More

  RECENTE POSTS

  Wie legt het even uit, serieus…

  Gisteren was het bij de NPO themadag “Nederland tegen racisme“. En dat is prima, want geen weldenkend mens is namelijk voor racisme.

  In dat kader werd door de VPRO, samen met Pakhuis de Zwijger en Lilith MagHet grote Racisme Gesprek” gehouden: “Na een maand van protesten tegen racisme, gesprekken in praatprogramma’s, en artikelen en opinies in media, is het tijd om de balans op te maken. Hoe ziet institutioneel racisme in Nederland eruit en hoe komen we tot oplossingen om samen vorm te geven aan een inclusieve en open samenleving?

  Één van de gasten die deze avond aan tafel zijn zegje mocht doen was “Cultureel-maatschappelijk ondernemer, muzikant, communitybuilder en antiracisme-activist” Kunta Rincho. Kunta Rincho was, vrij logisch, behoorlijk zenuwachtig voor de bewuste avond en stond daar even bij stil tijdens het gesprek. Wat er toen gebeurde zal je hoofd doen smelten. Oftewel: wie legt het even uit, want ik begrijp het serieus niet (vanaf 37 minuten).

  5 8 stemmen
  REET DEZE POTS!

  8 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  8 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Meneer van Dale
  Beheerder
  13/07/2020 - 21:57 21:57

  “Ik knik nu ‘ja’, maar heb eigenlijk echt totaal geen idee wat hij net zei…zei hij nou echt wat hij net zei?”

  huh.jpg
  Meneer van Dale
  Beheerder
  13/07/2020 - 22:01 22:01

  Misschien bedoelt hij met “wij” ‘cultureel-maatschappelijk ondernemers, muzikanten, communitybuilders en antiracisme-activisten’, want die zitten al even zonder betaald werk. En van een schamel TOZO’tje kan je niet eens de vaste lasten betalen. Laat staan een versnapering op een terrasje.

  Willem Treur
  Redacteur
  14/07/2020 - 12:43 12:43

  Kwetsend dat je net doet alsof het niet makkelijk te begrijpen is wat cultureel-maatschappelijk ondernemer, muzikant, communitybuilder en antiracisme-activist Kunta Rincho bedoelt.

  Trollbuster
  Lid
  14/07/2020 - 17:41 17:41

  Ach, ik heb genoeg institutioneel racisme gezien. Het is mij opgevallen in het universitaire onderwijs dat studenten met een allochtone achtergrond door docenten worden voorgetrokken uit angst “racist” genoemd te worden.
  En andersom heb ik het ook gehoord van mijn oom (De eerste die een bruin hemd aandoet bij een nieuwe nazistische partij) die bij het UWV stelselmatig allochtonen benadeeld… Het bestaat, maar gaat beide kanten op.

  Meneer van Dale
  Beheerder
  Antwoord aan  Trollbuster
  14/07/2020 - 20:11 20:11

  Maar kun je daarmee deze uitspraak uitleggen? Het slaat toch helemaal nergens op?

  Sicktheo
  14/07/2020 - 20:22 20:22
  Laatst bewerkt op 4 jaren geleden door Sicktheo

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN