More

  RECENTE POSTS

  Geen PVV-ers in huurwoningen?

  Als het aan Minister Blok ligt wordt er voortaan gefilterd op bepaald gedrag bij het toewijzen van een huurwoning. Zo wil hij crimineel gedrag of overlast tegen gaan, maar ook activiteiten als haat zaaien tegen andere bevolkingsgroepen kunnen aanleiding zijn om mensen uit bepaalde complexen te weren. Dat staat in de memorie van toelichting m.b.t. het voorstel tot de uitbreiding van de Rotterdamwet.

  “Het aanzetten tot haat of gewelddadigheden (..) vormen een zware inbreuk op de leefbaarheid. (..) In dat verband kan het noodzakelijk zijn om – juist ter voorkoming van strafbare feiten – de personen die zich bezig houden met deze handelingen, te weren uit gebieden”

  Het wordt dus voortaan behoorlijk oppassen voor de reaguurders bij Nederland mijn Vaderland en PVV-aanhangers als ze binnenkort nog van plan zijn te verhuizen. Het is trouwens ook raadzaam om uw kroost in de gaten te houden mocht u voor ogen hebben dat ze voor hun 22e (haha) een huurwoning toegewezen krijgen (hahahahahaha[pdf]), of natuurlijk indien u zelf van plan bent te verhuizen.

  Het doel van de wet is dat om in bepaalde gebieden te kunnen gaan huren een vestigingsvergunning benodigd is. Deze kan dan door de gemeente geweigerd worden indien er een ‘gegrond vermoeden’ is dat het huisvesten van personen voor ‘een toename van overlast’ zorgt.

  Onder overlast wordt in dit wetsvoorstel onder meer verstaan: de aantasting van de leefbaarheid door omgevingsfactoren van materiële of persoonlijke aard zoals last aan anderen toegebracht, ondervonden hinder, geluidsoverlast, burengerucht, huiselijk geweld, molestatie, rustverstoring, schade, overbelasting, ongemak en andere storende situaties.

  Zoals elke veiligheidsmaatregel moet ook deze trouwens ingevoerd worden onder de vlag van terrorismebestrijding, en met het opkomende ‘verzet’ van PVV-aanhangers kan dit instrument nog wel eens snel aangewend worden:

  Extremisme is het fenomeen waarbij personen of groepen, op buitenparlementaire wijze over de grenzen van de wet gaan en (gewelddadige) illegale acties plegen om politieke besluitvorming te beïnvloeden. En onder terrorisme wordt verstaan: het uit ideologische motieven dreigen met, voorbereiden of plegen van op mensen gericht ernstig geweld

  Uw eigen toepassingen van de selectief wonen-wet verzamelen wij in de reacties. De eerste die jodenbuurt roept is af.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  trackback
  12/10/2015 - 17:49 17:49

  […] Geen PVV-ers in huurwoningen? – retecool (satire) […]

  E.R. Deoz
  12/10/2015 - 18:24 18:24

  Misschien moeten we ze dan maar onderbrengen in containerwoningen. Zet er nog een Dirk en een Action neer en je hebt weer een bruisende prachtwijk. Nu nog mooie locaties zien te vinden.

  Onder het motto “Eigen hof eerst!” stel ik voor te beginnen met het Binnenhof. Mogelijk kunnen we van die vijver ook een Oud-Hollandsche polder maken, dan kan je zo honderden woning kwijt als je een beetje de hoogte in gaat.

  jos vn veen
  jos vn veen
  Lid
  12/10/2015 - 18:52 18:52

  Aah..we gaan discrimineren en haatzaaien…geweldig..!

  Eindelijk 43 miljoen mensen deugen niet en behoren bij het tuig..

  Saneren die hap!

  MadDieu, drukt zijn snor
  12/10/2015 - 21:56 21:56

  Woon- of vestigingsvergunningen met subjectieve motieven voor huurders en instroom. Daar kun je politiek mee maken.

  In alle gemeenten waar geen meerderheid is voor politiek links of rechts zal men potentiële inwoners met een waarschijnlijke voorkeur voor de oppositiepartijen gaan weren. Met dit voorstel hebben ze een stok om mee te slaan.

  E.R. Deoz
  Antwoord aan  MadDieu, drukt zijn snor
  12/10/2015 - 22:58 22:58

  Dan krijg je dus ook Geertgemeenten, in ieder geval Almere, Purmerend en Venlo. Zonder poster tegen een AZC op je raam ben je niet welkom.

  riks
  12/10/2015 - 22:31 22:31

  Echt vreselijk wat ze niet allemaal doen om de asielzoekers en vluchtelingen te kleineren en te ondedrukken.

  Schuur
  13/10/2015 - 09:05 09:05

  Had de PVV daar niet zelf een oplossing voor in de de vorm van de zogenaamde tuigdorpen? Daar kunnen ze de eigen achterban in concentreren.

  Het risico bestaat dan wel dat deze tuigdorpen zich gaan roeren en op den duur onafhankelijkheid willen van de rest van Nederland. Dat kan ondervangen worden door deze tuigdorpen dan te concentreren in gebieden waar we toch al niet veel aan hebben. Zo komt de onafhankelijkheid van Limburg een stuk dichterbij. We moeten dan alleen een oplossing vinden voor de enclave Volendam. Misschien dat we dat dorp in zijn geheel kunnen verplaatsen naar het waterrijke gebied rond de Maas tussen Roermond en Maasbracht.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  13/10/2015 - 12:13 12:13

  Blijft lastig. Aan de ene kant wil je geen getto-vorming, aan de andere kant wil je geen mensen bij elkaar plaatsen die niet bij elkaar passen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN