More

  RECENTE POSTS

  Gebruik maken van je privilege? Je doet het hier

  Altijd al eens gebruik willen maken van een bepaald privilege? Dan komt Retecool naar de redding!

  Want speciaal voor iedereen die er moeite mee heeft om ergens onder het genot van een witte wijn een pizza te verorberen, terwijl je chillend naar je in het water spelende kinderen zit te kijken heeft Retecool een lijst samengesteld met plekken waar je onder het genot van een witte wijn een pizza kunt verorberen, terwijl je chillend naar je in het water spelende kinderen zit te kijken.

  Bella Milano

  We bijten het spits af met Bella Milano. Dit Italiaanse restaurant in het immer pittoreske Hendrik-Ido-Ambacht is gesitueerd aan het Waaltje en heeft een heerlijk terras dat uitkijkt over het water. Bella Milano beperkt haar aanbod niet tot enkel pizza’s, want de volledige Italiaans keuken komt aan bod. Maar met 32 pizza’s op de menukaart valt er genoeg te kiezen.

  Pizzeria La Ruota

  Voor de volgende plek waar je voor de volle 100% gebruik kunt maken van je privilege reizen we af naar het plaatsje Akkrum, in het noorden van het land precies tussen Sneek en Drachten. Pizzeria La Ruota ligt aan een zijstroom van het riviertje de Boorne. Met ruim 50 pizza’s op de kaart (naast verrukkelijke anti-pasti en pro-pasti), zal het niet moeilijk zijn om te genieten van je privilege.

  Stars

  En voor de derde aanbeveling gaan we weer terug richting de randstad, naar de vesting van Hellevoetsluis, alwaar Stars flinterdunne pizza’s serveert die je kunt combineren met bites en cocktails. Mocht je overigens even klaar zijn met pizza’s en je privilege in willen zetten voor een andersoortige versnapering, dan heeft Stars ook een ruim aanbod softijs, schepijs en milkshakes aangeleverd door de IJswinckel.

  Pizzeria Uccello Esonstad

  Heb je lekker Oerol gevierd op Schiermonnikoog [red: checken of dat daar echt is] wat natuurlijk een hagelwit privilege is dan kun je op 20 minuten buiten Lauwersoog terecht aan het Lauwersmeer in Esonstad. Pizzeria Uccello is al vier generaties in staat om jou witte wijn te serveren. En met net geen 14 pizza’s op de kaart kom je een end. Hoewel de Pizza Hawaii enigszins roet in het eten gooit.

  Very Italian Pizza Breda

  Goed, Very Italian Pizza Breda is onderdeel van een keten en wellicht niet de allerbeste pizzeria van Breda. Maar wel met een enorm terras aan het water, net geen 30 pizza’s op de kaart en meer dan voldoende witte wijn in de kelder. Dus alle mogelijkheden om heerlijk te genieten van je privilege. Win-win toch?

  Restaurant 1611

  Aangezien we allemaal aan de staycation gaan deze zomer (ook een privilege), pakken we het toeristische, maar zeer pittoreske Veere ook gewoon mee. Aan de Kaai in Veere vinden we restaurant 1611, dat bekend staat om haar Italiaans keuken. Slechts 11 pizza’s op de kaart, waaronder een eigen variant van de Pizza Hawaii, maar nog steeds aan het water en genoeg witte wijn op de kaart.

  Restaurant Verena

  Ik heb me rot gezocht naar een pizzeria in de directe omgeving van het scheepvaartmuseum in Amsterdam en de enige echte match lijkt Restaurant Verena te zijn, op zo’n vijf minuten lopen van Pakhuis de Zwijger. Naar het zich laat aanzien dus de moeder aller privilege-restaurants met ruim 14 pizza’s op de kaart.

  Met deze zeven, her en der over het land verspreide, restaurants moet het toch aardig lukken om alvast een start te maken met het geprivilegieerd uit eten gaan. En ondanks dat de lijst zich strikt beperkt tot de Italiaanse keuken is het voor ons nooit de bedoeling geweest om daarmee andere keukens uit te sluiten. Mochten jullie overigens nog aanvullingen op deze lijst willen doen, plaats die dan in de reacties hieronder.

  5 7 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Skyclad
  Skyclad
  14/07/2020 - 16:43 16:43

  comment image

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  14/07/2020 - 18:21 18:21

  Bij 1611 is het trouwens prima knagen. Ik weet dat.

  hangmat
  hangmat
  Gast
  14/07/2020 - 20:57 20:57

  Ik eet mijn pizza altijd koud. uit de diepvries. Black lives matter!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN