More

  RECENTE POSTS

  Ga je er nog iets van zeggen Mark?

  Mark Rutte zal niet rusten voordat de daders van de amp met vlucht MH17 berecht zijn. Dat kan wel eens een lange zit worden. Want de kans dat onomstotelijk vast komt te staan wat er met het vliegtuig is gebeurt en wie dat op z’n geweten heeft, lijkt mij niet groot.
  Gisteren belegde Sherlock Opstelten een persconferentie om mede te delen dat het vliegtuig waarschijnlijk is neergeschoten. Dat zou zo maar eens kunnen opa. En de kans is ook aanzienlijk dat de door Rusland gesteunde separatisten verantwoordelijk zijn voor dit drama. Maar daarover wil de regering zich nu nog niet uitlaten. “Laten we de feiten afwachten.” Het waren exact dezelfde woorden die Rutte sprak nadat bleek dat de Verenigde Staten haar bondgenoten op ongekende schaal bespioneren. Iedereen was piswoest, maar Rutte zit nog altijd de feiten af te wachten.
  Voor wat betreft de vliegramp liggen die feiten verrassend simpel. Een rebellenleider die een triomfantelijk doch razendsnel gewist bericht de wereld in stuurt dat zijn leger een vliegtuig heeft neergeschoten. Rebellen die zichzelf tegenspreken over het al dan niet voor handen zijn van het benodigde wapensysteem. Beelden weerspreken de huidige ontkenning. Het opmerkelijke gestruin van het geteisem tussen de wrakstukken. De obstructie van internationale teams van onderzoekers, die vooral niet te dichtbij mogen komen. En het heeft er inmiddels ook alles van weg dat de zwarte dozen achterover zijn gedrukt.

  UPDATE: Ho wacht, Mark heeft weldegelijk gistermiddag nog een keer gebeld met die KGB-schijnheil om hem aan het werk te zetten. En zo hoort het.

  Al die tanks en lanceerinstallaties waarover de separatisten in het Oosten van de Oekraïne ineens beschikken, die groeien niet aan de bomen. 1522127En dat geldt evenmin voor de specialisten die die rotzooi bedienen. Het is vervelend voor Mark Rutte, maar op basis van deze gegevens zal de Nederlandse regering kleur moeten bekennen. De aanwezigheid van Frans Timmermans in Kiev gaat daar niets aan veranderen. Met de diplomatenrel en de Greenpeace-activisten kon Rutte zich nog voor joker laten zetten door Poetin; na de dood van honderdtweeënnegentig landgenoten als gevolg van door Rusland geleverd wapentuig hoeft Rutte echt niet de simpele ziel uit te gaan hangen. Misschien is het dan gewoon tijd dat hij tot de conclusie komt dat hij niet geschikt is voor deze baan.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  38 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  38 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  19/07/2014 - 19:02 19:02

  NU militairen sturen die daar de boel al schietend schoonvegen van die dronken warlords en onze burgers thuishalen!!!

  Oh sorry, verkeerde site.

  B.I.G.
  19/07/2014 - 19:10 19:10

  Ja, maar zeg… De handelsrelatie met rusland moet wél gezellig blijven he? Vooral ivm met gas omdat er in Groningen ook al nauwelijks meer geboord mag worden. (fracking mag ook al niet van het plebs, nou moe)
  En daarbij; we krijgen ze wel als we onze vliegende fyra’s hebben straks hoor, heus, echt!

  Puh!
  Redacteur
  19/07/2014 - 19:11 19:11

  Sorry

  B.I.G.
  19/07/2014 - 19:13 19:13

  Excuses aanvaard.
  Moeilijk systeem dit denk ik, ik heb mezelf net pas voor het eerst ingelogd op deze hipsterversie van de side dus de tijd zal het leren.

  Puh!
  Redacteur
  19/07/2014 - 19:22 19:22

  Ik kan me toch bijna niet voorstellen dat onze ruggegraatloze Rutten niet de volledige steun en toezeggingen heeft gehad van de wereldleiders om zo ferm op die persconferentie te praten

  Hoofdmeester
  19/07/2014 - 19:43 19:43

  Hij had met die persconferentie gewoon moeite om zijn welbekende lachweggrijns niet te laten zien. Maar de ferme, maar volledig nietszeggende woorden waren als vanouds. Misschien kan hij die seperatisten ook elk duizend euro beloven?

  horrorneefje
  Lid
  19/07/2014 - 19:53 19:53

  Was Louis van Gaal maar MP. Dan dribbelde Robben nu een klapper van Volkel zó langs de Russische defensie het Kremlin in.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  19/07/2014 - 19:56 19:56

  Ho ho, achter aansluiten graag! Onze Russische vrienden zijn nog heel erg druk met hun Onafhankelijk Onderzoek naar de dood van Stan Storimans. Oh wacht…

  Wikipedia – Stan Storimans: Geen Russisch onderzoek

  De Russische autoriteiten beloofden bij monde van toenmalig president Medvedev onderzoek te doen naar de dood van de twaalf. Hier werd verder niets meer van vernomen, waarop premier Rutte in april 2013 bij Medvedevs opvolger Poetin informeerde naar de voortgang. In juli 2013 maakte het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken echter bekend dat Rusland de zaak definitief had gesloten.

  B.I.G.
  19/07/2014 - 20:00 20:00

  Anders sturen we toch gewoon weer onze heldhaftige koning er op af?

  sidhe
  Lid
  19/07/2014 - 20:36 20:36

  Verander effe gebeurt in gebeurd in de derde zin.

  Rennab
  Rennab
  19/07/2014 - 20:39 20:39

  Zo’n vliegtuig kan toch maar beter in de Indische oceaan neerstorten.

  horrorneefje
  Lid
  19/07/2014 - 20:42 20:42

  Anderzijds: bellen met Poetin en hem vertellen dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen, en zijn invloed in de regio moet aanwenden om te zorgen dat er geborgen en onderzocht kan worden, is niet dom.

  Poetin kan nu bezwaarlijk nee zeggen; dat zou de isolatie van Rusland compleet maken. Ja zeggen impliceert toegeven dát hij ook echt invloed uitoefent in de regio, en daarmee mede verantwoordelijkheid draagt, in ieder geval voor de aftermath. Ruim je bende op! Daartoe moet hij zijn mannetjes in en rond Donetsk in het gareel zien te krijgen. Bovendien kan hij nu nog zonder al te veel kleerscheuren van zijn losgelagen man Strelkov af, of desnoods wat andere zondebokken laten opofferen voor het Internationaal Strafhof in Den Haag. Nog iets: ik vermoed dat Moskou hierna toch wat minder scheutig zal zijn met luchtdoelraketjes uitdelen.

  Putin krijgt zo een uitweg, maar met gezichtsverlies.

  Tegelijk ís Putin, gezien zijn daadwerkelijke invloed in de regio en onder de (al dan niet uitgesproken separatistische) stateless actors (zoal een waarneemster het zo mooi en diplomatiek omschreef), toch de aangewezen man om te zorgen dat families de overschotten van hun naasten naar huis kunnen halen. En dat heeft nu gewoon de allergrootste prioriteit. Daar zetten Rutte en Timmermans dan ook terecht als eerste op in.

  Maar wellicht ben ik naïef. Of gewoon niet zo goed in geopolitiek als sommigen hier. *kuch*

  En toch, bij deze breek ik een lans. Ok, ok… een lansje.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  19/07/2014 - 20:55 20:55

  [Url=http://925.nl/archief/2014/07/18/dodelijke-raket-mh17-met-de-groeten-van-de-zuidas]kuch[/url]

  B.I.G.
  19/07/2014 - 21:59 21:59

  Je hebt wel gelijk neefje van, in ieder geval wat betreft het halen van de stoffelijke overschotten.
  Maar de feiten afwachten van een onafhankelijk onderzoek euhh… ik verwijs naar Toxeth.

  (P.S. hoeveel uur moet ik wachten na het plaatsen van een reactie opdat ik geen “doe rustig!” beeld meer krijg?)

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  19/07/2014 - 22:51 22:51

  O, ik krijg zelfs de mededeling dat ik te snel reacties plaats wanneer ik niet eens reageer.

  Even checken

  horrorneefje
  Lid
  19/07/2014 - 23:50 23:50

  Van belang is wel wat Puh zegt: Rutte heeft idd. dikke vette internationale backup.

  En nee: dat onderzoek is een (morele en politieke) troef op tafel die er helaas waarschijnlijk nog lang blijft liggen. En ergens terecht: er is pas een schuldige als de rechter dat zegt. Toch…? Dat die schuldige er nooit gaat komen, of zoals ik al stelde, er een paar Barbertjes worden gevrijwilligd, zien we dan wel. Terug naar de allereerste prioriteit: die stoffelijke overschotten terug.

  Rutte maakt Putin hiermee – vermoedelijk terecht – mede verantwoordelijk, maar zónder echt nu al een beschuldigende vinger te wijzen. Nogmaals: dat is niet dom. Het is wel gewaagd, en kan alleen met de voornoemde backup. Ik zou na of vóór zo’n gesprek ook toe zijn aan een cappucinootje op een terrasje, al was het alleen maar om het domme gelul op de interwebs even weg te blazen in een wolkje cacaopoeder.

  Johnson Administration
  20/07/2014 - 07:03 07:03

  “als gevolg van door Rusland geleverd wapentuig” Tja want “wij” doen die dingen niet, http://925.nl/archief/2014/07/18/dodelijke-raket-mh17-met-de-groeten-van-de-zuidas , nou?

  Ik zie verder dat het triple posten iets van het verleden is? :D- (ivm de ‘doe rustig’ heads up) Duly noted.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  20/07/2014 - 09:26 09:26

  [i]En de kans is ook aanzienlijk dat de door Rusland gesteunde separatisten verantwoordelijk zijn voor dit drama.[/i]

  SSSSSTTTT! Geen slapende Xaderps wakker maken he!

  En verder heeft Rutte natuurlijk een snoeihard wapen in handen waar miljoenen bang voor zijn: hij gaat Rusland gewoon keihard kapotbezuinigen.
  Oh, wacht….

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/07/2014 - 09:39 09:39

  OLO!

  (een reactie die we in RC 14.1 nog niet hadden gezien, volgens mij, maar die vroegah gemeengoed was)

  xaderp.
  Redacteur
  20/07/2014 - 10:36 10:36

  Op zo’n twintig kilometer van de Poolse hoofdstad Warschau bereiden Nederlandse, maar vooral Amerikaanse, militairen zich volgens onze bronnen voor op een invasie in het gebied waar donderdag de brokstukken van vlucht MH17 van Malaysia Airlines neerkwamen. Daarbij kunnen eventueel ook Nederlandse F16’s worden ingezet, deze voeren normaal gesproken patrouillevluchten boven de Baltische staten uit. Zowel de Nederlandse als de Amerikaanse autoriteiten hebben zich tot nu toe nog niet geuit over een plan B.

  Fijn he oorlog. Niets doet zo goed als doden met doden vergelden. HONDERD RUSSEN VOOR ELKE NEDERLANDER!

  xaderp.
  Redacteur
  20/07/2014 - 10:42 10:42

  Toevallig he dat die Nederlandse en Amerikaanse troepen daar al maanden zijn. De enigen die baat hebben bij het afschieten van een verkeersvliegtuig zijn de regering in Kiev, de VS en Israel. De kans dat rebellen het vliegtuig hebben aangezien voor een Oekraiens luchtmachtvliegtuig is miniem vanwege de hoogte.

  xaderp.
  Redacteur
  20/07/2014 - 10:48 10:48

  “Al die tanks en lanceerinstallaties waarover de separatisten in het Oosten van de Oekraïne ineens beschikken, die groeien niet aan de bomen.”

  Oude legermeuk groeit in Oekraine WEL aan de bomen. Ik volg die oorlog al maanden, bijna elke dag. Er zijn hele eenheden van het Oekraiense leger die zijn gedeserteerd of zich hebben overgegeven aan de rebellen, inclusief wapentuig en pantservoertuigen. Er zijn kazernes geplunderd. Er is geen enkel HARD bewijs dat Rusland de separatisten bevoorraad.

  Ome Mc
  Lid
  20/07/2014 - 12:12 12:12

  Xaderp kan zo te zien nog wel Dicky’s doen, Dicky.

  Puh!
  Redacteur
  20/07/2014 - 13:28 13:28

  … En dan nu over naar onze onafhankelijke expert Xaderp: ” Ja, beste mensen, terwijl onze goede vriend Putin al sinds maart beweert er alles aan te doen om dit Oekrainische conflict op te lossen ( en waarom zouden wij deze integer staatsman niet geloven?), verneem ik uit zeer betrouwbare bron ( treinblaadje de Spits) dat Amerika op het punt staat onschuldige vrijheidsstrijders af te slachten!!!

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  20/07/2014 - 14:46 14:46

  [i]Oude legermeuk groeit in Oekraine WEL aan de bomen.[/i]

  WTF! Heeft GroenLinks al kamervragen gesteld?

  horrorneefje
  Lid
  20/07/2014 - 14:51 14:51

  Zo te zien hebben de CIA en de Illuminati dat Spits artikel offline gehaald. Dan moet het wel waar zijn!

  Fijn he oorlog. Niets doet zo goed als doden met doden vergelden. HONDERD RUSSEN VOOR ELKE NEDERLANDER!

  Beste Xa, je expertise staat natuurlijk buiten kijf, maar ga ook even naar buiten een wandelingetje maken ofzo. Een ijsje kopen, of een biertje doen op een terras. Er zijn ook weer mosselen te krijgen! Lekker uit de platte pan: olie effe heet laten worden, mosseltjes er op, verse tijm en rozemarijn (gewoon hele takken), niet te weinig peper, zout hoeft niet. Zeker wel wat knoflook, afblussen met droge witte wijn, en een paar minuutjes stomen. Van het vuur, klontje gezouten boter niet vergeten, stukjes tomaat, en nog wat verse koriander er bij (niet te veel), druppie verse limoen, en een crunchy stukje brood er bij om de jus mee op te slurpen. Jammie. Mijn missie voor morgen. Relax…!

  horrorneefje
  Lid
  20/07/2014 - 14:52 14:52

  OLO @Roel

  xaderp.
  Redacteur
  20/07/2014 - 14:57 14:57

  Fijn dat je zo´n eenvoudig wereldbeeld hebt Puh. Hunnie slecht, wij de goetste. Vergeet je alleen dat Putin de president is van 143 miljoen mensen en niet een soort bordkartondiktator zoals de media hem afschilderen. Ik heb trouwens niemand gehoord de afgelopen maanden over de honderden “pro-Russische” gedode burgers door artilleriebeschietingen en bombardementen van het Oekraiense leger. Op dit moment gaan ze gewoon door met hun grondoffensief. Als Oekraine werkelijk zo begaan is met de slachtoffers van de vliegramp en bewijs wil vinden voor Ruslands schuld dan roepen ze een staakt-het-vuren af.

  xaderp.
  Redacteur
  20/07/2014 - 15:00 15:00

  @neefje: ik heb nog een pan spaghetti bolognese van eergisteren, maar mosselen klinkt goed. Helaas is hier in de bunker geen verse vis.

  majava, ook hier.
  20/07/2014 - 20:45 20:45

  Ik zie niet in hoe het oorlog moet worden als met instemming van Oekraïne, op hun eigen grondgebied, Nederlandse militairen een gebied schoonhouden van volk dat er niet hoort te zijn.

  Oh, maar Rusland zal dat misschien niet accepteren en dat is dan andere partij waar een oorlog mee zou kunnen worden gevoerd? Dat is het toegeven dat dit gebied in de Russische invloedssfeer zit. Sinds die raket van daaruit gelanceerd is is het dus klaar als een klontje dat de betrekkingen met Rusland eenzijdig opgezegd zullen worden. De tegoeden worden bevroren. Etc.

  Zie je wel. Je hoeft helemaal geen oorlog te voeren.

  Maar alle gekheid op een stokje, waarom vraagt niemand aan Rutte of hij al heeft kunnen zien dat Putin iets heeft gedaan aan het boven brengen van de onderste steen? Dat wat ze zo stellig hebben beloofd. Saampjes.

  Puh!
  Redacteur
  20/07/2014 - 21:01 21:01

  Lieve Xaderp, ik vat allen maar even 2 jaar van jouw comments samen, gewoon, voor de sporadische bezoekers.

  Jack Random
  Jack Random
  20/07/2014 - 21:53 21:53

  xaderp heeft met het Westen/de USA dezelfde fixatie en obsessie die ik met babyboomers heb; ze zijn de schuld van alle kwaad in de wereld, en iemand die er tegen opstaat, in dit geval Putin, is automatisch een held en kan geen slechts doen. Neergeschoten vliegtuig? Daar moet de USA wel achter zitten, waarschijnlijk heeft Obama himself de opdracht gegeven om Putin in een kwaad daglicht te stellen. En wij makke schapen, simpele zielen geloven alle USA-propaganda via de MSM.

  G. de Vader
  Gast
  20/07/2014 - 21:53 21:53

  Ik krijg inmiddels het onsmakelijke gevoel dat die separatisten dus gewoon losgeld willen in ruil voor de lichamen en de zwarte doos.

  G. de Vader
  Gast
  20/07/2014 - 22:01 22:01

  @Roel
  Wij kunnen natuurlijk geen militairen sturen, maar dat keihard kapotbezuinigen van jou zou wel eens een kern van waarheid in zich kunnen hebben. Want Nederland heeft op monetair vlak altijd veel belangrijke vrienden gehad. Ik kan me zo voorstellen dat de roebel een dezer dagen even een klein duwtje krijgt.

  Henkie
  Henkie
  20/07/2014 - 22:15 22:15

  Zouden ze namens Putin het westen niet gewoon op willen hitsen? Als het Westen hapt dan vragen de seperatisten om hulp van hun broedervolk. Voila, Putin heeft Oost Oekraïne. Westen gaat geen WO3 starten om Oekraïne (hoop ik).

  kenny013
  kenny013
  Gast
  20/07/2014 - 22:59 22:59

  @xaderp. 20 juli 2014 op 10:48
  Die vrijheidsstrijders van je is gewoon een niet officiële Russische legereenheid.
  Zelfbenoemd leider igor strelkov ook bekent als Igor Girkin,
  http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin
  Is natuurlijk allemaal MSM enzo, foto’s van hem en berichten over zijn aanwezigheid op de Krim zijn natuurlijk ook allemaal gephotoshopt of in elkaar geknutseld.
  En ook op de Krim had Rusland er niets mee te maken …. … of wacht gaven ze later toe toch van wel.

  Vreemd dat het spits artikel weg is, maar Tante Mark was wel erg diplomatiek of er nu militaire ondersteuning kwam in tegenstelling tot de NAVO, een kort en duidelijk “nee”.
  Zou me niets verbazen als er al “wat” onderweg is.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  20/07/2014 - 23:17 23:17

  Ik heb de oplossing, Jack: we sturen een aantal treinen met babyboomers daarnaartoe. Dan geven die separatisten [s]zichzelf[/s] zo over.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  21/07/2014 - 08:03 08:03

  Stuur Zanger Rinus! En Ramona! Na genoeg drank en gezelligheid donderen ze vanzelf om, wat ons de gelegenheid geeft daar aan de slag te gaan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN