nog door een speciaal team ter plekke onderzocht, waarbij overigens niets verdachts is aangetroffen. Niettemin is de tas in het hertenkamp aan de Narcissenstraat tot ontploffing gebracht.
Ooggetuige Moninque is ruim een dag na het voorval maar amper bekomen van de schrik: “Ik zag een vrouw van de bushalte wegrennen, de Hortensiastraat in, met een politiehond achter haar aan. Ze rende toch door, gilde dat ze naar Gouda moest en volgens mij werd er toen op haar geschoten. Ik probeer er zoveel mogelijk over te praten. Het is gewoon moeilijk en ik hoop dat ik het een plekje kan geven

Reaguur dan!

1 reaguursel op "Terroristische aanslag verijdeld: Waddinxveen kruipt door oog van de naald"

Laat weten wanneer
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 

Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Dit was Ahmed
Dit was Ahmed
24 maart 2016 - 12:47 12:47

Faal. Ik lees nergens dat mevrouw een baard had.

wpDiscuz